Witam!
Podczas tworzenia zaplecza (piszę oddzielną stronę z artykułami tematycznymi) narodziło mi się pytanie dotyczące linkowania. Jaki jest rozsądny przedział ilości linków na jednej (pod)stronie. Na razie przyjąłem zasadę, że na jeden artykuł robię 3 linki do tej samej strony z różnymi anchorami. No i tak się zastanawiam, czy aby lepiej by było, gdyby jeden artykuł zawierał 3 linki do różnych stron? A może mogę sobie założyć limit 3x3 (3 linki do jednej podstrony i nie więcej niż trzy podstrony na jeden artykuł)? Oczywiście linkuję również podstrony serwisu-zaplecza, ale jedynie przez menu, które jest jednakowe dla każdej strony.
Pozdrawiam
lapti
6 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
-

lapti - Posty: 576
Mi się wydaje, żeby były po prostu 3 linki w artykule. Mogą być do jednej podstrony, ale lepiej jakby prowadziły do różnych podstron. Nie ma co przesadzać z ilością linków wychodzących z jednej podstrony zaplecza.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Bardzo nie lubię gdy w jednym miejscu jest kilka linków do tej samej strony. Jeden link do strony jest rozszerzeniem prezentowanej treści, ale trzy linki do tej samej strony to już zdecydowanie reklama. Twój tekst staje się tekstem reklamowym i to widać. Przynajmniej takie mam odczucia. Mnie takie linki z różnych anchorami do tej samej strony są niczym reklamy w czasie filmu.
Pomysł Pawła, żeby te linki prowadziły do różnych podstron przemawia do mnie.
Pomysł Pawła, żeby te linki prowadziły do różnych podstron przemawia do mnie.
Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
-

Elżbieta Kalinowska - Posty: 591
- Miejscowość: Warszawa
Lapti: 3 linki w jednym artykule jest OK ale... NIE DO JEDNEJ I TEJ SAMEJ STRONY !!!
Sorki za krzyk... ale takie 3 linki nie dają nic więcej niż 1 (pozostałe 2 są po prostu "olewane" przez wyszukiwarkę). Dawaj 3 linki, ale z różnymi anchorami i do różnych podstron np:
1_link >> stronaglowna.pl
2_link >> stronaglowna.pl/costam.html
3_link >> stronaglowna.pl/costam1.html
ale pamiętaj że "link juice" strony jest dzielony pomiędzy linki wychodzące - więc im więcej linków tym mniej przypada na każdy z nich. Więc jeśli chcesz żeby link przekazał więcej mocy stronie to dawaj nawet tylko 1 w artykule z odpowiednim anchorem (może mieć nawet 5-6 słów) ale tu też sprawdza się zasada, że im więcej słów w anchor tym mniejsze znaczenie każdego z nich.
A tak przy okazji - zapraszam do wrzucenia artykułów na mojego precelka: nitka.slask.pl
Patrz też: http://forum.ebiznesy.pl/linki/zaplecze-moderowane-zapraszam-do-wspolpracy-t854.html
Sorki za krzyk... ale takie 3 linki nie dają nic więcej niż 1 (pozostałe 2 są po prostu "olewane" przez wyszukiwarkę). Dawaj 3 linki, ale z różnymi anchorami i do różnych podstron np:
1_link >> stronaglowna.pl
2_link >> stronaglowna.pl/costam.html
3_link >> stronaglowna.pl/costam1.html
ale pamiętaj że "link juice" strony jest dzielony pomiędzy linki wychodzące - więc im więcej linków tym mniej przypada na każdy z nich. Więc jeśli chcesz żeby link przekazał więcej mocy stronie to dawaj nawet tylko 1 w artykule z odpowiednim anchorem (może mieć nawet 5-6 słów) ale tu też sprawdza się zasada, że im więcej słów w anchor tym mniejsze znaczenie każdego z nich.
A tak przy okazji - zapraszam do wrzucenia artykułów na mojego precelka: nitka.slask.pl
Patrz też: http://forum.ebiznesy.pl/linki/zaplecze-moderowane-zapraszam-do-wspolpracy-t854.html
-

swirus71 - Posty: 279
Witam 
Dziękuję wszystkim za rozwianie moich wątpliwości...
Pozdrawiam
lapti
Dziękuję wszystkim za rozwianie moich wątpliwości...
Pozdrawiam
lapti
Simple guy from IT department
-

lapti - Posty: 576
Widzę, że byłem nieświadomy tego jak dodaje linki w moich wpisach. Również dodawałem maksymalnie trzy linki, ale często do jednej strony/pod strony. Jednak potwierdza się fakt, że to forum przynosi dużo pożytecznej wiedzy i można z niego dużo się nauczyć 
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Mateusz Szczęsny
6 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość