Rok założenia: 2008Kontakt
nie tylko dla zaawansowanych pozycjonerów: zaplecze pozycjonerskie bez tajemnic
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Zaplecze - prośba o radę

Postprzez nicelife
napisane: 18 Gru 2011, o 16:22

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Parę miesięcy temu stworzyłem własne zaplecze, które składa się z 2 SQ w htmlu, 2 blogów na WP, 1 bloga na joomli i 1 na drupalu.

Wszystkie one były pozycjonowane na 2 różne frazy (1 główna i 1 podstrona, czyli łącznie 12 różnych fraz) z tej samej tematyki. Aktualnie odpalam serwis docelowy i chciałbym Was zapytać jak zlinkować między sobą te serwisy a później między tym docelowym, aby wszystko działało jak najlepiej?

Czy najpierw je między sobą podlinkować, a później dopiero do serwisu? Czy każdą frazę potworzyć jako osobną stronę na kazdej ze stron? Jak to rozgryźć?

nicelife

..

Postprzez Elias
napisane: 20 Gru 2011, o 20:18

Podziel swoje zaplecze na podstrony względem tematyki i podlinkuj do twojej money site zgodnie z tematycznością + linki side wide na najtrudniejsze frazy. Pamietaj, żeby linkować również podstrony.

Skuteczne ogrzewanie domu
Sprawdź swoją internetową konkurencję aplikacją market samurai
Awatar użytkownika
Elias

re

Postprzez bybek5
napisane: 21 Gru 2011, o 17:11

Ja w takich przypadkach najpierw linkuje zaplecze na wszystkie możliwe sposoby, a dopiero potem linkuje je między sobą i na koniec do strony docelowej.

bybek5

Rrrr

Postprzez alterneo
napisane: 28 Gru 2011, o 00:16

Zależy jak rejestrowałeś domeny, czy stoją na tym samym IP, itp. To ma decydujący wpływ na świadome zlinkowanie zaplecza. IMHO 1-2 frazy to zbyt mało na podlinkowanie zaplecza, tutaj min. kilkanaście-kilkadziesiąt fraz.

alterneo

A co Wy na to?

Postprzez nicelife
napisane: 6 Sty 2012, o 12:41

Przepraszam, że dopiero dziś odpisuję, ale wcześniej nie miałem zupełnie na to czasu.

Przede wszystkim wielkie dzięki za odpowiedzi - bardzo mi pomogło.

Wszystkie strony są z tej samej tematyki - różnią się jedynie wiekiem grupy docelowej jak np. chłopak, a mężczyzna.

Wszystkie stoją na różnych IP.

To ma decydujący wpływ na świadome zlinkowanie zaplecza. IMHO 1-2 frazy to zbyt mało na podlinkowanie zaplecza, tutaj min. kilkanaście-kilkadziesiąt fraz.

Nie za bardzo to rozumie. Jak 1-2 frazy to za mało? Każda strona zapleczowa była pozycjonowana na 1-2 frazy, bo chciałem by rzeczywiście linki z niej miały ogromną skuteczność (zresztą wszystkie strony zapleczowe są na top3 na interesujące mnie frazy) - uważasz, że powinienem mieć ich więcej na jedną stronę? Z góry dziękuje za wytłumaczenie.

Jeszcze jedno, bardzo ważne pytanie. Czy WARTO linkować z postów, które już wcześniej dodałem np z miesiąc temu? Są tam już odpowiednie frazy i wystarczy dodać link.

Czy napisać zupełnie inny artykuł? Chodzi mi o to, że chce dodać kilka linków, a tak muszę napisać kilka nowych artykułów -szybciej będzie, jak napisze jeden bo pozostałe zlinkuje ze starych wpisów. Co Wy na to?

nicelife

Wróć do Budowa zaplecza