Rok założenia: 2008Kontakt
informacje, porady i wskazówki głównie dla początkujących ebiznesmenek i ebiznesmenów
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

cylex to oszustwo.

Postprzez oszukani przez cylex
napisane: 26 Gru 2010, o 17:55

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam,
Od kilku miesięcy próbuję skontaktować się z portalem cylex bez rezultatu. W regulaminie piszą, że odezwą się w ciągu 24h, a ja czekam od sierpnia na odpowiedź w sprawie usunięcia komentarza czy naruszenia regulaminu --- i nadal nic....!!!!! Czy ktoś ma jakiś pomysł jak do nich dotrzeć? Wysyłałam już wiadomości na adres info@cylex.pl .
Chciałabym usunąć dane firmy z tego portalu, czy wiecie jak to zrobić? :wisze:

oszukani przez cylex

Re: cylex to oszustwo

Postprzez Konsultant FM Group
napisane: 26 Gru 2010, o 19:01

Na czym polega oszustwo?

Konsultantką FM Group.

Konsultant FM Group

no jak? :)

Postprzez Sebastian Nowak
napisane: 26 Gru 2010, o 22:49

Przecież napisali, że się odezwą w ciągu 24h a się nie odzywają, a więc oszukują użytkowników ;)

Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

Re: cylex to oszustwo

Postprzez Konsultant FM Group
napisane: 27 Gru 2010, o 10:29

W jakim języku do nich pisałaś? Zakładka "kontakt" na ich
stronie jest w języku angielskim, więc mogli Cię nie zrozumieć ;)
Oprócz tego ta podstrona jest na domenie .de, a adres
do korespondencji w Rumunii.

Konsultant FM Group

cylex

Postprzez oszukani przez cylex
napisane: 3 Sty 2011, o 14:18

Po co w takim razie polski regulamin na stronie? Dlaczego proszą, aby kontaktować się z nimi pod polskim adresem info@cylex.pl ?
Dlaczego podają( info@cylex.pl ) taki adres skoro nie mają zamiaru odpowiadać? :wall:
Czy ktoś ma jakiś pomysł, aby usunąć dane firmy z tego portalu?

oszukani przez cylex

re: cylex

Postprzez D14bl0
napisane: 3 Sty 2011, o 15:16

Skoro nie odpowiadaja w jezyku polskim to pewnie dopiero wchodza na ten rynek, albo mieli taki zamiar ... W sytuacji ktora opisujesz jedynym wyjsciem chyba jest napisanie do nich w jezyku angielskim lub niemieckim (osobiscie wybralbym niemiecki bo tam maja siedzibe).
Tutaj mas zfragment po angielsku jak usunac strone:

"12. How can I delete my company from the CYLEX Business Directory?

If you do not want your company to be listed in our database because, for example, one of its subsidiaries no longer exists, please contact us by e-mail at info@cylex-uk.co.uk . Your company profile will be completely removed from our database. The deleting process can only be done by the CYLEX staff."

Awatar użytkownika
D14bl0

Miejscowość: Wroclaw

Baza firm CYLEX

Postprzez Cylex
napisane: 25 Sty 2011, o 12:13

Dzien dobry!
Pozwolę dołączyć się do dyskusji i udzielić odpowiedzi na postawione przez Państwa pytania.
Każdego dnia otrzymujemy setki wiadomości maliowych od użytkowników naszej bazy firm CYLEX. Wśród nich jest wiele z podziękowaniami za bardzo szybką odpowiedź lub reakcję polegającą np. na uzupełnieniu danych kontaktowych skomentowanej firmy, bądź dodaniu słów kluczowych itp. Na życzenie klienta kasujemy również firmy z naszej bazy danych. Odpowiedzi udzielamy w języku polskim.
Jest nam bardzo przykro, że znalazła się osoba, która nie otrzymała od nas szybkiej odpowiedzi. Z reguły staramy się udzielać odpowiedzi na wiadomości mailowe w przeciągu 24 godzin. Jedynym powodem braku reakcji z naszej strony, może być wylądowanie Państwa wiadomości mailowej w folderze spam.
W najbliższym czasie mamy w planie wprowadzić dodatkowy kanał komunikacyjny, aby zapewnić naszym klientom jeszcze lepszy serwis i wykluczyć takie sytuacje. Wszelkie pytania dotyczące naszego portalu (rejestracji firm, opinii o firmach itd.) prosimy kierować na adres info@cylex.pl

Serdecznie pozdrawiamy i zapraszamy ponownie na stronę bazy firm http://www.cylex.pl

Cylex Team

Cylex

Adres pocztowy CYLEX

Postprzez solidnyioczerniony
napisane: 4 Mar 2011, o 09:44

Dzień dobry,

nie jest prawdą że cylex kontaktuje sie w 24 godziny.Usunięcie obraźliwych postów to okazuje sie duży problem.Kazdy moze pisać co chce .Choćby konkurencja ale i też klient który nie ma pieniędzy (!!!!) i próbuje szcześcia.Wtedy oczernić i spoko.
Ponieważ chce wysłac pocztą odpowiednie pismo prosze wiec o adres ,prawdziwy pocztowy adres(!!).

Szanowni Państwo,nie wstydźcie sie swojego adresu i prosze o podanie go tu na tym forum.Dla wszystkich.
Wielu chce skorzystać z formy pisemnej,starej ,pocztowej-jednak z ustaleniem adresu ma problem.

Serdecznie pozdrawiam

solidnyioczerniony

CYLEX OSZUSCI

Postprzez Jędker
napisane: 26 Paź 2011, o 07:47

Potwierdzam że firma CYLEX to oszuści unikajcie tej strony, już od kilku tygodni próbuję się z nimi skontaktować a oni nie raczą nawet odpisać, w mojej wizytówce ktoś wpisał obraźliwe komentarze nie związane z moją działalnością a firma cylex nie raczy się tą sprawą zająć ani usunąć tych komentarzy, nie prawdą jest to że kontaktują się z tobą w ciągu 24h oni nie kontaktują się z tobą w ogóle, mają gdzieś co kto wpisuje w komentarzach. unikajcie tej strony oszuści jakich mało...

Jędker

udało się ;)

Postprzez domenicos
napisane: 17 Lut 2012, o 09:32

Muszę przyznać, że po przeczytaniu powyższych opinii włos mi się zjeżył na głowie. Bowiem wystawiłem opinię, którą chciałem szybko usunąć. Najpierw szukałem opcji "Edytuj", jednak okazało się, iż takiej nie ma. Chciałem zadzwonić, ale numer tel. jest tylko do Rumunii. Napisałem na info@cylex.pl. Odpowiedź nastąpiła w ciągu godziny. Jednak (może z mojej winy) zostałem źle zrozumiany - pracownik Cylex myślał, że jestem przedsiębiorcą, na temat którego została wystawiona opinia i domagam się usunięcia niekorzystnego dla mnie wpisu. Dostałem taką odpowiedź:

Szanowni Państwo!

Z doświadczenia możemy stwierdzić, iż najlepiej odbieraną przez klientów reakcją na negatywne opinie jest odpowiedź wyjaśniająca problem. Polecamy zatem komentować negatywne opinie dotyczące Państwa firmy w sposób spokojny, rzeczowy i miły. Taka reakcja firmy świadczy o jej profesjonaliźmie, o umiejętności obchodzenia się z krytyką, rozwiązywania problemów i poważnym trakatowaniu klientów, nawet tych niezadowolonych. Nie polecamy reagować agresywnie, bądź odpowiadać krytyką na krytykę. Skomentowanie i ustosunkowanie sie do złej opini stawia daną firmę w dobrym świetle.
Skasowanie negatywnych opini jest odbierane jako próba utajenia ich i jest niewiarygodne.

Dziękujemy i zapraszamy ponownie na stronę http://www.cylex.pl

Cylex Team

Odpisałem - wyjaśniając sytuację (że to ja jestem autorem opinii). Opinia została usunięta w ciągu dwóch godzin.
Oto kolejna odpowiedź od Cylex:

Cylex Team <info@cylex.pl>

Szanowni Państwo!

Przepraszamy za zaszłe nieporozumienie, rzeczywiście w pierwszym momencie źle zinterpretowaliśmy Pana prośbę, stąd nieadekwatna odpowiedź na Pana pierwszego maila. Opinia wystawiona przez Pana została usunięta z naszej bazy danych. Prosimy to sprawdzić i w razie pytań ponownie napisać na adres info@cylex.pl.

Pozdrawiamy i zapraszamy ponownie na stronę bazy danych Cylex.

Cylex Team.

No i ulżyło.
Zarejestrowałem się specjalnie, aby Wam o tym napisać (jeśli ktoś nie wierzy i podejrzewa kryptoreklamę - proszę pisać na priv - pokażę korespondencję).
I jeszcze jedno: piszcie bezpośrednio na adres info@cylex.pl. Po polsku oczywiście :)

domenicos

Wróć do Dla początkujących

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości