Muszę przyznać, że po przeczytaniu powyższych opinii włos mi się zjeżył na głowie. Bowiem wystawiłem opinię, którą chciałem szybko usunąć. Najpierw szukałem opcji "Edytuj", jednak okazało się, iż takiej nie ma. Chciałem zadzwonić, ale numer tel. jest tylko do Rumunii. Napisałem na
info@cylex.pl. Odpowiedź nastąpiła w ciągu godziny. Jednak (może z mojej winy) zostałem źle zrozumiany - pracownik Cylex myślał, że jestem przedsiębiorcą, na temat którego została wystawiona opinia i domagam się usunięcia niekorzystnego dla mnie wpisu. Dostałem taką odpowiedź:
Szanowni Państwo!
Z doświadczenia możemy stwierdzić, iż najlepiej odbieraną przez klientów reakcją na negatywne opinie jest odpowiedź wyjaśniająca problem. Polecamy zatem komentować negatywne opinie dotyczące Państwa firmy w sposób spokojny, rzeczowy i miły. Taka reakcja firmy świadczy o jej profesjonaliźmie, o umiejętności obchodzenia się z krytyką, rozwiązywania problemów i poważnym trakatowaniu klientów, nawet tych niezadowolonych. Nie polecamy reagować agresywnie, bądź odpowiadać krytyką na krytykę. Skomentowanie i ustosunkowanie sie do złej opini stawia daną firmę w dobrym świetle.
Skasowanie negatywnych opini jest odbierane jako próba utajenia ich i jest niewiarygodne.
Dziękujemy i zapraszamy ponownie na stronę http://www.cylex.pl
Cylex Team
Odpisałem - wyjaśniając sytuację (że to ja jestem autorem opinii). Opinia została usunięta w ciągu dwóch godzin.
Oto kolejna odpowiedź od Cylex:
Cylex Team <info@cylex.pl>
Szanowni Państwo!
Przepraszamy za zaszłe nieporozumienie, rzeczywiście w pierwszym momencie źle zinterpretowaliśmy Pana prośbę, stąd nieadekwatna odpowiedź na Pana pierwszego maila. Opinia wystawiona przez Pana została usunięta z naszej bazy danych. Prosimy to sprawdzić i w razie pytań ponownie napisać na adres info@cylex.pl.
Pozdrawiamy i zapraszamy ponownie na stronę bazy danych Cylex.
Cylex Team.No i ulżyło.
Zarejestrowałem się specjalnie, aby Wam o tym napisać (jeśli ktoś nie wierzy i podejrzewa kryptoreklamę - proszę pisać na priv - pokażę korespondencję).
I jeszcze jedno: piszcie bezpośrednio na adres
info@cylex.pl. Po polsku oczywiście