Rok założenia: 2008Kontakt
nie tylko dla zaawansowanych pozycjonerów: zaplecze pozycjonerskie bez tajemnic
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Stara strona - zaplecze - naprawa błędów

Postprzez zwierz
napisane: 12 Sty 2012, o 09:53

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam,
Przy pozycjonowaniu www swojego zespołu przypomniałem sobie, że cały czas funkcjonuje w pełni www mojego starego zespołu, gdzie w stronie kontaktowej jest informacja o zakończeniu działalności i kontaktach do nowej strony.
Zoptymalizowałem stary serwis i na każdej z podstron dodałem 2 linki do nowego www.
Niestety witryna wisi na tym samym serwerze, jest zarejestrowana na tego samego właściciela, mam ją też w panelu webmastertools. Wszystko się przeindeksowało, ale "powalającej" mocy tych linków nie ma.

Moje pytanie jest następujące (oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, iż moc linków jest słaba przez w/w rzeczy jak IP, właściciel domeny, podgląd w tym samym webmastertools) Czy jest sens przenieść serwis na inny hosting, ukryć właściciela domeny, usnąć konto w webmastertools, zdjąć linki do serwisu "głównego", podlinkować ten serwis przez kilka tygodni a potem na nowo przekierować moc na serwis "główny" ?
Czy to już "musztarda po obiedzie" ?

Awatar użytkownika
zwierz

Miejscowość: Poznań

opinia

Postprzez Krzysztof Trynkiewicz
napisane: 13 Sty 2012, o 06:59

Wg mnie nie warto. To, ze dwa serwisy z tej samej branzy linkujace miedzy soba naleza do tego samego wlasciciela i sa na tych samych maszynach nie znaczy jeszcze, ze nie sa wartosciowe. Ja mam wszystko w jednej "paczce" i nie narzekam. Kwestia tego, czy sie idzie na ilosc (rozne ip), czy na jakosc.

Strona internetowa musi działać bez przerwy. Zapewni to najlepszy hosting - tani i niezawodny. Masz dość wolnego peceta? Przyspiesz komputer za darmo dzięki moim bezpiecznym poradom
Awatar użytkownika
Krzysztof Trynkiewicz

Dopalić linkami i przekierować 301

Postprzez zwierz
napisane: 13 Sty 2012, o 11:15

Dzięki za info.
W międzyczasie stwierdziłem że może "dopalę" starą stronę linkami przez pół roku i potem zrobię przekierowanie 301.
Co Wy / Ty na to?

Muzyka na imprezie? To jeden z podstawowych czynników udanej zabawy! Zaproś GOŚCIE Cover Band a Twoja impreza na pewno nie będzie nudna!
Awatar użytkownika
zwierz

Miejscowość: Poznań

mhm

Postprzez Krzysztof Trynkiewicz
napisane: 13 Sty 2012, o 22:11

Raczej ok, tylko robiac 301 z jakiejs podstrony raczej powinienes skierowac przekierowanie na taka sama lub podobna tresc, a nie na cos zupelnie innego. Przynajmniej mnie sie tak wydaje, ale przekierowania na zupelnie co innego nawet nie testowalem.

Twój sklep internetowy nie przynosi zysków? Prowadzenie sklepu internetowego opiera się na znajomości kilku skutecznych technik i partnerów biznesowych - poznaj szczegóły. W codziennej pracy przyda Ci się natomiast najlepszy program antywirusowy (artykuł wraz z opisem instalacji i konfiguracji).
Awatar użytkownika
Krzysztof Trynkiewicz

Wróć do Budowa zaplecza