Parę miesięcy temu stworzyłem własne zaplecze, które składa się z 2 SQ w htmlu, 2 blogów na WP, 1 bloga na joomli i 1 na drupalu.
Wszystkie one były pozycjonowane na 2 różne frazy (1 główna i 1 podstrona, czyli łącznie 12 różnych fraz) z tej samej tematyki. Aktualnie odpalam serwis docelowy i chciałbym Was zapytać jak zlinkować między sobą te serwisy a później między tym docelowym, aby wszystko działało jak najlepiej?
Czy najpierw je między sobą podlinkować, a później dopiero do serwisu? Czy każdą frazę potworzyć jako osobną stronę na kazdej ze stron? Jak to rozgryźć?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Podziel swoje zaplecze na podstrony względem tematyki i podlinkuj do twojej money site zgodnie z tematycznością + linki side wide na najtrudniejsze frazy. Pamietaj, żeby linkować również podstrony.
-

Elias - Posty: 92
Przepraszam, że dopiero dziś odpisuję, ale wcześniej nie miałem zupełnie na to czasu.
Przede wszystkim wielkie dzięki za odpowiedzi - bardzo mi pomogło.
Wszystkie strony są z tej samej tematyki - różnią się jedynie wiekiem grupy docelowej jak np. chłopak, a mężczyzna.
Wszystkie stoją na różnych IP.
Nie za bardzo to rozumie. Jak 1-2 frazy to za mało? Każda strona zapleczowa była pozycjonowana na 1-2 frazy, bo chciałem by rzeczywiście linki z niej miały ogromną skuteczność (zresztą wszystkie strony zapleczowe są na top3 na interesujące mnie frazy) - uważasz, że powinienem mieć ich więcej na jedną stronę? Z góry dziękuje za wytłumaczenie.
Jeszcze jedno, bardzo ważne pytanie. Czy WARTO linkować z postów, które już wcześniej dodałem np z miesiąc temu? Są tam już odpowiednie frazy i wystarczy dodać link.
Czy napisać zupełnie inny artykuł? Chodzi mi o to, że chce dodać kilka linków, a tak muszę napisać kilka nowych artykułów -szybciej będzie, jak napisze jeden bo pozostałe zlinkuje ze starych wpisów. Co Wy na to?
Przede wszystkim wielkie dzięki za odpowiedzi - bardzo mi pomogło.
Wszystkie strony są z tej samej tematyki - różnią się jedynie wiekiem grupy docelowej jak np. chłopak, a mężczyzna.
Wszystkie stoją na różnych IP.
To ma decydujący wpływ na świadome zlinkowanie zaplecza. IMHO 1-2 frazy to zbyt mało na podlinkowanie zaplecza, tutaj min. kilkanaście-kilkadziesiąt fraz.
Nie za bardzo to rozumie. Jak 1-2 frazy to za mało? Każda strona zapleczowa była pozycjonowana na 1-2 frazy, bo chciałem by rzeczywiście linki z niej miały ogromną skuteczność (zresztą wszystkie strony zapleczowe są na top3 na interesujące mnie frazy) - uważasz, że powinienem mieć ich więcej na jedną stronę? Z góry dziękuje za wytłumaczenie.
Jeszcze jedno, bardzo ważne pytanie. Czy WARTO linkować z postów, które już wcześniej dodałem np z miesiąc temu? Są tam już odpowiednie frazy i wystarczy dodać link.
Czy napisać zupełnie inny artykuł? Chodzi mi o to, że chce dodać kilka linków, a tak muszę napisać kilka nowych artykułów -szybciej będzie, jak napisze jeden bo pozostałe zlinkuje ze starych wpisów. Co Wy na to?
- nicelife
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-