Ponieważ w temacie dopiero startuje to będę zadawał pytania żeby nie brnąć w ślepą uliczkę
macie swoje zaplecza i ciekawi mnie jak je kontrolujecie tzn chodzi mi o statystyki oglądalności
statystyki chce uruchomić na Analitics z powodu ze wszystko w jednym miejscy, w miarę dobre, nie ma jakiś problemów większych chociaż nie są idealne, muszę gdzieś uruchomić statystyki piwik i zobaczyć jak to śmiga, ciekawy jestem
Czy do obsługi zaplecza na Analitics macie osobne konto w google czy wszystko na jednym wraz z waszymi serwisami głównymi?? nie chce korzystać z darmowych statystyk ponieważ do każdych trzeba sie logować a tego chce uniknąć
a jeśli korzystacie z dwóch konto to jak logujecie sie na drugie konto, z tego samego komputera czy innego, czy poprzez inna przeglądarkę ale na tym samym IP
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Umiejętności: zdolny i chętny, z doświadczeniem w łączeniu wody z ogniem i wykonywaniu niewykonalnego.
Obecnie pracuje na: UBUNTU 10.04 Lucid Lynx
Kontakt:
GG: 4816374
Obecnie pracuje na: UBUNTU 10.04 Lucid Lynx
Kontakt:
GG: 4816374
-

ugregusa - Posty: 106
- Miejscowość: Jelenia Góra
Cześć!
Ale być może popełniam błąd. Czytałem gdzieś w sieci, że lepiej jest mieć jedno konto do serwisu głównego, a drugie do jego zaplecza. Tylko nie wiem właściwie po co...
Pozdrawiam
lapti
Powiem tak, robię swoje strony (nawet zaplecze) przede wszystkim dla ludzi, dlatego wszystko trzymam pod jednym kontem w google (czy to statystyki, czy narzędzia dla webmasterów). Przecież nikt nie zabroni mi linkowania pomiędzy własnymi stronami.ugregusa napisał(a):Czy do obsługi zaplecza na Analitics macie osobne konto w google czy wszystko na jednym wraz z waszymi serwisami głównymi??
Ale być może popełniam błąd. Czytałem gdzieś w sieci, że lepiej jest mieć jedno konto do serwisu głównego, a drugie do jego zaplecza. Tylko nie wiem właściwie po co...
Pozdrawiam
lapti
Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
-

lapti - Posty: 576
Witam
Czytałem kiedyś, że być może Googlacz wykorzystuje te informacje z narzędzi, analyticsa i adsense do rozpoznawania powiązań między stronami i osłabiania mocy linków.
Spotkałem się z opinią, że zaplecze powinno być maksymalnie zróżnicowane - domeny zarejestrowane na różne osoby (w końcu łatwo sprawdzić bazę whois), warto też nie wszystko podpinać pod analyticsa, adsense czy narzędzia dla webmasterów.
Do tego linkowanie jak najbardziej chaotyczne a strony najlepiej żeby były stawiane na różnych skryptach.
Jeśli chodzi o kontrolowanie linków na zapleczu - wczoraj trafiłem na ciekawą stronę - coś w rodzaju "prywatnego SWL-a" - tzn skrypt który pozwala Ci zarządzać linkami na własnych stronach zapleczowych z 1 panelu - jak w SWL-u ale wyświetlają się TYLKO Twoje linki. Zresztą jest tam parę innych przydatnych narzędzi >> http://www.web-tools.pl/
Pozdrowienia
Wojtek
PS. Ale co ja wiem o pozycjonowaniu...
Czytałem kiedyś, że być może Googlacz wykorzystuje te informacje z narzędzi, analyticsa i adsense do rozpoznawania powiązań między stronami i osłabiania mocy linków.
Spotkałem się z opinią, że zaplecze powinno być maksymalnie zróżnicowane - domeny zarejestrowane na różne osoby (w końcu łatwo sprawdzić bazę whois), warto też nie wszystko podpinać pod analyticsa, adsense czy narzędzia dla webmasterów.
Do tego linkowanie jak najbardziej chaotyczne a strony najlepiej żeby były stawiane na różnych skryptach.
Jeśli chodzi o kontrolowanie linków na zapleczu - wczoraj trafiłem na ciekawą stronę - coś w rodzaju "prywatnego SWL-a" - tzn skrypt który pozwala Ci zarządzać linkami na własnych stronach zapleczowych z 1 panelu - jak w SWL-u ale wyświetlają się TYLKO Twoje linki. Zresztą jest tam parę innych przydatnych narzędzi >> http://www.web-tools.pl/
Pozdrowienia
Wojtek
PS. Ale co ja wiem o pozycjonowaniu...

-

swirus71 - Posty: 279
swirus71 napisał(a):Witam
Tak wszystkie narzędzia google to sądy, które chcą wszystko i wszystkich kontrolować w sieci.
A to, że zaplecze jest dla ludzi to nie oznacza, że można sztucznie podwyższać pozycje strony przez umieszczenie linków do strony docelowej.
[size=150]KONKURS - najlepsza nazwa dla cmsa[/size]
- miloszgadz
miłosz - z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że albo jesteś pracownikiem Googlacza...
albo uważasz, że jakiekolwiek działania mające podnieść pozycję strony są z natury złe... 

-

Chciałbym chociaż miesiąc pracować dla guugla 
Może za słabo rozpisałem swoją myśl, ale chodziło mi o to, że dla guugla nie ma znaczenia
w jaki sposób tworzymy środowisko do linkowania strony docelowej.
Jeśli wykryje, że są to szcztucznie pozyskiwane linki to prędzej czy później i tak będzie to filtr lub ban.
Adsense i analytic tylko przyśpieszają ten proces.
Może za słabo rozpisałem swoją myśl, ale chodziło mi o to, że dla guugla nie ma znaczenia
w jaki sposób tworzymy środowisko do linkowania strony docelowej.
Jeśli wykryje, że są to szcztucznie pozyskiwane linki to prędzej czy później i tak będzie to filtr lub ban.
Adsense i analytic tylko przyśpieszają ten proces.
- miloszgadz
Czasem skróty myślowe powodują nieporozumienia
ale tego bym się aż tak bardzo nie obawiał - szczególnie bana - za to sądzę, że waga takich linków jest po prostu znacznie mniejsza...
prędzej czy później i tak będzie to filtr lub ban
ale tego bym się aż tak bardzo nie obawiał - szczególnie bana - za to sądzę, że waga takich linków jest po prostu znacznie mniejsza...
-

Powiem Ci szczerze że kontrolować swe zaplecze można na wiele sposobów.
W celu sprawdzania ruchu na stronie używam statystyk AdSense, ponieważ praktycznie na każdej swojej stronie posiadam reklamy google, później sprawdzam raporty AdSense i wszystko wiem.
W celu sprawdzania ruchu na stronie używam statystyk AdSense, ponieważ praktycznie na każdej swojej stronie posiadam reklamy google, później sprawdzam raporty AdSense i wszystko wiem.
domy opieki - Bryza, pomorskie
- bioevo
http://longertail.pl - rewelacyjne statystyki, 100% free, na 1 koncie można mieć wiele stron, i łatwo się między nimi przełączać 
[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam
[/size]
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam
- Rocky
bioevo napisał(a):Powiem Ci szczerze że kontrolować swe zaplecze można na wiele sposobów.
Wytłumacz mi jak prowadzisz statystyki Adsensem bo chyba się trochę rozpędziłeś.
- miloszgadz
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-