Witam,
Jestem początkujący w pozycjonowaniu i mam problemy z indeksowaniem.
Napisałem ok. 30 precli i tylko 5 zostało zaindeksowanych. Myślę o stworzeniu bloga i umieszczaniu w nim linków do tych precli, które nie zostały zindeksowane. Czy prowadząc bloga na blogger lub np. www.blogx.pl mogę podlinkowywać sobie strony czy raczej jest lepsza metoda podlinkowania.
Nie chce za bardzo inwestować w zaplecze, pozycjonuje tylko jedną, własną stronę.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Cześć,
Z każdego bloga (niezależnie od platformy) możesz linkować wpisy - inne serwisy. Po prostu w treści notki umieszczasz link z anchor-tekstem, na którym Tobie zależy.
Czy są lepsze metody? Pewnie są. Zależy co dla Ciebie oznacza "lepsza metoda".
Niektóre precle akceptują artykuły po kilku tygodniach. Może musisz jeszcze "chwilę" zaczekać na publikację pozostałych?
Z każdego bloga (niezależnie od platformy) możesz linkować wpisy - inne serwisy. Po prostu w treści notki umieszczasz link z anchor-tekstem, na którym Tobie zależy.
Czy są lepsze metody? Pewnie są. Zależy co dla Ciebie oznacza "lepsza metoda".
Niektóre precle akceptują artykuły po kilku tygodniach. Może musisz jeszcze "chwilę" zaczekać na publikację pozostałych?
Believe the Unbelievable
Tworzenie i modernizacja stron WWW
Tworzenie i modernizacja stron WWW
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
Radził bym na początku zwłaszcza- katalogować ; zajmuje to stosunkowo mało czasu a przy dobrych katalogach indeksacja będzie w miarę szybka.
-

Robert Kociubinski - Posty: 33
- Miejscowość: Wrocław
Katalogowanie to jeden z kroków jakie powinieneś poczynić. Na pewno nadaje się na sam początek idealnie. Jeśli fraza jest łatwa to same katalogi często wystarczają. Przy tych trudniejszych nie trać czasu i równolegle z katalogowaniem rozwijaj swoje zaplecze 
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Jak domena którą pozycjonujesz jest młoda, a konkurencyjne witryny są już na rynku od dłuższego czasu i mają do tego wiekowe linki na dobrych stronach (nie mówię o preclach i innych śmietniko-podobnych witrynach), to nawet jak na rzęsach staniesz nie przegonisz ich, chyba że pozyskasz linki ze stron o bardzo wysokim autorytecie.
Metodę którą kiedyś stosowałem, postawić bloga i od razu napakować go linkami do stron zapleczowych. Rezultat? Brak jakiegokolwiek wzrostu. Radzę zmienić strategię i wpierw przez pierwsze 4 miesiące dodać na blogu unikalną treść, może być zmiksowana grunt, aby nie kopiować treści jak leci, później stopniowo zacząć linkować zaplecze i wpisy w preclach tylko tutaj też z umiarem, bo co za dużo to nie zdrowo.
Myślę o stworzeniu bloga i umieszczaniu w nim linków do tych precli, które nie zostały zindeksowane.
Metodę którą kiedyś stosowałem, postawić bloga i od razu napakować go linkami do stron zapleczowych. Rezultat? Brak jakiegokolwiek wzrostu. Radzę zmienić strategię i wpierw przez pierwsze 4 miesiące dodać na blogu unikalną treść, może być zmiksowana grunt, aby nie kopiować treści jak leci, później stopniowo zacząć linkować zaplecze i wpisy w preclach tylko tutaj też z umiarem, bo co za dużo to nie zdrowo.
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-