co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
nie tylko dla zaawansowanych pozycjonerów: zaplecze pozycjonerskie bez tajemnic

Jak kontrolujecie swoje zaplecze

Postprzez ugregusa 29 Sty 2010, o 10:22

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ponieważ w temacie dopiero startuje to będę zadawał pytania żeby nie brnąć w ślepą uliczkę

macie swoje zaplecza i ciekawi mnie jak je kontrolujecie tzn chodzi mi o statystyki oglądalności

statystyki chce uruchomić na Analitics z powodu ze wszystko w jednym miejscy, w miarę dobre, nie ma jakiś problemów większych chociaż nie są idealne, muszę gdzieś uruchomić statystyki piwik i zobaczyć jak to śmiga, ciekawy jestem

Czy do obsługi zaplecza na Analitics macie osobne konto w google czy wszystko na jednym wraz z waszymi serwisami głównymi?? nie chce korzystać z darmowych statystyk ponieważ do każdych trzeba sie logować a tego chce uniknąć

a jeśli korzystacie z dwóch konto to jak logujecie sie na drugie konto, z tego samego komputera czy innego, czy poprzez inna przeglądarkę ale na tym samym IP

Umiejętności: zdolny i chętny, z doświadczeniem w łączeniu wody z ogniem i wykonywaniu niewykonalnego.

Obecnie pracuje na: UBUNTU 10.04 Lucid Lynx

Kontakt:
GG: 4816374
Awatar użytkownika
ugregusa

Miejscowość: Jelenia Góra

Re: Jak kontrolujecie swoje zaplecze

Postprzez lapti 29 Sty 2010, o 13:43

Cześć!
ugregusa napisał(a):Czy do obsługi zaplecza na Analitics macie osobne konto w google czy wszystko na jednym wraz z waszymi serwisami głównymi??
Powiem tak, robię swoje strony (nawet zaplecze) przede wszystkim dla ludzi, dlatego wszystko trzymam pod jednym kontem w google (czy to statystyki, czy narzędzia dla webmasterów). Przecież nikt nie zabroni mi linkowania pomiędzy własnymi stronami.

Ale być może popełniam błąd. Czytałem gdzieś w sieci, że lepiej jest mieć jedno konto do serwisu głównego, a drugie do jego zaplecza. Tylko nie wiem właściwie po co...

Pozdrawiam
lapti

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Postprzez swirus71 23 Lut 2010, o 20:22

Witam

Czytałem kiedyś, że być może Googlacz wykorzystuje te informacje z narzędzi, analyticsa i adsense do rozpoznawania powiązań między stronami i osłabiania mocy linków.

Spotkałem się z opinią, że zaplecze powinno być maksymalnie zróżnicowane - domeny zarejestrowane na różne osoby (w końcu łatwo sprawdzić bazę whois), warto też nie wszystko podpinać pod analyticsa, adsense czy narzędzia dla webmasterów.

Do tego linkowanie jak najbardziej chaotyczne a strony najlepiej żeby były stawiane na różnych skryptach.

Jeśli chodzi o kontrolowanie linków na zapleczu - wczoraj trafiłem na ciekawą stronę - coś w rodzaju "prywatnego SWL-a" - tzn skrypt który pozwala Ci zarządzać linkami na własnych stronach zapleczowych z 1 panelu - jak w SWL-u ale wyświetlają się TYLKO Twoje linki. Zresztą jest tam parę innych przydatnych narzędzi >> http://www.web-tools.pl/

Pozdrowienia
Wojtek

PS. Ale co ja wiem o pozycjonowaniu... :crazy:

Awatar użytkownika
swirus71

swirus71 napisał(a):Witam

Czytałem kiedyś, że być może Googlacz wykorzystuje te informacje z narzędzi, analyticsa i adsense do rozpoznawania powiązań między stronami i osłabiania mocy linków.

Tak wszystkie narzędzia google to sądy, które chcą wszystko i wszystkich kontrolować w sieci.

A to, że zaplecze jest dla ludzi to nie oznacza, że można sztucznie podwyższać pozycje strony przez umieszczenie linków do strony docelowej.

miloszgadz

Postprzez swirus71 23 Lut 2010, o 21:45

miłosz - z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że albo jesteś pracownikiem Googlacza... :P albo uważasz, że jakiekolwiek działania mające podnieść pozycję strony są z natury złe... :grin:

Awatar użytkownika
swirus71

Chciałbym chociaż miesiąc pracować dla guugla :)

Może za słabo rozpisałem swoją myśl, ale chodziło mi o to, że dla guugla nie ma znaczenia
w jaki sposób tworzymy środowisko do linkowania strony docelowej.
Jeśli wykryje, że są to szcztucznie pozyskiwane linki to prędzej czy później i tak będzie to filtr lub ban.
Adsense i analytic tylko przyśpieszają ten proces.

miloszgadz

Postprzez swirus71 23 Lut 2010, o 22:16

Czasem skróty myślowe powodują nieporozumienia :glupek2:

prędzej czy później i tak będzie to filtr lub ban

ale tego bym się aż tak bardzo nie obawiał - szczególnie bana - za to sądzę, że waga takich linków jest po prostu znacznie mniejsza...

Awatar użytkownika
swirus71

Postprzez bioevo 12 Mar 2010, o 17:45

Powiem Ci szczerze że kontrolować swe zaplecze można na wiele sposobów.

W celu sprawdzania ruchu na stronie używam statystyk AdSense, ponieważ praktycznie na każdej swojej stronie posiadam reklamy google, później sprawdzam raporty AdSense i wszystko wiem.

domy opieki - Bryza, pomorskie
bioevo

Postprzez Rocky 12 Mar 2010, o 18:26

http://longertail.pl - rewelacyjne statystyki, 100% free, na 1 koncie można mieć wiele stron, i łatwo się między nimi przełączać :)

[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam :)[/size]
Rocky

bioevo napisał(a):Powiem Ci szczerze że kontrolować swe zaplecze można na wiele sposobów.

W celu sprawdzania ruchu na stronie używam statystyk AdSense, ponieważ praktycznie na każdej swojej stronie posiadam reklamy google, później sprawdzam raporty AdSense i wszystko wiem.

Wytłumacz mi jak prowadzisz statystyki Adsensem bo chyba się trochę rozpędziłeś.

miloszgadz

Następna

Wróć do Budowa zaplecza