Rok założenia: 2008Kontakt
nie tylko dla zaawansowanych pozycjonerów: zaplecze pozycjonerskie bez tajemnic
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam,
Mam propozycję do wszystkich posiadających lub budujących zaplecze. Myślę że mogłaby to być pewna prostsza alternatywa dla projektu SUKCES SEO, który jeszcze, z tego co wiem, nie ruszył.

Myślę, że moglibyśmy wymienić się subdomenami. Co przez to rozumię?

Otóż załóżmy, że ja udostępniam innemu pozycjonerowi jedną subdomenę - tworzę subdomenę specjalnie dla niego i "wydzierżawiam" mu ją. On z kolei przygotowuje paczkę plików miniserwisu lub mini strony powiedzmy 5-10 podstron, a następnie ja wrzucam te pliki pod daną subdomenę. Oczywiście pliki ministrony zawierają linki do stron użytkownika.
Użytkownik, któremu wydzierżawiłem domenę robi dokładnie to samo i tworzy subdomenę dla mnie, a ja wysyłam pliki ministrony z linkami do moich podstron.

Na tym sprawa się kończy, każdy linkuje swoje nowe podstrony.
Co uzyskujemy? Łączymy nasze zaplecze w jedno duże. Uzyskujemy efekt SYNERGII, dywersyfikujemy linki z różnych IP, różnych WHOIS.

Założenie jakie musimy przyjąć - wszystko robimy etycznie, tzn ministrony zawierają unikalną treść, nie spamujemy, nie linkujemy subdomen SWLami itp.

Co sądzicie o tym?

Awatar użytkownika
Sebastian Jarosz

jestem

Postprzez patryksokalski
napisane: 20 Kwi 2011, o 17:48

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ja jestem jak najbardziej ZA.

Mogę taką współprace zacząć od zaraz :)

Trzeba by było tylko precyzyjne ustalić zasady takiej współpracy i można zaczynać.

Przydał by się może do tego osobny dział forum gdzie byśmy ustalali co i jak.

Awatar użytkownika
patryksokalski

Miejscowość: Stargard Szczeciński

Startujemy

Postprzez Sebastian Jarosz
napisane: 20 Kwi 2011, o 20:09

Co do osobnego działu FORUM to poczekajmy na opinię Pawła i jego ewentualne błogosławieństwo ;)

A co do współpracy, to OK startujemy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sebastian Jarosz

podpowiedz

Postprzez Krzysztof P.
napisane: 20 Kwi 2011, o 23:14

Jeśli mogę tylko coś zasugerować to proponowałbym mimo wszystko IPeków tutaj nie podawać. ;-)

Awatar użytkownika
Krzysztof P.

IP

napisane: 21 Kwi 2011, o 08:21

Krzysztof,
Cenna uwaga, wielkie dzięki, zapomniałem, że Wielki Brat widzi wszystko.
Fajnie że są ludzie którzy sprowadzą na ziemię i wskażą głupotę jaką się czasami zrobi.

Poprosiłem Pawła i usunął IPeki.

W każdym razie temat podtrzymuję.

Ciekawy jestem ile osób byłoby zainteresownych...

Awatar użytkownika
Sebastian Jarosz

Zasady

Postprzez patryksokalski
napisane: 21 Kwi 2011, o 18:58

Puki nie będzie jakiegoś osobnego subforum albo nie rozwiążemy problemu komunikacji w jakiś inny sposób.
Może stworzymy zamkniętą grupę na facebooku.

Puki co proponuję, żeby osoby zainteresowane napisały informacje na temat tego co mogą udostępnić i czym są zainteresowane. Bez szczegółów. Myślę, że taka forma była by ok.

Ilość swoich domen gdzie możemy udostępnić subdomenę:
Ilość różnych IP jakie mamy do dyspozycji:
Tematyka naszych serwisów gdzie możemy udostępnić subdomeny:
Tematyka subdomen, która by nas interesowała:

Te dwa ostanie nie są, aż tak istotne. Wolał bym jednak tworzyć swoje zaplecze w subdomenach serwisów chociaż w małym stopniu związanym z moją stroną.

Zacznę od siebie:

Ilość swoich domen gdzie mogę udostępnić subdomenę: 5
Ilość różnych IP jakie mam do dyspozycji: 5
Tematyka naszych serwisów gdzie możemy udostępnić subdomeny: e-biznes, odzież damska, tematyka kobieca
Tematyka subdomen, która by nas interesowała: jw.

Awatar użytkownika
patryksokalski

Miejscowość: Stargard Szczeciński

sukces seo

Postprzez Karol Ż
napisane: 21 Kwi 2011, o 21:18

Też jestem za mogę udostępnić kilka subdomen. Narazie jedno IP, później kilka bo myślę nad hostingiem seo. Bez konkretów narazie bo aktualnie nie mam tego wszystkiego uporządkowanego (ale w razie potrzeby uporządkuje). Tematyka jest dla mnie nieważna.

Fajny projekt ale ostatnio trapi mnie myśl o takich dobrych programach jak publiker gdzie bazy katalogów/precli są tak zaspamowane że program staje się bezużyteczny.

Ale mam na to bardzo dobry pomysł :)

Stwórzmy własne katalogi/precle. Jedna osoba niech ma 10 takich katalogów/precli (z różnym ip najlepiej), 10 takich osób to 100 bardzo wartościowych katalogów/precli. Dodawało by się do nich teksty np. publikerem bez spamowania.

Tylko trzeba byłoby wymyślić jakiś sposób na to aby tylko osoby biorące udział w projekcie mogły tam dodawać wpisy - tu już musi jakiś znawca się wypowiedzieć:)

Masażysta wykonujący MASAŻ RADOM może ci pomóc (wstawiłem jakiś tekst aby link był bardziej wiarygodny :) )
Awatar użytkownika
Karol Ż

konta

Postprzez Karol Ż
napisane: 21 Kwi 2011, o 21:21

aha.. już zresztą wymyśliłem jak zrobić aby tylko osoby biorące udział projekcie mogły tam dodawać wpisy :)

wystarczy aby właściciel katalogu/precla pozakładał osobom biorącym udział w projekcie konta i zablokował możliwość rejestracji he he :D

Masażysta wykonujący MASAŻ RADOM może ci pomóc (wstawiłem jakiś tekst aby link był bardziej wiarygodny :) )
Awatar użytkownika
Karol Ż

Katalogi vs Precle

napisane: 22 Kwi 2011, o 06:05

Witam,
Ja generalnie przestaję traktować katalogi poważnie. Dodaję do katalogów publikerem po to aby linki były zdewersyfikowane. Ręcznie dodaję tylko do kilku najlepszych i SEO Lightem do kilkunastu sprawdzonych płatnych (tzn takich które są wartościowe i stosunkowo szybko dodają wpisy), jeżeli mam czekać kilka tygodni na wpis to mnie to nie bawi, ponieważ tracę kontrolę czy faktycznie dodano czy nie.

Osobiście uważam że trzeba postawić na precle. Jeżeli będą wartościowe, a w takim zamkniętym projekcie powinno tak być, to Google najprawdopodobniej nie będzie miało powodów do osłabiania ich siły.
Poza tym świetne efekty (przynajmniej z mojego doświadczenia) daje kilka topowych blogów z artykułami do przedruku. Działają niemal natychmiastowo.

Jak najbardziej jestem za tym aby stworzyć osobna bazę zamknięta i dodać potem do Publikera, potrzebowalibyśmy jednak jakiejś dobrej promocji ze strony Publikera (myślę że Paweł jest w stanie to załatwić) po to aby każdy kupił drugą licencję po to aby ją dedykować pod SUKCES SEO - czyli baza precli bez SPAMU.

P.S. Życzę wszystkim Wesołych Świąt i do tematu wracamy w przyszłym tygodniu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sebastian Jarosz

bazę można dodać

Postprzez Karol Ż
napisane: 22 Kwi 2011, o 07:45

Prywatną bazę precli/katalogów można utworzyć w publikerze, wtedy nikt nie ma do niej dostępu tylko my (publiker teoretycznie nie dzieli się tą listą z innymi użytkownikami programu).

Jeżeli chodzi o dokupienie drugiej licencji to raczej nie, ponieważ ja kupiłem niedawno publikera i jeszcze nic na nim nie skorzystałem bo baza to jeden wielki śmietnik i po wysłaniu 600 wpisów dostałem narazie 2 Backlinki ! Na początek wysłałem 100 wpisów ale nic to nie dawało.

Myślę że jeżeli już coś, to można dać parę złoty na ewentualne drobne przerobienie programu pod nasze potrzeby, gdyby w wersji domyślnej nie chciał przyjąć naszej bazy precli/katalogów.

Można byłoby też zrobić tak (ale to musiałby być już przeróbka) że gdy publiker dodawałby wpis do naszej bazy precli, dodawałby też do tego wpisu zdjęcie, ale do każdego wpisu zdjęcie o innym rozmiarze i innej nazwie (ok. 10 zdjęć losowo, wystarczy). Coś w tym stylu. Takie wpisy będą o wiele lepiej punktowane przez google oraz nasze precle stałyby się blogami, a nie preclami :)

Masażysta wykonujący MASAŻ RADOM może ci pomóc
Awatar użytkownika
Karol Ż

Następna

Wróć do Budowa zaplecza