Cześć Kamil, przeczytałam Twoją ofertę. Naprawdę piszesz pierwszy raz? Bo to nie jest najgorzej napisane, wiesz? Mówię Ci to jako zawodowy copywriter.
Moje uwagi:
- nagłówek, którego użyłeś jest dość mocno eksploatowany, pisząc o nagłówku mam na myśli to: Kto chce się jeszcze nauczyć setek słów oraz doskonałej gramatyki w sposób przyjemny i efektywnie(tam są jeszcze drobne niedoskonałości gramtyczne do poprawki). Nie tylko Ty jeden wykorztujesz tę strukturę. Ja bym napisała inny, bo co trzecia oferta zaczyna się od tej struktury. Jest już tak "oblatana", że może nie zadziałać.
- w pierwszym akapicie zacznij od czegoś mocniejszego. Pisząć "Jeśli myślisz o nauce języka obcego..." sporo ryzykujesz. A co jeśli Twój klient nie myśli, tylko się denerwuje bo sobie nie radzi. Albo sobie odpuścił? ten pierwszy akapit jest bardzo ważny. Pisz w taki sposób, by wywołać emocje u Czytelnika. Możesz to zrobić identyfikując jego problemy albo dając mu wielką obietnicę. I pamiętaj o emocjach!!! Tak, wiem że się powtarzam, ale to naprawdę ważne.
- wskaż korzyści, ale nie pisz o sobie, tylko o korzyściach dla Twoich Klientów
- opisz USP, czyli czym Twój produkt różni się od produktu konkurencji!
- popracuj nad wiarygodnością albo przedstaw się jako ekspert albo wykorzystaj nazwisko tego profesora o ile możesz to zrobić albo wykorzystaj opinie zadowolonych klientów
- sprawdź pisownię bo oprócz literówek widziałam błąd ortograficzny
- kto jest Twoim Czytelnikiem? Bo używasz wyrażeń dość kolokwialnych. Jesli to jest język Twoich Klientów to ok. Ale musisz być tego pewny.
- stawiasz dobre pytanie: dlaczeg powinieneś kupić tego e-booka teraz, i zaraz strzelasz sobie samobója pisząc że będziesz podwyższał cenę. Domyślam się, że chcesz wzmocnić przekaz i zmotywować do działania, ale nie w tym miejscu i nie tak.
Tu wstaw swoje największe korzyści.
- masz dobrą ofertę i mocną gwarancję, koniecznie podkreśl to w przekazie
Mam nadzieję, że Cię nie zniechęciałam.
Pozdrawiam
Kasia
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Dziękuje bardzo.
Ja to wiem tylko mam problem z wydobyciem tego jeszcze. Z tego co wiem można również bardzo dobrze wpłynąć na emocje poprzez wizualizacje.
Natomiast nagłowki będą jeszcze testowane, jak wiele eleme
Myślałem, że jak ja coś zrobiłem to od razu pokazuję korzyść również dla klientów,i jest to tym bardziej zachęcające. On może to i ja mogę. Po 2 wydawało mi się, że to jest także element udowadniaący. Ale jak mówisz, że jest to mniej skuteczne to zmienię.
Jak mogę podkreślić swoją ofertę? Tutaj trochę nie rozumiem.
Ogólnie dziękuje za pochylenie się nad ofertą. Podniosła mnie na duchu
, pomimo tego, że wiem, że nadal jest niedoskonała. 
14 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Katarzyna Kot napisał(a):Cześć Kamil, przeczytałam Twoją ofertę. Naprawdę piszesz pierwszy raz? Bo to nie jest najgorzej napisane, wiesz? Mówię Ci to jako zawodowy copywriter.
Dziękuje bardzo.
Katarzyna Kot napisał(a):Tak, wiem że się powtarzam, ale to naprawdę ważne.
Ja to wiem tylko mam problem z wydobyciem tego jeszcze. Z tego co wiem można również bardzo dobrze wpłynąć na emocje poprzez wizualizacje.
Natomiast nagłowki będą jeszcze testowane, jak wiele eleme
Katarzyna Kot napisał(a):- wskaż korzyści, ale nie pisz o sobie, tylko o korzyściach dla Twoich Klientów tej oferty.
Myślałem, że jak ja coś zrobiłem to od razu pokazuję korzyść również dla klientów,i jest to tym bardziej zachęcające. On może to i ja mogę. Po 2 wydawało mi się, że to jest także element udowadniaący. Ale jak mówisz, że jest to mniej skuteczne to zmienię.
Katarzyna Kot napisał(a):masz dobrą ofertę i mocną gwarancję, koniecznie podkreśl to w przekazie
Jak mogę podkreślić swoją ofertę? Tutaj trochę nie rozumiem.
Ogólnie dziękuje za pochylenie się nad ofertą. Podniosła mnie na duchu
http://www.7zasad.uphero.com -Darmowy Kurs językowy: 7 Zasad Doskonałego Angielskiego. Dowiedz się jak z łatwością i szybko nauczyć się mówić w obcym języku.
- Kamil Kuczyński
Kamil, Twoja oferta to jeden z kluczowych elementów tego przekazu i to jak ją zaprezentujesz ma duży wpływ na konwersję. A Twoja oferta jest trudna do zauważenia i trochę choatyczna. Napisz krótko, konkretnie, przejrzyście. Teraz nie widać tego, co powinno przyciągać ludzi jak magnes czyli gwarancji. A przecież obiecujesz ludziom, że oddasz im kasę, jak nie będą zadowoleni. To mocny chwyt, więc musi być zauważalny na pierwszy rzut oka. W tej chwili trzeba się doszukiwać.
Teraz tak, Kamil jeśli chcesz pisać wykorzystując siebie jako żywy przykład działania metody napisz co umiesz, a nie że się uczysz jeszcze. Czyli konkretnie: mówię 3 językami, codzienie bez problemu uczę sie 30 nowych słów itd. Jeśli nie możesz tak o sobie napisać, nie pisz. Wykorzystaj profesora albo pokaż swoją wiarygodność pokazując historię kogoś innego. Tylko nie ściemniaj. To musi być prawdziwa osoba.
Popracuj jeszcze nad ofertą no i pochwal się, jak wygląda.
Pozdrawiam
Kasia
Teraz tak, Kamil jeśli chcesz pisać wykorzystując siebie jako żywy przykład działania metody napisz co umiesz, a nie że się uczysz jeszcze. Czyli konkretnie: mówię 3 językami, codzienie bez problemu uczę sie 30 nowych słów itd. Jeśli nie możesz tak o sobie napisać, nie pisz. Wykorzystaj profesora albo pokaż swoją wiarygodność pokazując historię kogoś innego. Tylko nie ściemniaj. To musi być prawdziwa osoba.
Popracuj jeszcze nad ofertą no i pochwal się, jak wygląda.
Pozdrawiam
Kasia
-

Katarzyna Kot - Posty: 7
- Miejscowość: Łódź
"Kto chce się jeszcze nauczyć setek słów oraz doskonałej gramatyki w sposób przyjemny i efektywnie?", osobiście zmienił bym na "jak bardzo chcesz" (pewnie zaraz zostanę zjedzony za przesadne NLP ^^)
Nie mam za bardzo czasu aby czytać całej oferty, a ten nagłówek to jedna z rzeczy które rzuciły mi się w oczy. Pytając "Kto chce", zawsze może znaleźć się ktoś kto odpowie że nie chce. Pytając "jak bardzo chcesz", zakładasz już że ten ktoś chce się nauczyć, pytasz tylko jak bardzo.
To jest tylko takie moje zdanie więc nie obieraj go za pewnik i nie sugeruj się nim w 100%.
Nie mam za bardzo czasu aby czytać całej oferty, a ten nagłówek to jedna z rzeczy które rzuciły mi się w oczy. Pytając "Kto chce", zawsze może znaleźć się ktoś kto odpowie że nie chce. Pytając "jak bardzo chcesz", zakładasz już że ten ktoś chce się nauczyć, pytasz tylko jak bardzo.
To jest tylko takie moje zdanie więc nie obieraj go za pewnik i nie sugeruj się nim w 100%.
-

Jakub Lewek - Posty: 30
- Miejscowość: Gorlice
14 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-