Czy można stawiać zaplecza na subdomenie?
Można z powodzeniem budować zaplecze na subdomenach jednak nie w sposób powszechnie znany.
Najlepiej jest rejestrować nowe domeny na różnych serwerach. Można też skorzystać z ofert hostingowych dających możliwość większej liczby IP np.
http://lokoz.info/
PawełRóżne IP ważne a jeden dostawca domen już nie?
A ja mam małe pytanie. Mój znajomy ma sklep i chciałbym mu pomóc z pozycją, oczywiście w sposób nie będący spamem. Czytając powyższe posty stwierdziłem że można by zrobić bloga o tematyce odpowiadającej asortymentowi jaki sprzedaje z UNIKALNĄ treścią. Nie żaden pressel, tylko blog z własnymi artykułami. Jakby postawić go na subdomenie i w naturalnie wyglądający sposób podlinkować z niego sklep? Jak myślicie, wpłynęło by to pozytywnie na pozycję sklepu? Jak tak to jaką według was miało by to moc?
DanielMyślisz, że uda Ci się wypozycjonować sklep za pomocą jednego bloga na subdomenie?
Nie uda Ci się wypozycjonować nawet jedne średniej frazy.
Ale tak - subdomeny to super pomysł jeśli chodzi o pozycjonowanie sklepu ... Ale nie w sposób jaki wymyśliłeś

ponieważ jest to sklep z zabawkami erotycznymi
hmmm Ja posiadam około 150 stron na domenach i subdomenach o tematyce erot ...
darmowe hostingi (rozsiane po całym świecie) i darmowe subdomeny
Krzywy Ogólnie to fajny pomysł z tym spisem tylko należy się liczyć z tym, że wile dramowych hostingów znika i są niestabilne.
No ale coś za coś.
Bo to jest co najmniej dziwne jak domena ma 3 podstrony a subdomena np. 100.
A co ma jedno do drugiego?
.....
Pozycjonowanie sklepu w obecnej chwili jest trudne i bez sporej inwestycji lub sporej wiedzy i zasobów nie da się go dobrze wypozycjonować.
Pozdrowienia
Miłosz