26 posty(ów)
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Z tym samo pozycjonowaniem to chodziło mi o coś innego. A mianowicie mam stronkę którą pozycjonuję (no może za dużo powiedziane - na razie poprzez katalogi), dodatkowo ponieważ strona dotyczy usług wykonywanych w realu dodałem ją do kilku serwisów ogłoszeniowych. I tu zauważyłem coś ciekawego, na kilka fraz google wyżej pozycjonuje moje ogłoszenie niż moją stronę. Co ciekawe nie są to moje główne frazy do pozycjonowania. Być może to zjawisko spowodowane jest pozycją jaką zajmują te serwisy ogłoszeniowe w googlu. Co o tym myślicie? 

- UB22
I tu zauważyłem coś ciekawego, na kilka fraz google wyżej pozycjonuje moje ogłoszenie niż moją stronę
Ogłoszenie jest mocniejsze od Twojej www. Tutaj tylko CZAS pomoże. Ustabilizuje się.
Wszystko na temat barda! Forum, serdecznie zapraszamy bardo wejdź, nie pożałujesz.
Baza wiedzy o naruto! Serdecznie zapraszamy! shippuuden Kliknij! Nie pożałujesz!
Baza wiedzy o naruto! Serdecznie zapraszamy! shippuuden Kliknij! Nie pożałujesz!
- D-dos
To zależy też od tego, co wpisałeś w ogłoszeniu. Może używałeś tam jakichś zwrotów i słów, których nie masz na swojej stronie. Ale domyślam się, że w ogłoszeniu masz link także do strony. Tak czy inaczej klient trafia do Ciebie.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
To zależy też od tego, co wpisałeś w ogłoszeniu. Może używałeś tam jakichś zwrotów i słów, których nie masz na swojej stronie. Ale domyślam się, że w ogłoszeniu masz link także do strony. Tak czy inaczej klient trafia do Ciebie.
Tak może być. Podstawą jest jednak to, że jeśli ogłaszałeś się w dużych serwisach, to owe adresy są po prostu mocniejsze od Ciebie. Tak jak ktoś pisał - rób swoje i czekaj, będzie gitara. Do tego, jeśli jest możliwość, to dodawaj w ogłoszeniach linki z pozycjonowanym anchorem.
- maniek
Tak ogłasałem się w dużych serwisach i rzeczywiście to ich mocna pozycja wpłyneła na notowania w google. Co do wpisu w ogłoszeniu to było taki sam jak dodaję do katalogów. Tak czy inaczej w ogłoszeniu mam link do strony, jak zauważył Paweł, a to się liczy.
Puki co robie swoje i poczekam na efekty. Oczywiście pamiętam o linkach z anchor tekstem. Teraz mam zamiar podejść do precelków. Dodałeś mi trochę otuchy, mam nadzieję że wytrwam.
Puki co robie swoje i poczekam na efekty. Oczywiście pamiętam o linkach z anchor tekstem. Teraz mam zamiar podejść do precelków. Dodałeś mi trochę otuchy, mam nadzieję że wytrwam.

- UB22
UB22 napisał(a):wpisu w ogłoszeniu to było taki sam jak dodaję do katalogów
hmmm dokładnie taki sam? jak dla mnie może wchodzić w grę 'duplicate content'
- tomq
26 posty(ów)
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
-