Witam.
Parę dni temu uruchomiłem pierwszy darmowy kurs do zbierania ludzi na listę mailigową mojego sklepu internetowego.
Teraz chce jak najbardziej poprawić konwersje i zrobić kilka wersji strony testami A/B
Proszę o ocenę oferty na stronie.
Sukienka Na Bal
Pozdrawiam
Patryk Sokalski
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-

patryksokalski - Posty: 95
- Miejscowość: Stargard Szczeciński
1. Zamiast przeogromnego napisu darmowy kurs wyeksponował bym w pierwszej kolejności czego on dotyczy, a dopiero potem że jest darmowy;
2. Potestu A/B zamiast portretu tej laski to może... jakąś panią w sukience... Internautka ma z tego kursu wynieść jak ładnie wyglądać w sukience a nie jak sobie zrobić ładne zdjęcie portretowe
3. Może by tak uzyskać zgodę i dodać piękne zdjęcia klientek?
4. Jeszcze jeden przycisk call to action wyżej. Tak, żeby nie trzeba było przewijać ekranu, moze kogoś zachęci sam tytuł to po cholerę ma przewijać stronę jak może od razu się zapisać na kurs
5. 100% GWARANCJA SATYSFAKCJ
Pamietaj, kurs jestcałkowicie darmowy.
W każdej chwili będziesz mogła sie z niego wypisać.
A co ma gwarancja satysfakcji do tego, ze jest darmowy?
6. Linki na dole się rozjechały i są brzydkie, mało czytelne
7. Na końcu dodaj swój podpis odręczny w stylu:
;) 
8. Bal to mi się kojarzy z balem studniówkowym, albo jakimś innym bardzo dostojnym, a tutaj chyba chcesz doradzać w sprawie ogólnie jak się ubrać na imprezę, może zmień "bal" na "imprezę", no ale to już trzeba by w keyword toolu zobaczyć dokładnie
9. wyrównanie tekstu do lewej byłoby czytelniejsze moim zdaniem
10. wybierz jedną czcionkę, albo Arial, albo Verdana
11. ogólnie bałagan trochę w formatowaniu tekstu, czemu cały pierwszy akapit boldem?
To tak póki co na pierwszy rzut oka
Nie wczytywałem sie dokładniej w treści
2. Potestu A/B zamiast portretu tej laski to może... jakąś panią w sukience... Internautka ma z tego kursu wynieść jak ładnie wyglądać w sukience a nie jak sobie zrobić ładne zdjęcie portretowe
3. Może by tak uzyskać zgodę i dodać piękne zdjęcia klientek?
4. Jeszcze jeden przycisk call to action wyżej. Tak, żeby nie trzeba było przewijać ekranu, moze kogoś zachęci sam tytuł to po cholerę ma przewijać stronę jak może od razu się zapisać na kurs
5. 100% GWARANCJA SATYSFAKCJ
Pamietaj, kurs jestcałkowicie darmowy.
W każdej chwili będziesz mogła sie z niego wypisać.
A co ma gwarancja satysfakcji do tego, ze jest darmowy?
6. Linki na dole się rozjechały i są brzydkie, mało czytelne
7. Na końcu dodaj swój podpis odręczny w stylu:

8. Bal to mi się kojarzy z balem studniówkowym, albo jakimś innym bardzo dostojnym, a tutaj chyba chcesz doradzać w sprawie ogólnie jak się ubrać na imprezę, może zmień "bal" na "imprezę", no ale to już trzeba by w keyword toolu zobaczyć dokładnie
9. wyrównanie tekstu do lewej byłoby czytelniejsze moim zdaniem
10. wybierz jedną czcionkę, albo Arial, albo Verdana
11. ogólnie bałagan trochę w formatowaniu tekstu, czemu cały pierwszy akapit boldem?
To tak póki co na pierwszy rzut oka
-

Jarek87 - Posty: 98
- Miejscowość: Warszawa
Struktura strony do wymiany. W obecnych czasach już nie używamy <table> do składania grafiki tylko div-ków 
Jeśli chcesz się wybić w Google to zmień strukturę.
Jeśli chcesz się wybić w Google to zmień strukturę.
Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Widzę, że póki co nie wprowadziłeś żadnych proponowanych zmian ale gdy już zaczniesz działać, możesz też przenieść tą wizualizację e-booka do nagłówka, to zawsze zwiększa postrzeganie wartości takiego kursu i oczywiście nagłówek "darmowy kurs" do zmiany.
Natomiast co do wypowiedzi Jarka
Teoretycznie tak powinno być. W praktyce testowałem różne wersje squeeze page i coraz częściej dochodzę do wnioski, że w związku z zagęszczeniem w sieci stron zbierających maile, internautę trzeba najpierw przekonać przed podsunięciem mu formularza zapisu. Czasem wyższy współczynnik odrzuceń miałem na stronach z wyeksponowanym formularzem, czyli od razu nachalnie wrzeszczących zostaw mi Twój e-mail. Nie jest to jeszcze reguła, którą mogę w 100% potwierdzić, bo musiałbym testować wszystkie moje strony, ale radzę mieć to na uwadze, szczególnie jeśli grupa docelowa jest już przesycona podsuwanymi jej formularzami
Natomiast co do wypowiedzi Jarka
Teoretycznie tak powinno być. W praktyce testowałem różne wersje squeeze page i coraz częściej dochodzę do wnioski, że w związku z zagęszczeniem w sieci stron zbierających maile, internautę trzeba najpierw przekonać przed podsunięciem mu formularza zapisu. Czasem wyższy współczynnik odrzuceń miałem na stronach z wyeksponowanym formularzem, czyli od razu nachalnie wrzeszczących zostaw mi Twój e-mail. Nie jest to jeszcze reguła, którą mogę w 100% potwierdzić, bo musiałbym testować wszystkie moje strony, ale radzę mieć to na uwadze, szczególnie jeśli grupa docelowa jest już przesycona podsuwanymi jej formularzami
-

Krzysztof Rdzeń - Posty: 26
- Miejscowość: Nowa Sól
Dziękuję wszystkim za rady, niedługo mam zamiar się wziąć za przebudowę tego sqp. Struktura strony została w tabelach bo nie chciało mi się całego szablonu od nowa układać, a robiłem z gotowego i już taki był.
Na pewno zastosuje wszystkie rady. Chce ją napisać od nowa całkiem i zrobić 3 wersje do testów. Dodatkowo zastanawiam się nad zrobieniem jednej wersji komiksowej. Ciekawe jak takie rozwiązanie się będzie u nas sprawdzać.
Na pewno zastosuje wszystkie rady. Chce ją napisać od nowa całkiem i zrobić 3 wersje do testów. Dodatkowo zastanawiam się nad zrobieniem jednej wersji komiksowej. Ciekawe jak takie rozwiązanie się będzie u nas sprawdzać.
-

patryksokalski - Posty: 95
- Miejscowość: Stargard Szczeciński
Ja od siebie dodam, abyś bardziej wyeksponował formularz np. tło w delikatnym kolorze.
Zamiast testu A/B lepiej zastosować test na wielu odmianach (tak subiektywnie
).
Pozdrawiam,
Adam Mrowiec
Zamiast testu A/B lepiej zastosować test na wielu odmianach (tak subiektywnie
Pozdrawiam,
Adam Mrowiec
- addam
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość