co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
nie tylko dla zaawansowanych pozycjonerów: zaplecze pozycjonerskie bez tajemnic

Ilość linków na artykuł

Postprzez lapti 18 Gru 2009, o 00:02

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam!
Podczas tworzenia zaplecza (piszę oddzielną stronę z artykułami tematycznymi) narodziło mi się pytanie dotyczące linkowania. Jaki jest rozsądny przedział ilości linków na jednej (pod)stronie. Na razie przyjąłem zasadę, że na jeden artykuł robię 3 linki do tej samej strony z różnymi anchorami. No i tak się zastanawiam, czy aby lepiej by było, gdyby jeden artykuł zawierał 3 linki do różnych stron? A może mogę sobie założyć limit 3x3 (3 linki do jednej podstrony i nie więcej niż trzy podstrony na jeden artykuł)? Oczywiście linkuję również podstrony serwisu-zaplecza, ale jedynie przez menu, które jest jednakowe dla każdej strony.

Pozdrawiam
lapti

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Mi się wydaje, żeby były po prostu 3 linki w artykule. Mogą być do jednej podstrony, ale lepiej jakby prowadziły do różnych podstron. Nie ma co przesadzać z ilością linków wychodzących z jednej podstrony zaplecza.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Bardzo nie lubię gdy w jednym miejscu jest kilka linków do tej samej strony. Jeden link do strony jest rozszerzeniem prezentowanej treści, ale trzy linki do tej samej strony to już zdecydowanie reklama. Twój tekst staje się tekstem reklamowym i to widać. Przynajmniej takie mam odczucia. Mnie takie linki z różnych anchorami do tej samej strony są niczym reklamy w czasie filmu.

Pomysł Pawła, żeby te linki prowadziły do różnych podstron przemawia do mnie.

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Re: Ilość linków na artykuł

Postprzez swirus71 18 Gru 2009, o 21:18

Lapti: 3 linki w jednym artykule jest OK ale... NIE DO JEDNEJ I TEJ SAMEJ STRONY !!!

Sorki za krzyk... ale takie 3 linki nie dają nic więcej niż 1 (pozostałe 2 są po prostu "olewane" przez wyszukiwarkę). Dawaj 3 linki, ale z różnymi anchorami i do różnych podstron np:

1_link >> stronaglowna.pl
2_link >> stronaglowna.pl/costam.html
3_link >> stronaglowna.pl/costam1.html

ale pamiętaj że "link juice" strony jest dzielony pomiędzy linki wychodzące - więc im więcej linków tym mniej przypada na każdy z nich. Więc jeśli chcesz żeby link przekazał więcej mocy stronie to dawaj nawet tylko 1 w artykule z odpowiednim anchorem (może mieć nawet 5-6 słów) ale tu też sprawdza się zasada, że im więcej słów w anchor tym mniejsze znaczenie każdego z nich.

A tak przy okazji - zapraszam do wrzucenia artykułów na mojego precelka: nitka.slask.pl
Patrz też: http://forum.ebiznesy.pl/linki/zaplecze-moderowane-zapraszam-do-wspolpracy-t854.html

Awatar użytkownika
swirus71

Re: Ilość linków na artykuł

Postprzez lapti 20 Gru 2009, o 09:53

Witam :)
Dziękuję wszystkim za rozwianie moich wątpliwości...

Pozdrawiam
lapti

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Widzę, że byłem nieświadomy tego jak dodaje linki w moich wpisach. Również dodawałem maksymalnie trzy linki, ale często do jednej strony/pod strony. Jednak potwierdza się fakt, że to forum przynosi dużo pożytecznej wiedzy i można z niego dużo się nauczyć :)

Pozdrawiam.

SMI Elnela - Portal społeczności eMarketingu
Szukasz dobrego tekstu? Copywriter.
Mateusz Szczęsny

Wróć do Budowa zaplecza

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość