Sprawdzałaś PrestaShop?
Ma sporo modułów - nawet do płatności w Polskich serwisach typu dotpay, payu, transferuj, płatności, przelewy, paypal, moneybookers etc...
Opcje transportu, pakowania etc.
Nawet w wersji polskiej podstawowej jest około 100 modułów już zainstalowanych, moduł integracji z allegro, ceneo, skąpiec etc.. jak się poszpera to można znaleźć nawet darmowe moduły.
Przy okazji ma wbudowany CMS gdzie możesz Tworzyć strony statyczne - artykuły etc..
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
17 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Presta czy OpenCart to wszystko bardzo mocno rozbudowane sklepy. Sklep OpenCart zbudowany jest zgodnie z wzorcem MVC. Jakakolwiek ingerencja (zmiana wyglądu szablonu, dodatkowe pola, inne wartości na stronie itd.) w 'pliki' wymaga sporej wiedzy. My chcieliśmy Pani Kasi podać natomiast jak najłatwiejszy sposób poradzenia sobie z problemem.
Meble kuchenne i szafy wnękowe od Ekki Design to połączenie najwyższej jakości z wysokim poziomem funkcjonalnym. Ekki Design od wielu lat działa na rynku wykończenia wnętrz. Po meble kuchenne i szafy tylko do Ekki. Zapraszamy!
-

it-spleen - Posty: 691
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Jestem tu nowy i nie mam takiego doświadczenia jak koledzy ale miałem ten sam problem pół roku temu.
Co prawda inna branża - moja to pośrednictwo nieruchomości ale problem ten sam.
Co do strony to podstawa jak cię nie ma w sieci to nie istniejesz. Musi być i tu dyskusji nie ma.
Sprawa rozbija się o ekonomię czyli pieniądze.
Zastanawiając się jaką koncepcję wybrać musisz uwzględnić swoją branżę i zamówić ją u tego co robił już takie strony w twojej branży i będziesz miała z nim dobry i stały kontakt. To ważne.
Nie wystarczy stworzyć stronę ale mieć też pewność szybkiego serwisu jakby coś było nie tak.
Sądzę, że strona z interaktywnym sklepem powinna być też powiązana z wyszukiwarkami produktów aby same się tam eksportowały. To ważne i oszczędza czas.
To nie jest takie proste i zawsze coś może nie działać i ważne abyś nie została z tym sama.
Co prawda inna branża - moja to pośrednictwo nieruchomości ale problem ten sam.
Co do strony to podstawa jak cię nie ma w sieci to nie istniejesz. Musi być i tu dyskusji nie ma.
Sprawa rozbija się o ekonomię czyli pieniądze.
Zastanawiając się jaką koncepcję wybrać musisz uwzględnić swoją branżę i zamówić ją u tego co robił już takie strony w twojej branży i będziesz miała z nim dobry i stały kontakt. To ważne.
Nie wystarczy stworzyć stronę ale mieć też pewność szybkiego serwisu jakby coś było nie tak.
Sądzę, że strona z interaktywnym sklepem powinna być też powiązana z wyszukiwarkami produktów aby same się tam eksportowały. To ważne i oszczędza czas.
To nie jest takie proste i zawsze coś może nie działać i ważne abyś nie została z tym sama.
- badawaw
- Miejscowość: Mazowsze/ Pruszków
Mam pytanie, czy jeśli stworzymy połączenie: Wordpress (Blog) + Moduł Sklepowy, to wszystko będzie na jednej domenie?
Czy sklep będzie mógł funkcjonować jako jedna z zakładek bloga?
Czy sklep będzie mógł funkcjonować jako jedna z zakładek bloga?
-

Rafał Soiński - Posty: 9
- Miejscowość: Kalisz
Tak są modułu sklepowe (wtyczki) do WordPressa - tylko, że o bardzo ograniczonej funkcjonalności (choć płatności online akceptują:)). I wtedy sklep działa jako nowa 'podstrona' blogu.
Meble kuchenne od firmy Simme to niespotykane dotąd połączenie nowoczesnego designu z wysokim poziomem funkcjonalnym. Nasze nowoczesne meble kuchenne to powód do dumy dla ich właścicieli. Nie zwlekaj - nowoczesne i w pełni funkcjonalne meble kuchenne tylko z Simme Design.
-

Z tego wynika, że dla małych sklepików wordpress jest OK, a do większych serwisów sprzedażowych warto zatrudnić specjalistów. 
-

Rafał Soiński - Posty: 9
- Miejscowość: Kalisz
Trafne podsumowanie. Aczkolwiek nawet dla małych sklepików czasem i WordPress nie wystarcza - są problemy z ustawieniem chociażby funkcji ilość produktów, a cena wysyłki. Napotkałem kilka problemów, niby banalnych, ale strasznie rzutujących na łatwość obsługi. Zrezygnowałem:) I zacząłem zabawę z Open Source sklepami:)
Szukasz idealnego miejsca na rozwój swojego Maluszka? Zapraszamy do przedszkola Akademia Poziomkowa. Poziomkowa Akademia to niepubliczne przedszkole, które zagwarantuje Twojemu dziecku odpowiedni rozwój.
-

17 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-