DZIĘKI DZIĘKI!!!!!
Pokombinowałam jeszcze raz z tą funkcją i jaki efekt... działa, co widać po tym wpisie
Gdyby ktoś inny miał z tym problem to daję link do jednego z przewodników, który podsuął mi DarekJasinski. Właściwie wszystkie Wasze podpowiedzi zmierzały do tego.
http://mojnowyjork.com/jak-zainstalowac-polska-klawiature/Moja klawiatura nie jest angielska lecz hiszpańska co znaczy, że działa też dla innych języków niż angielski. O ile nie są egzotyczne.
Także rada dla tych co mogą ten problem mieć. Co zaobserwowałam u siebie bezpośrednio po zmianie języka klawiatury. To na wszelki wypadek, zanim stwierdzisz, że nie działa
1. W edytorach tekstu Word i Notatnik mogę pisać polskie znaki od razu
2. Kiedy pisałam na tym forum nie mogłam wstawić polskiego znaku w pole tekstowe
3. Dopiero wyłączenie i ponowne uruchomienie lub zmiana przeglądarki spowodowało, że i tu mogę pisać poprawnie po polsku.
Jednak nie wszędzi działa poprawnie. Bo przed chwila sprawdziłam w okienku Gadu Gadu. tam nie działa. To może jeszcze kiedyś poprawię ale i tak dużo się już zyskało. Bo jak w czymś nie zadziała to mogę tekst skopiować z Worda, na którym pisalam normalnie, bez wklejania symboli jak wcześniej
Chciałabym Wam serdecznie podziękwać

. Bo dzięki temu forum dokanałam tak małej ale dużej zmiany w życiu. Nie byłam świadoma, ze można jej dokonać kilkoma kliknięciami. Jeśli mowa o rozwoju osobistym i produktywności, to zyskałam
potężną ilość oszczędzonego czasu kiedy jak będę coś ważnego pisać.
Chyba mogę przełączać z między jednym językiem a drugim, bo w pracy potrzebuję obu.
Tylko muszę sobie wypracować nowe nawyki klikając klawiaturę i uświadomic, że po tak dlugim czasie mogę też polskie znaki mieć
Pozdrawiam