Witam,
Czytałem sporo, ogólnie wiele ludzi związanych z pozycjonowaniem mówi, że linki z rynków krajowych są bardziej wartościowe. Jako, że buduję zaplecze a w wielu przypadkach domeny z końcówką pierwszorzędną .pl są pozajmowane.. mam pewien dylemat.
Mianowicie, silniejsza do promowania innych lokalnych domen będzie domena z końcówką lokalną drugiego rzędu com.pl , czy lepiej w tym przypadku zająć domenę międzynarodową ?
Pozdrawiam
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
nawet w logo tego forum jest "...i nie ma głupich pytań"
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
com.pl powinno byc lepsze, ale tylko subtelnie
W biznesie internetowym bardzo ważne jest, by mieć najlepszy hosting, który zapewni stabilność strony WWW. Awarie serwera hostingowego mogą spowodować wyrzucenie Twojej witryny z Google, ponieważ (naturalnie) nie linkują oni do niedziałających stron. W codziennej pracy pomoże Ci natomiast najlepszy antywirus (oczywiście darmowy!) - polecam go zainstalować. Sam używam wiele lat i nigdy nie narzekałem na robaki, spyware i inne zagrożenia 
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Ja również wybrałbym com, a wszystko przez to, że każda kropka w domenie teoretycznie obniża jej jakość...
Jeżeli pozycjonowanie to za mało, czas na linki sponsorowane!
-

damtox_pl - Posty: 90
- Miejscowość: Warszawa
Robisz zaplecze i nie możesz dobrać domen? Bez żartów. Nawet w nieruchomościach/praca, itp. są miliony możliwości. Jeśli chodzi o zaplecze.
podobno skuteczne pozycjonowanie strony internetowych
- alterneo
snaki napisał(a):To nie żart forum jest po to by pytać ;P
Nie wie niech pyta ...
nawet w logo tego forum jest "...i nie ma głupich pytań"
Studio E-kreacja świadczy usługę pozycjonowanie Białystok.
-

E-kreacja - Posty: 24
- Miejscowość: Białystok
Stawiaj zaplecze a co tam... tylko pamiętaj o bezpiecznym... ja dla testów stworzyłem zaplecze z 255 adresów IP i na każdej domenę (inną). Wynika testu: brak zabezpieczenia i ban na całe zaplecze...
Agencja reklamowa Damotx - pozycjonowanie, tworzenie stron, audyt SEO, linki sponsorowane
-

damtox_pl - Posty: 90
- Miejscowość: Warszawa
Witam 
Zasugerowałem się wypowiedzią Krzysztofa i założyłem zaplecze w kilku przypadkach na rozszerzeniach .com.pl
Odnośnie dobierania domen pod zaplecze, wymyślenie innej to hmm, ułamki sekund ?
Każda ze stron zaplecza będzie pozycjonowana tylko pod jedną frazę, jednocześnie będącą nazwą domeny.
Wolałem więc "majstrować" przy rozszerzeniu, niż samej nazwie domeny.
W każdym bądź razie machina się rozpędziła i sam ciekaw jestem efektów..
Mam nadzieję, że nadchodzący kurs "Tajemnice Pozycjonera" ułatwi mi zadanie, i wyjaśni kilka kwestii..
Pozdrawiam
Zasugerowałem się wypowiedzią Krzysztofa i założyłem zaplecze w kilku przypadkach na rozszerzeniach .com.pl
Odnośnie dobierania domen pod zaplecze, wymyślenie innej to hmm, ułamki sekund ?
Każda ze stron zaplecza będzie pozycjonowana tylko pod jedną frazę, jednocześnie będącą nazwą domeny.
Wolałem więc "majstrować" przy rozszerzeniu, niż samej nazwie domeny.
W każdym bądź razie machina się rozpędziła i sam ciekaw jestem efektów..
Mam nadzieję, że nadchodzący kurs "Tajemnice Pozycjonera" ułatwi mi zadanie, i wyjaśni kilka kwestii..
Pozdrawiam
- Nate
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-