co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
nie tylko dla zaawansowanych pozycjonerów: zaplecze pozycjonerskie bez tajemnic

Re: Jak kontrolujecie swoje zaplecze

Postprzez swirus71 15 Mar 2010, o 22:03

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Miłosz: bardzo prosto to prowadzi :ajezyk: W adsensie masz kanały, i informacje o ilości wyświetleń oraz kliknięć reklamy, są kanały URL (czyli wszystkie wyświetlenia domeny) i kanały spersonalizowane - czyli wyświetlenia KONKRETNEJ jednostki reklamowej (która ma przypisany swój unikalny numer) więc jak się uprzesz to możesz tym kontrolować ruch na dosłownie KAŻDEJ podstronie serwisu (jeśli jest on oczywiście wystarczająco mały).
:grin:

Awatar użytkownika
swirus71

swirus71: Zadałem to pytanie celowo ...
Pamiętajcie, że w adsense wyniki to wyświetlenia reklam a nie unikalnych odwiedzin strony.
Jeśli ktoś posiada na stronie 3 reklamy to jego statystyki będą o 3 razy większe od rzeczywistych.

W przypadku gdy braknie reklam na stronę to się gubimy.

No jedynym wyjściem jest tworzenie kanału dla każdej reklamy z osobna na każdej podstronie.
Ktoś mi powie jak kontrolować chociaż jedną moją stronę zapleczowową adsensem?
Ma ona około 500 podstron i na każdej 3 reklamy ...

miloszgadz

Re: Jak kontrolujecie swoje zaplecze

Postprzez swirus71 16 Mar 2010, o 23:31

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Pamiętajcie, że w adsense wyniki to wyświetlenia reklam a nie unikalnych odwiedzin strony.
Jeśli ktoś posiada na stronie 3 reklamy to jego statystyki będą o 3 razy większe od rzeczywistych.

Ale to zaplecze... więc nie potrzebuję aż tak dokładnych informacji...

a co do ilości wyświetleń - wyniki z mojego adsensa:

Kanał URL: 108 wyświetleń
kanał spersonalizowany 1: 134 wyśw.
kanał spersonalizowany 2: 112 wyśw.
kanał spersonalizowany 3: 112 wyśw.

Z czego prosty wniosek, że strona (nie tylko główna) została wyświetlona 112 razy i w przypadku zaplecza taka informacja mi w zupełności wystarcza.

Poza tym mam statystyki na serwerze dla każdej domeny i subdomeny więc jak chcę to nie mam problemu z wyciągnięciem większej ilości informacji

Awatar użytkownika
swirus71

Poprzednia

Wróć do Budowa zaplecza