Dużo ostatnio czytałem o handlu domenami. Napiszcie czy to rzeczywiście dobry interes?
Bodzio
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Na handlu domenami można zarobić, ale... trzeba się na tym dobrze znać (na domenach), większość bardzo dobrych domen jest wykupione po prostu. Można próbować przejąć domeny, którym kończy się czas rejestracji (anuż ktoś zapomni opłacić), trzeba szukać dobrych domen, nazw. Ogólnie sporo zajmowałoby to czasu. Bynajmniej ja się bym nie zajmował tym.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Można zarobić, ale trzeba trochę się ogarnąć w temacie, szybko reagować przykłady z tego roku: domena jaroslawkaczynski.pl - sprzedana na allegro za 100 000 PLN. ; parę lat temu domena fly.pl sprzedana bodajże za 30 000 PLN, dobrym posunięciem jest kupowanie domen tzw. okolicznościowych np. katastrofawsmolensku.pl, ale powtarzam trzeba znaleźć swój nurt czy odkupujemy stare domeny a później sprzedaż czy rejestrujemy nowe.
-

jaro65 - Posty: 20
jaro65, jesteś domeniarzem? 

Katalog FM Group - pobierz katalog FM Group.
Rozpocznij biznes z FM Group i zostań Konsultantka FM Group
Sprawdź plan marketingowy i dowiedź się, dlaczego warto zostać
Konsultantką FM Group.
[size=85]Poprzedni nick na Forum.Ebiznesy.pl: Condictor[/size]
Rozpocznij biznes z FM Group i zostań Konsultantka FM Group
Sprawdź plan marketingowy i dowiedź się, dlaczego warto zostać
Konsultantką FM Group.
[size=85]Poprzedni nick na Forum.Ebiznesy.pl: Condictor[/size]
- Konsultant FM Group
No ale takie domeny, które są oparte na tragediach to wg mnie jest nieetyczne na nich zarabiać. Ale zawsze znajdą się tacy co będą takie wykupywać i sprzedawać.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
do Condictor na razie nie handluję domenami ale kupiłem kilka na własne potrzeby. Jak już to może sprzedaż całych serwisów ale to też wielka niewiadoma. Mogę się tylko pochwalić że moim najlepszym zakupem jest domena 10 letnia za 30 pln. (.com), domenę najzwyczajniej kupiłem na Home, domena była wykupiona bodajże w 1991 roku, istniał serwis 2 lata i po prostu ktoś zrezygnował, w obecnym czasie taka sytuacja nie miałaby miejsca - domeny wygasające są przechwytywane przez programy i trafiają na aukcję. A moc 10 letniej domeny jest ogromna - musicie mi wierzyć.
-

jaro65 - Posty: 20
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-