Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Autorowi bardziej zależy na rozsiewaniu refilnków niż stronie informacyjnej.
Teraz jest to już post wyłącznie informacyjny
Oczywiście obelgi na forum naszym są naruszeniem - wskaż proszę, kto odpowiedział obelgą na Twój post, abym mógł przyznać ostrzeżenie...
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Można tu kupić linki z wysokim PR ogólnie wspomóc swoją stronę w pozycjonowaniu i dzięki Programowi Partnerskiemu zarabiać - prolink.pl
Wymień się Google + , Facebook Like dołącz do Programu Partnerskiego - http://likeplus.pl/
- Drako23
Lepszym rozwiązaniem jest zainwestować w stałe linki z płatnych katalogów, precli niż wydawać pieniądze na ten system...
Profesjonalne pozycjonowanie stron - kilkuletnie doświadczenie w branży SEO, ponad 1200 zadowolonych klientów i ponad 5000 wypozycjonowanych fraz, skuteczność na poziomie 90%.
-

damtox_pl - Posty: 90
- Miejscowość: Warszawa
damtox_pl napisał(a):Lepszym rozwiązaniem jest zainwestować w stałe linki z płatnych katalogów, precli niż wydawać pieniądze na ten system...
Autorowi bardziej zależy na rozsiewaniu refilnków niż stronie informacyjnej.
- Tomasz Chrobak
- Miejscowość: Małopolska
Tomasz Chrobak napisał(a):Autorowi bardziej zależy na rozsiewaniu refilnków niż stronie informacyjnej.
Teraz jest to już post wyłącznie informacyjny
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
Dla mnie to jest ciekawe rozwiązanie jestem początkujący nie umiem pozycjonować jestem oczywiście w programie partnerskim tak samo jak wy jesteście w tych które dajecie w stopkach to niby jest w czymś lepsze , liczyłem na opinię krytykę ale konstruktywną taką jak dał " damtox_p l" .Jak krytykujecie to uzasadnijcie to co was do tego skłania a nie tylko tak dziecinnie docinacie nie każdy jest takim znawcą jak wy , jak macie zamiar dalej tak pisać to sobie darujcie to nic nie wnosi do tego tematu .
Zarabiaj na Polecaniu Kursów i Ucz się od Najlepszych - http://www.ProPartner.pl/
- Drako23
Jak rozejrzysz się po forum to sam zobaczysz, że nie stosujemy w postach nagminnie linków partnerskich - a dlaczego? Bo to ma często odwrotny skutek.
Jeśli już chcesz użyć reflinku - zawsze wypada wspomnieć, że podajesz link partnerski.
Poza tym na forach wypada polecać innym jedynie programy, w których zarobiło się KONKRETNE pieniądze - a nie wszystkie, w których się bierze udział.
Piszesz, że sami mamy linki partnerskie w stopkach - Ty też masz i akurat do tego nikt się nie przyczepi.
Napisałeś, że jesteś początkujący - korzystaj z tego forum w celach edukacyjnych - z pewnością nauczysz się tutaj wielu wartościowych rzeczy.
Użytkowanie forum w celach promowania PP nie przyniesie Tobie żadnych korzyści - zniechęci jedynie osoby, które mogłyby wspomóc Cie merytorycznie itp.
[e d i t]
Na 30 postów jakie wpisałeś - 9 zawierało linki partnerskie (to 30%!) - to tylko tak informacyjnie.
Tego typu wypowiedzi również nie przysporzą Tobie wielbicieli...
Jeśli już chcesz użyć reflinku - zawsze wypada wspomnieć, że podajesz link partnerski.
Poza tym na forach wypada polecać innym jedynie programy, w których zarobiło się KONKRETNE pieniądze - a nie wszystkie, w których się bierze udział.
Piszesz, że sami mamy linki partnerskie w stopkach - Ty też masz i akurat do tego nikt się nie przyczepi.
Napisałeś, że jesteś początkujący - korzystaj z tego forum w celach edukacyjnych - z pewnością nauczysz się tutaj wielu wartościowych rzeczy.
Użytkowanie forum w celach promowania PP nie przyniesie Tobie żadnych korzyści - zniechęci jedynie osoby, które mogłyby wspomóc Cie merytorycznie itp.
[e d i t]
Na 30 postów jakie wpisałeś - 9 zawierało linki partnerskie (to 30%!) - to tylko tak informacyjnie.
Jak krytykujecie to uzasadnijcie to co was do tego skłania a nie tylko tak dziecinnie docinacie nie każdy jest takim znawcą jak wy , jak macie zamiar dalej tak pisać to sobie darujcie to nic nie wnosi do tego tematu
Tego typu wypowiedzi również nie przysporzą Tobie wielbicieli...
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Po pierwsze to założę się że macie często takie problemy i nie znikną do puki ktoś jasno i w widoczny sposób nie wyjaśni każdemu początkującemu najlepiej w filmiku , że tak nie wolno że linki można dawać tylko w stopkach bo tak akurat umówili się kiedyś internauci że to jest etyczne . Zapominasz że większość ludzi się tym nie zajmuje tak jak wy zaawansowanie i nie zna waszych reguł takie zachowanie jakie reprezentujecie może tylko większość ludzi którzy będą chcieli uczestniczyć w forum odstraszyć lub wprowadzić w pyskówkę .Ja dałem automatycznie stopki tak jak to tłumaczył w filmiku Paweł Krzyworączka , a linki dawałem w odpowiedzi na pytania w większości więc nie 30 % a tylko w 2 postach były linki które nie były związane z zapytaniem kogoś .Nie potrzebuje wielbicieli szczególnie takich którzy nic nie wnoszą do niczego tylko odpowiadają obelgą nie tłumacząc o co im chodzi , po poziomie odpowiedzi można poznać człowieka twoje zachowanie nie było dyplomatyczne tylko zaczepne i tak jak mi napisałeś tak odpisałem .Jak coś piszesz próbuj się zawsze stawiać w roli tego do którego się zwracasz i pamiętaj że nie każdy wie to co ty nie oznacza to od razu czegoś złego a każdy do kogo tak odpowiesz nie będzie miał o tobie dobrego zdania po takiej wypowiedzi .Co widzisz złego w uzasadnianiu tego o czym mówisz tym którzy tak na prawdę nie wiedzą za co ty ich mianujesz spamerem czy innym .Powiem ci jak to wygląda z mojej strony i innych uczymy się z internetu z różnych stron i różnych nauczycieli gdzie każą nam robić listy dawać linki i cały standard a nikt łaskawie nie wspomina o tym jak to robić by nie być posądzanym o spam czy inne .Kiedy ludzie cieszą się że już niedługo nie będą pracować na etacie bo zostało im obiecane robią to co ich nauczono lub to czego się sami gdzieś wyrywkowo za darmo nauczyli to spotykają takie coś co ich zniechęca i marnuje całą pracę listy adresowej .Nikt nie lubi być krytykowany nikt nie chce być spamerem lub innym obrażanym internautom każdy gdy by znał sposoby na to żeby mieć efekty i możliwość żeby tego uniknąć unikał by tego , jaki mistrz taki uczeń jak masz problem to go rozwiąż tłumacząc a nie się śmiejąc z kogoś kto jest na początku drogi na której przecież sam też kiedyś nie dawno byłeś .
Zarabiaj na polecaniu e-booków - http://pp.zlotemysli.pl/
- Drako23
Szanowny Drako23,
Możemy nawet 1000 razy to napisać. Ale czy choć 10% to przeczyta lub obejrzy? Mamy bardzo rozbudowany regulamin Forum. Czytałeś go? Pewnie jak większość - nie.
Akurat w regulaminie nie ma zapisów o linkach PP.
To nie są nasze reguły. Nie tylko na tym Forum ludzie nie lubią wciskania linków PP.
Tak bywa. Trudno temu zaradzić.
Chyba nie zrozumiałeś sugestii kolegów.
"Wszędzie" dajesz linki PP. Pewnie czasami dajesz zwykłe linki - ale raczej skupiasz się na PP. To po prostu widać gołym okiem.
I jeśli ktoś robi to mądrze, wtedy nikt się nie czepia.
Co znaczy mądrze? To znaczy, że:
1) wpisy promujące PP nie stanowią więcej niż, powiedzmy, 10% postów (u Ciebie 30%)
2) promujemy TYLKO te produkty, które znamy i używamy - no i jesteśmy zadowoleni
3) nie próbujemy udawać, że to nie są linki PP - przeciwnie - piszemy, że to jest nasz link PP
Wtedy nie będzie problemów.
Drako23 (rozważ, proszę, zmianę nicka - najlepiej na imię i nazwisko), zważ na jedną kwestię: odnosisz się w taki a nie inny sposób do Moderatora Forum.ebiznesy.pl.
Być może nie wiesz jeszcze o tym (nie byłeś na Zjeździe Forum), ale Moderatorów wybieram bardzo starannie. To osoby, które gwarantują odpowiedni poziom na Forum. Zatem jeśli widzisz kogoś z zielonym nickiem, pamiętaj o tym, że to ktoś, kto ma nad Tobą (co tu dużo mówić) władzę. Tę władzę dostał ode mnie. Jest to w pełni świadome działanie - moje i Moderatorów.
Zatem można założyć z góry (jeszcze nie widziałem wyjątku), że jeśli Moderator na coś zwraca uwagę, to ma rację. Oczywiście ma rację w ramach naszego Forum - być może niektórzy stwierdzą, że jest inaczej. Ale tutaj obowiązują pewne zasady.
Nie zrozum mnie źle. To Forum to nie żadna sekta. Uwielbiamy pomagać innym, przyjmujemy nowych userów z otwartymi rękoma. ALE: musimy dbać o poziom na Forum. Stąd takie a nie inne decyzję i posunięcia.
Drako23, skoro masz swoich nauczycieli, ich spytaj, jak poprawnie promować się partyzancko na forach.
Zatem zasady już znasz - powyżej podałem 3 punkty.
Na tę chwilę nie spełniasz żadnego z nich.
Spróbuj zatem wypełnić wszystkie i będzie OK.
Dodam jeszcze jedno.
Dla mnie i Moderatorów dobro Forum jest nadrzędne wobec pojedynczych userów.
Drako23 napisał(a):Po pierwsze to założę się że macie często takie problemy i nie znikną do puki ktoś jasno i w widoczny sposób nie wyjaśni każdemu początkującemu najlepiej w filmiku , że tak nie wolno że linki można dawać tylko w stopkach bo tak akurat umówili się kiedyś internauci że to jest etyczne .
Możemy nawet 1000 razy to napisać. Ale czy choć 10% to przeczyta lub obejrzy? Mamy bardzo rozbudowany regulamin Forum. Czytałeś go? Pewnie jak większość - nie.
Akurat w regulaminie nie ma zapisów o linkach PP.
Drako23 napisał(a):Zapominasz że większość ludzi się tym nie zajmuje tak jak wy zaawansowanie i nie zna waszych reguł
To nie są nasze reguły. Nie tylko na tym Forum ludzie nie lubią wciskania linków PP.
Drako23 napisał(a):takie zachowanie jakie reprezentujecie może tylko większość ludzi którzy będą chcieli uczestniczyć w forum odstraszyć lub wprowadzić w pyskówkę
Tak bywa. Trudno temu zaradzić.
Drako23 napisał(a):a linki dawałem w odpowiedzi na pytania w większości więc nie 30 % a tylko w 2 postach były linki które nie były związane z zapytaniem kogoś
Chyba nie zrozumiałeś sugestii kolegów.
"Wszędzie" dajesz linki PP. Pewnie czasami dajesz zwykłe linki - ale raczej skupiasz się na PP. To po prostu widać gołym okiem.
I jeśli ktoś robi to mądrze, wtedy nikt się nie czepia.
Co znaczy mądrze? To znaczy, że:
1) wpisy promujące PP nie stanowią więcej niż, powiedzmy, 10% postów (u Ciebie 30%)
2) promujemy TYLKO te produkty, które znamy i używamy - no i jesteśmy zadowoleni
3) nie próbujemy udawać, że to nie są linki PP - przeciwnie - piszemy, że to jest nasz link PP
Wtedy nie będzie problemów.
Drako23 napisał(a):Nie potrzebuje wielbicieli szczególnie takich którzy nic nie wnoszą do niczego tylko odpowiadają obelgą nie tłumacząc o co im chodzi , po poziomie odpowiedzi można poznać człowieka twoje zachowanie nie było dyplomatyczne tylko zaczepne i tak jak mi napisałeś tak odpisałem
Drako23 (rozważ, proszę, zmianę nicka - najlepiej na imię i nazwisko), zważ na jedną kwestię: odnosisz się w taki a nie inny sposób do Moderatora Forum.ebiznesy.pl.
Być może nie wiesz jeszcze o tym (nie byłeś na Zjeździe Forum), ale Moderatorów wybieram bardzo starannie. To osoby, które gwarantują odpowiedni poziom na Forum. Zatem jeśli widzisz kogoś z zielonym nickiem, pamiętaj o tym, że to ktoś, kto ma nad Tobą (co tu dużo mówić) władzę. Tę władzę dostał ode mnie. Jest to w pełni świadome działanie - moje i Moderatorów.
Zatem można założyć z góry (jeszcze nie widziałem wyjątku), że jeśli Moderator na coś zwraca uwagę, to ma rację. Oczywiście ma rację w ramach naszego Forum - być może niektórzy stwierdzą, że jest inaczej. Ale tutaj obowiązują pewne zasady.
Nie zrozum mnie źle. To Forum to nie żadna sekta. Uwielbiamy pomagać innym, przyjmujemy nowych userów z otwartymi rękoma. ALE: musimy dbać o poziom na Forum. Stąd takie a nie inne decyzję i posunięcia.
Drako23 napisał(a):Powiem ci jak to wygląda z mojej strony i innych uczymy się z internetu z różnych stron i różnych nauczycieli gdzie każą nam robić listy dawać linki i cały standard a nikt łaskawie nie wspomina o tym jak to robić by nie być posądzanym o spam czy inne
Drako23, skoro masz swoich nauczycieli, ich spytaj, jak poprawnie promować się partyzancko na forach.
Drako23 napisał(a):każdy gdy by znał sposoby na to żeby mieć efekty i możliwość żeby tego uniknąć unikał by tego
Zatem zasady już znasz - powyżej podałem 3 punkty.
Na tę chwilę nie spełniasz żadnego z nich.
Spróbuj zatem wypełnić wszystkie i będzie OK.
Dodam jeszcze jedno.
Dla mnie i Moderatorów dobro Forum jest nadrzędne wobec pojedynczych userów.
Chcesz nauczyć się pozycjonowania? Zapisz się na całkowicie bezpłatny kurs pozycjonowania. 14 lekcji, mnóstwo wskazówek, zero lania wody. Szukasz domeny dla Twojego serwisu? Zapoznaj się z moim bezpłatnym poradnikiem: domeny.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Drako23 napisał(a):Nie potrzebuje wielbicieli szczególnie takich którzy nic nie wnoszą do niczego tylko odpowiadają obelgą nie tłumacząc o co im chodzi ,
Oczywiście obelgi na forum naszym są naruszeniem - wskaż proszę, kto odpowiedział obelgą na Twój post, abym mógł przyznać ostrzeżenie...
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Dobra nie ma sensu tego ciągnąć rozumiem już że tak nie można , skasujcie wszystkie posty na których jest coś nie tak najlepiej ten też.Chciałem wskazać wam tylko że mam prawo się czuć atakowany skoro ktoś tym bardziej kto jest moderatorem zamiast wytłumaczyć przyłączył się do tego co powiedział poprzednik oceniając mnie z góry .
Takie wypowiedzi i inne z forum uznałem za obelgę zwaną spamem automatycznie mnie osądził i uznał że robię to rozmyślnie na forum nie pod tym względem że rozsiewam linki partnerskie ale pod tym że wiem że tak nie można , i o to mi tu głownie chodziło że nie każdy to wie .
Większość ludzi używa internetu do oglądania filmów i słuchania muzyki trafia tu tak jak ja próbuje coś dodać od siebie nauczyć się ale przede wszystkim zarobić to forum o e-biznesie , wam też nie do końca zależy jak matce Teresie na nas każdy ma w tym swój interes .Kreujecie się w oczach internautów na ekspertów aby potem kupowali wasze produkty wpisywali się na listy itp. i ok nie ma w tym nic złego jest to ogólnie znana metoda i tłumaczona często nowym aby też tak robili .
Tyle że zapominacie o tym że dla nowych na forum linki partnerskie oddzielone kreską to nadal linki partnerskie , nie każdy wie co to jest stopka na forum widzi u was że robicie to samo i nie odróżnia na pierwszy rzut oka różnicy .Wystarczyło mi to powiedzieć normalnie i ok , zamiast tego popełniłem błąd w pierwszym dniu nie miałem jak go poprawić ani go skasować co każdy post teraz mi ktoś docina więc " nie sądź a nie będziesz sądzony " tak bym określił odpowiedź z mojego i na pewno nie tylko punktu widzenia .
Główny Problem :
1.)Nie miałem możliwość poprawienia czy skasowania swoich postów nie zależnie od daty , mogłem skasować tylko w tym samym samym dniu w którym napisałem post.
2.) Osądzenie mnie nie za to że promowałem program partnerski spamując , co jest prawdą ale skoro jest możliwość że robiłem to nieświadomie , powinienem być upomniany z wytłumaczeniem a nie z góry osądzony .
3.) Wiemy wszyscy że nikt nie czyta regulaminu w którym jest info o spamie to czemu nie dać informacji w widocznym miejscu u góry z przekierowaniem do filmiku tu nie ma dużo do tłumaczenia ale jest to meczące i każdemu świętemu prędzej czy później puszczają hamulce i osądza tego co jest pierwszy raz na forum tak jak by powtarzał to komuś kto już był upominany to normalna ludzka reakcja ale jednak ja nie widzę tu jedynie mój błąd.Każdy się myli i ma do tego prawo pod czas nauki i tak samo nauczyciel całe życie uczy się jak uczyć lepiej , są od tego odpowiedni9e szkolenia może teraz mnie lepiej zrozumieliście co chciałem powiedzieć.
To tylko trzy punkty właściwie nic takiego ale jednak robi różnicę
Nie obrażajcie się na mnie to jest konstruktywna krytyka tego co zauważyłem a co nie powinno mieć miejsca to zwykłe błędy które po poprawieniu zwiększą range forum nigdzie ten temat jak dotąd nie został ostatecznie rozwiązany , wszędzie się powtarza i skoro ktoś wymaga czegoś niech to da .Nie musiałem tego tak rozwijać ani się narażać na usuniecie bo mój temat już mógł by być zamknięty ale nie wasz problem który by się powtarzał , po prostu poczułem że muszę stanąć w obronie nie tyko swojej ale też innych którzy trafią na to forum .
Tomasz Chrobak napisał(a):Autorowi bardziej zależy na rozsiewaniu refilnków niż stronie informacyjnej.
Sebastian Nowak napisał(a):Teraz jest to już post wyłącznie informacyjny
Takie wypowiedzi i inne z forum uznałem za obelgę zwaną spamem automatycznie mnie osądził i uznał że robię to rozmyślnie na forum nie pod tym względem że rozsiewam linki partnerskie ale pod tym że wiem że tak nie można , i o to mi tu głownie chodziło że nie każdy to wie .
Większość ludzi używa internetu do oglądania filmów i słuchania muzyki trafia tu tak jak ja próbuje coś dodać od siebie nauczyć się ale przede wszystkim zarobić to forum o e-biznesie , wam też nie do końca zależy jak matce Teresie na nas każdy ma w tym swój interes .Kreujecie się w oczach internautów na ekspertów aby potem kupowali wasze produkty wpisywali się na listy itp. i ok nie ma w tym nic złego jest to ogólnie znana metoda i tłumaczona często nowym aby też tak robili .
Tyle że zapominacie o tym że dla nowych na forum linki partnerskie oddzielone kreską to nadal linki partnerskie , nie każdy wie co to jest stopka na forum widzi u was że robicie to samo i nie odróżnia na pierwszy rzut oka różnicy .Wystarczyło mi to powiedzieć normalnie i ok , zamiast tego popełniłem błąd w pierwszym dniu nie miałem jak go poprawić ani go skasować co każdy post teraz mi ktoś docina więc " nie sądź a nie będziesz sądzony " tak bym określił odpowiedź z mojego i na pewno nie tylko punktu widzenia .
Główny Problem :
1.)Nie miałem możliwość poprawienia czy skasowania swoich postów nie zależnie od daty , mogłem skasować tylko w tym samym samym dniu w którym napisałem post.
2.) Osądzenie mnie nie za to że promowałem program partnerski spamując , co jest prawdą ale skoro jest możliwość że robiłem to nieświadomie , powinienem być upomniany z wytłumaczeniem a nie z góry osądzony .
3.) Wiemy wszyscy że nikt nie czyta regulaminu w którym jest info o spamie to czemu nie dać informacji w widocznym miejscu u góry z przekierowaniem do filmiku tu nie ma dużo do tłumaczenia ale jest to meczące i każdemu świętemu prędzej czy później puszczają hamulce i osądza tego co jest pierwszy raz na forum tak jak by powtarzał to komuś kto już był upominany to normalna ludzka reakcja ale jednak ja nie widzę tu jedynie mój błąd.Każdy się myli i ma do tego prawo pod czas nauki i tak samo nauczyciel całe życie uczy się jak uczyć lepiej , są od tego odpowiedni9e szkolenia może teraz mnie lepiej zrozumieliście co chciałem powiedzieć.
To tylko trzy punkty właściwie nic takiego ale jednak robi różnicę

Nie obrażajcie się na mnie to jest konstruktywna krytyka tego co zauważyłem a co nie powinno mieć miejsca to zwykłe błędy które po poprawieniu zwiększą range forum nigdzie ten temat jak dotąd nie został ostatecznie rozwiązany , wszędzie się powtarza i skoro ktoś wymaga czegoś niech to da .Nie musiałem tego tak rozwijać ani się narażać na usuniecie bo mój temat już mógł by być zamknięty ale nie wasz problem który by się powtarzał , po prostu poczułem że muszę stanąć w obronie nie tyko swojej ale też innych którzy trafią na to forum .
Zarabiaj na polecaniu e-booków - http://pp.zlotemysli.pl/
- Drako23
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość