co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
dział o pisaniu skutecznych treści w serwisach WWW; treści, które sprzedają

Witam , jako nowicjusz w tworzeniu sklepów internetowych zapytam który pomysł uważacie za słuszny biznesowo - jako że zajmuję się dwoma projektami chciałbym poczytać co myślicie szczerze o opisach danego towaru - oceńcie który lepszy :

-a)
Wyobraź sobie siebie w najlepszej możliwej formie ! Wyobraź sobie jak wszystkich zaskakujesz wspaniałą sylwetką , tryskasz optymizmem i każdy Ci zazdrości Twojej niespożytej energii ! Wyobraź sobie że wyciskasz z życia maksimum możliwości , w pracy jesteś nie do zastąpienia , w domu rodzina cieszy się gdyż zawsze masz siłę na wspólne towarzystwo a ulubione sporty uprawiasz na maxa a nie oglądasz tylko przed telewizorem . W tym wszystkim może pomóc Ci spożywanie zgodnie z naszymi wskazówkami koktajlu Formuły 1 . Wystarczy , że zastąpisz jeden ze swoich posiłków pijąc smaczny koktajl o ulubionym dostępnym smaku a poczujesz się jak byś miał sporo lat mniej ! Zaletą Formuły 1 są specjalnie opracowane, łatwo przyswajalne dla każdego składniki: węglowodany , minerały, białka sojowe, błonnik dietetyczny dzięki czemu nasz produkt jest bezpieczny i zdrowy a jego prostota użycia i szybkość ( koktajl można przygotować w 30 sekund ) bije na głowę tradycyjne często niezdrowe i tuczące potrawy . Super jest rozpocząć pełen wyzwań dzień od śniadania -zdrowego koktajlu herbalife który zapewni Ci dawkę energii potrzebną żeby sprostać maksymalnym trudom ! Dodatkowo jeżeli chcesz schudnąć zastąp drugi dowolny posiłek takim samym koktajlem który dostarczy Ci wszystkich potrzebnych składników odżywczych a efekt gwarantujemy!

b)Odżywczy koktajl dla dobrego
samopoczucia i kontroli wagi

Podstawowe korzyści:

* ponad 20 niezbędnych witamin i minerałów
* 9 gramów białka sojowego w każdej porcji
* bezpieczna i wygodna kontrola wagi
* wspomaganie budowy masy mięśniowej przy jednoczesnej redukcji tłuszczu
* doskonałe samopoczucie i świetna forma

Podstawa programu ShapeWorks™
Do optymalnego funkcjonowania, utrzymania dobrego samopoczucia oraz doskonałej formy i kondycji, organizm ludzki potrzebuje odpowiedniego pożywienia.
Wszystkie składniki niezbędne na co dzień naszemu organizmowi znajdziesz
w Formule 1 – Koktajlu Odżywczym, stworzonym w oparciu o najnowocześniejsze badania i technologie żywienia. Formuła 1 stanowi unikatową mieszankę łatwo wchłanianych składników takich jak wysokiej jakości białka sojowe, węglowodany, witaminy, minerały i błonnik dietetyczny. Możesz mieć pewność, że Formuła 1 to pyszny, sycący i zbilansowany posiłek.

W zależności od oczekiwanych rezultatów zastąp jeden lub dwa posiłki dziennie sycącym Koktajlem Odżywczym. Jeżeli do swojej nowej diety dołączysz także ćwiczenia i aktywność fizyczną, nie będziesz długo czekać na rezultaty.

Proszę was o opinię który jest lepiej napisany , na który klient zareaguje w bardziej pozytywny sposób , ewentualnie jakie modyfikacje zrobić , czy opis jest za krótki czy za długi , jakich użyć argumentów , może całkowicie zmienić koncepcje ? Stronka ma być z suplementami diety herbalife , produktami wspomagającymi odchudzania i rewelacyjnie w zdrowy sposób poprawiającymi wydolność fizyczną ! Proszę Was więc o radę jak pisać opisy . Dodam też , że ma to być strona ekspercka a ja sam osobiście używam swoich produktów jako czynny piłkarz PZPN oraz do ogólnej poprawy zdrowia i są one rewelacyjne . Wiec może w opisach produktów dać jakieś podpisane swoje opinie ale nie wiem czy to nie będzie mimo prawdy według klienta naciągana opinia ? Co wy na to , proszę o radę . Pozdrawiam i zapraszam na stronkę http://www.dietawellness.pl

Awatar użytkownika
Tomasz Damian

Miejscowość: Kostrzyn nad Odrą

Cześć Tomek,
Jak dla mnie lepszy opis drugi. Czemu?
Bo najpierw podajesz co to jest i od razu wymieniasz korzyści z tego płynące. W dalszej części dopiero wyjaśniasz bardziej szczegółowo resztę.
W pierwszym opisie od początku zaczynasz "kadzić" ( sorki za wyrażenie)
Wyobraź sobie siebie w najlepszej możliwej formie ! itd, itp
Efekt pierwszych zdań jest taki, że nie mówisz co oferujesz, tylko coś owijasz w bawełnę.

Takie jest moje wrażenie, choć wiem, że sporo ludzi stosuje coś podobnego do Twojego drugiego opisu.
To tak pokrótce

P.S.
Opinie o produkcie jak najbardziej, to też dobrze robi, jeśli uda Ci się zdobyć oryginalne wypowiedzi zadowolonych Klientów. :mrgreen:

Jest sposób, żeby zwiększyć odwiedziny Twojej strony internetowej!

Wybierz najlepszą domenę!
Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

Dokładnie pierwszy opis produktu to zbitek słów z których klient raczej nie będzie miał JAWNIE przedstawionych faktów odnośnie produktu, ten drugi opis jest o tyle lepszy że jest podzielony i już na samym wstępie możemy zauważyć jakie będziemy czerpali korzyści.

SMI Elnela - Portal społeczności eMarketingu
Szukasz dobrego tekstu? Copywriter.
Mateusz Szczęsny

Powiem szczerze, że zaczęłam czytać pierwszy opis i nawet nie skończyłam tej lektury. Od razu mnie zniechęciło takie właśnie "zalewanie". Nie lubię takiego sposobu sprzedaży. Dlatego zdecydowanie wybrałabym opis nr 2. Konkrety. Dla mnie to jest najważniejsze.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Nan

Niewątpliwie zwycięzca jest tekst nr2, ale chciałby dodać, że pierwsza oferta mogła by mieć jakiś sens gdyby była jakoś sformatowana, a nie napisana jednym ciągiem. Brakuje jej dużo do porządnej oferty, a dodać jeszcze można, że formatowanie tekstu to podstawa do zwiększenia jego czytelności.

SMI Elnela - Portal społeczności eMarketingu
Szukasz dobrego tekstu? Copywriter.
Mateusz Szczęsny

Tomku,
powiem tak: drugi tekst jest lepszy, ale powinieneś go zmodyfikować. Ja np. kompletnie nie wiem co to jest ta Formula1 i z drugiego tekstu w pierwszej kolejności mam wrażenie, że to jest jakaś odżywka dla mężczyzn pakujących na siłowni - a chyba nie o to chodzi, prawda?
Brakuje ważnych elementów, które rozjaśnią produkt, czyli: dla kogo, co można osiągnąć dzięki niemu (ale realne korzyści i fakty) itp.
Moim osobistym zdaniem tekst "Do optymalnego funkcjonowania, utrzymania dobrego samopoczucia oraz doskonałej formy i kondycji, organizm ludzki potrzebuje odpowiedniego pożywienia" mógłby rozpoczynać ofertę i być wprowadzeniem po którym przedstawisz problem i później rozwiązanie w postaci Formuły 1.
Wtedy przejdź do odpowiedzenia klientom na pytanie "co to", następnie "dla kogo". Później wymień korzyści, a na koniec daj wskazówki odnośnie diety i używania tego produktu, które sprawią, że rezultaty będą oszałamiające.
Możesz do tego dołączyć coś w rodzaju komiksu przedstawiającego dzień z Herbalife i obrazującego efekty. Jak coś - chętnie pomogę w poprawkach w tekście ;)

Sklepy internetowe Zaawansowany system do tworzenia sklepów internetowych.
Social Media wszystko o mediach społecznościowych.
Awatar użytkownika
Ewelina Golba

Miejscowość: Kraków

Wróć do Copywriting

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość