W ramach hostingu w netmark, mogę założyć sobie subdomenę .nstrefa.pl . Pomyślałem że stworzył bym tam serwis z jakimiś treściami i co kawałek dawał linka do wpisu w katalogu lub artykułu precel. To byłby taki trochę spam, ale postarałbym sie że jak jakiś użytkownik tam trafi, to mógłby o czymś tam poczytać. Raczej nie będzie to taki zmiksowany, bezsensowny śmietnik. Albo nawet stworze tam coś naprawdę wartościowego (?) sam jeszcze nie wiem.
Być może nie robić tego na subdomenie, a po prostu na domenie?
Moje pytanie jest takie: czy google rozpoznaje takie strony gdzie w treści są wplecione linki do różnych wpisów (katalogi, precle) i może mieć to efekt negatywny?
Linki będę kierował do wpisów w katalogach które kierują do mojej strony A , jak i do stonek zapleczowych B . Ale z kolei strony zapleczowe B, też linkują do mojej strony A, oraz pomiędzy sobą, no i oczywiście strony B mają linki wyjściowe do innych stron nie związanych ze mną i moim zapleczem. Strona A też ma takie linki do innych neutralnych stron (ale powiązanych tematycznie).
Po prostu szukam sposobów na indeksacje moich wpisów w katalogach oraz artykułów preclowych. Wiem że można to robić SWL ale szukam innego sposobu.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
>>>> Odradzam SWL'ami
Kup sobie jakiś program do automatycznego katalogowania (np. ominiADD, DonLinkage, Publiker, esCat itp.) i podlinkowuj za pomocą takiego narzędzia wpisy w katalogach i preclach.
Mogę nieśmiało zapytać dlaczego?
Każdy ma swoje metody, doświadczenia oraz zdanie.
Przykład:
a) Wnioskując, autor postu prawdopodobnie będzie kupować punkty do swl'i, a to wychodzi drogo tylko za zaindeksowanie linka.
b) Ludzie podlinkowują wpisy w katalogach, preclach... nie którzy właściciele nie lubią mieć bombardowanych katalogów/precli rotacyjnymi swl'ami.
Ja nie stosuje i nie polecam swl'i. Wiadomo, co pozycjoner to własne zdanie.... Dlatego niech każdy robi jak uważa. Koniec, kropka.
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Pomysł dobry jak każdy inny, kwestia tylko tego aby ta strona zapleczowa była w miarę linkowana, aby zmusić G do odwiedzania strony, moim skromnym zdaniem lepiej założyć sobie bezpłatnego bloga np na bloxie i tam wrzucać linki, a tu stworzyć zaplecze.
- Arkaszka
- Miejscowość: Warszawa
No tak, ale czy Google nie odbierze tego negatywnie? Takiej farmy linków?
Bo powiem szczerze że ten pomysł np. z bloxem lub innymi tego typu platformami jest wspaniały

Bo powiem szczerze że ten pomysł np. z bloxem lub innymi tego typu platformami jest wspaniały

-

Karol Ż - Posty: 82
Jeżeli będzie odpowiednio dużo treści to raczej nie odbierze. Treść musi być wszędzie w odpowiedniej ilości, teraz nawet w lepszych katalogach wymagają dość długich opisów i unikalnych.
Jeśli chodzi o darmowe platformy to wordpress.com ma wielką moc.
Jeśli chodzi o darmowe platformy to wordpress.com ma wielką moc.
-

patryksokalski - Posty: 95
- Miejscowość: Stargard Szczeciński
Też tak właśnie uczyniłem. Piszę na bieżąco na blogach na dany temat linkując raz na kilka postów.
-

kyzm - Posty: 11
Karolu: to Ty farmy linków nie widziałeś
Spoko warto tak robić i nie ma co się martwić.
Spoko warto tak robić i nie ma co się martwić.
-

swirus71 - Posty: 292
Karol Ż napisał(a):Po prostu szukam sposobów na indeksacje moich wpisów w katalogach oraz artykułów preclowych. Wiem że można to robić SWL ale szukam innego sposobu.
>>>> Odradzam SWL'ami
Kup sobie jakiś program do automatycznego katalogowania (np. ominiADD, DonLinkage, Publiker, esCat itp.) i podlinkowuj za pomocą takiego narzędzia wpisy w katalogach i preclach.
Sklep internetowy Delizia.pl - oryginalna włoska kawa.
- Tomasz Zamans
Tomasz Zamans napisał(a):>>>> Odradzam SWL'ami
Mogę nieśmiało zapytać dlaczego?
-

swirus71 - Posty: 292
swirus71 napisał(a):Mogę nieśmiało zapytać dlaczego?
Każdy ma swoje metody, doświadczenia oraz zdanie.
Przykład:
a) Wnioskując, autor postu prawdopodobnie będzie kupować punkty do swl'i, a to wychodzi drogo tylko za zaindeksowanie linka.
b) Ludzie podlinkowują wpisy w katalogach, preclach... nie którzy właściciele nie lubią mieć bombardowanych katalogów/precli rotacyjnymi swl'ami.
Ja nie stosuje i nie polecam swl'i. Wiadomo, co pozycjoner to własne zdanie.... Dlatego niech każdy robi jak uważa. Koniec, kropka.
Sklep internetowy Top-Time.pl z bardzo eleganckimi modelami zegarków binarnych w atrakcyjnych cenach. Jeśli już dziś chcesz się wyróżnić z tłumu szarych ludzi, kup zegarek binarny. Gdyby się zdarzyła sytuacja, że ktoś z postronnych ludzi na ulicy poprosiłby Ciebie o podanie aktualnej godziny - powiedz: proszę popatrzyć samemu 
- Tomasz Zamans
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-