co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
dział o pisaniu skutecznych treści w serwisach WWW; treści, które sprzedają

Cześć mam pytanie co do kopiowania treści z forum internetowego, czy jest taka możliwość aby skopiować na swoją stronę posta wraz z udzielonymi odpowiedziami? Treść znajduje się na idg.pl jeśli to ma jakieś znaczenie, jak dotąd spotkałem się z artykułami bądź e-book-ami których autorzy udzielali pozwoleń na rozpowszechnienie treści bez ich zgody, jedyny warunek to pozostawienie treści bez zmian, nie wiem jak to się ma do forum, czy ktoś ma pomysł w sumie mam inne sprawy do załatwienia, a pytam ponieważ raz widziałem bodajże na di.pl jak autor zamieścił temat razem z komentarzem ;)

Pozdrawiam :jib
Marcin Malysa
-----
http://g-center.net.pl -wykaz Html Css
Awatar użytkownika
jib

Miejscowość: uk

Jeśli chcesz być w zgodzie z przepisami, to raczej zapomnij o tym. Pamiętaj, że musiałbyś uzyskać zgodę wszystkich osób biorących udział w kopiowanej dyskusji.

Poza tym, jaki masz cel w tym kopiowaniu? Co chcesz uzyskać?

No i pozostaje problem duplikowania treści...

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

treść nie jest obszerna jednak na swój sposób motywująca do działania, jest może 10 komentarzy z czego wątki dotyczą google alalytics, oraz sposobu na promowanie oferty sklepu, poziom średnio zaawansowany to chyba dlatego większość artykułów tworzą wybitny szkielet, to wręcz bardzo dobrze jednak chciałem wrzucić na stronę coś surowego z życia wziętego, czy te punkty o których wspominasz są konieczne by pozwolić sobie na skopiowanie takiej treści.. a co ze zgodą administratora, nie wystarczy ?

Pozdrawiam :jib
Marcin Malysa
-----
http://g-center.net.pl -wykaz Html Css
Awatar użytkownika
jib

Miejscowość: uk

Słuchaj, daj może linka do tego forum, o którym mowa, nie bądź taki tajemniczy, ehehe :lol:

Zobaczymy wtedy dokładnie, o co Ci chodzi. Może jest prostsze wyjście, niż napisałem.

Ale nie myśl, że wystarczy zgoda administratora. Bo nie wystarczy. Administrator administruje forum. I tyle. Ale w żadnym przypadku nie jest właścicielem wpisów na forum i nie ma żadnych praw autorskich do nich. Oczywiście nawet właściciel danego forum (czasami admin i właściciel to jedna osoba, hehe) nie ma praw do wpisów. Jeśli będą jakieś wątpliwości w tym temacie, zaczniemy cytować przepisy o prawach autorskich 8-)

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Wróć do Copywriting

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość