Witam
Czy korzystacie z dodawania artykułów tematycznych do różnych, moderowanych,tematycznych precli?
Daje to coś w pozycjonowaniu? Chciałbym wiedziec jakie jest wasze zdanie na temat dodawania artykułów do precli (ile dziennie dodajecie), a potem linkowanie wpisów jakims SWL?
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Witam,
z racji, że przeglądam forum baaaardzo szybko i nie mam wiele czasu na odpowiedź - powiem krótki : dodawanie wpisów do precli jak najbardziej !!! Wspomniałeś o SWLach - ja osobiście jestem przeciwny, ale wiadome jest, że wszystko ma swoich zwolenników i przeciwników.
z racji, że przeglądam forum baaaardzo szybko i nie mam wiele czasu na odpowiedź - powiem krótki : dodawanie wpisów do precli jak najbardziej !!! Wspomniałeś o SWLach - ja osobiście jestem przeciwny, ale wiadome jest, że wszystko ma swoich zwolenników i przeciwników.
Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
-

bartekmedon - Posty: 718
Precle są jak katalogi dużo nie dają, ale zawsze coś. Jednak od katalogów dają więcej z racji faktu, że znajduje się na nich tekst i linki mogą być nim oplecione. W sumie przydałoby się, żeby dodać trochę wpisów do precli - bo jeszcze nic nie dodałem. Ogólnie z preclami postąpie tak samo jak z katalogami, wybierę jakieś kilkadziesiąt najlepszych i dodam do nich wpisy. SWLi nie używam - również jestem ich przeciwnikiem.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
No i znów mnie ukamienujecie
Używam i precli, i katalogów i SWL + tworzę własne zaplecze - zarówno strony tematyczne (takie bardziej wartościowe) jak i ... wiemy co - to pod SWL-e właśnie.
Po co SWL - do podlinkowywania wpisów w katalogach i preclach w celu ich szybszej indeksacji i wzmocnienia.
A spam na zapleczu - dla punkcików w SWL-ach.
Jeśli chodzi o wykorzystane SWL-e to mogę polecić Ci kilka systemów:
- Linkme - linki stałe, 2 rodzaje stron (elite/slim)
- Gotlink - linki rotacyjne, multilink
- Seonet - linki rotacyjne i stałe
- Linkorn - linki rotacyjne
Proponuję też zainteresować się automatem do katalogowania: - LinkiSEO - za 20 zł masz możliwość automatycznego dodania 2 stron do setek (albo i tysięcy) katalogów, przy czym wpisy nie pojawiają się natychmiast a są rozłożone w czasie (nie więcej jak 20 wpisów dziennie dla strony). Każda kolejna strona to następne 20 zł więc gdy masz mniej niż 5 stron to nawet nie ma co myśleć o dodawarce.
Jeśli jednak budujesz zaplecze - to te strony też trzeba dodawać i wtedy bardziej opłaca się zakupić właśnie dodawarkę, która odwali za Ciebie czarną robotę. Tu mogę polecić - Addera, który doda automatycznie wpisy do katalogów i precli według ustalonego przez Ciebie Harmonogramu
Pozdrawiam
Wojtek
Używam i precli, i katalogów i SWL + tworzę własne zaplecze - zarówno strony tematyczne (takie bardziej wartościowe) jak i ... wiemy co - to pod SWL-e właśnie.
Po co SWL - do podlinkowywania wpisów w katalogach i preclach w celu ich szybszej indeksacji i wzmocnienia.
A spam na zapleczu - dla punkcików w SWL-ach.
Jeśli chodzi o wykorzystane SWL-e to mogę polecić Ci kilka systemów:
- Linkme - linki stałe, 2 rodzaje stron (elite/slim)
- Gotlink - linki rotacyjne, multilink
- Seonet - linki rotacyjne i stałe
- Linkorn - linki rotacyjne
Proponuję też zainteresować się automatem do katalogowania: - LinkiSEO - za 20 zł masz możliwość automatycznego dodania 2 stron do setek (albo i tysięcy) katalogów, przy czym wpisy nie pojawiają się natychmiast a są rozłożone w czasie (nie więcej jak 20 wpisów dziennie dla strony). Każda kolejna strona to następne 20 zł więc gdy masz mniej niż 5 stron to nawet nie ma co myśleć o dodawarce.
Jeśli jednak budujesz zaplecze - to te strony też trzeba dodawać i wtedy bardziej opłaca się zakupić właśnie dodawarkę, która odwali za Ciebie czarną robotę. Tu mogę polecić - Addera, który doda automatycznie wpisy do katalogów i precli według ustalonego przez Ciebie Harmonogramu
Pozdrawiam
Wojtek
-

swirus71 - Posty: 279
swirus71 konkretna odpowiedz 
SWL nie używają osoby, które pozycjonują jedną
no może 3.
Pozycjonowanie wielu stron pod ogromna ilość fraz wymusza na pozycjonerach korzystanie
z SWL i różnego typu adderach.
A pressele wcale nie są przeżytkiem, nadal skutecznie można nimi pozycjonować.
Dodam, że zwykłe katalogi też potrafią pozytywnie wpłynąć na pozycję wszystko zależy od jakości
i umiejętności
SWL nie używają osoby, które pozycjonują jedną
Pozycjonowanie wielu stron pod ogromna ilość fraz wymusza na pozycjonerach korzystanie
z SWL i różnego typu adderach.
A pressele wcale nie są przeżytkiem, nadal skutecznie można nimi pozycjonować.
Dodam, że zwykłe katalogi też potrafią pozytywnie wpłynąć na pozycję wszystko zależy od jakości
i umiejętności
[size=150]KONKURS - najlepsza nazwa dla cmsa[/size]
- miloszgadz
Uważam, że precelki fajnie spełniają swoją rolę.
Do "średnio obleganych" słów kluczowych mogą nawet w zupełności wystarczyć.
Moja recepta jest taka: Dobry precelek, w miarę unikalny artykuł + optymalizacja na słowo kluczowe,
oraz parę linków do takiego artykułu.
Kiedyś nawet zdarzył mi się śmieszny przypadek, gdy tak zrobiony artykuł przeskoczył w wynikach wyszukiwania moją nową stronkę
Jedyny minus - jak zwykle czas...
Moja recepta jest taka: Dobry precelek, w miarę unikalny artykuł + optymalizacja na słowo kluczowe,
Kiedyś nawet zdarzył mi się śmieszny przypadek, gdy tak zrobiony artykuł przeskoczył w wynikach wyszukiwania moją nową stronkę
-

Grzegorz Trojan - Posty: 2
Grzegorz Trojan napisał(a):Uważam, że precelki fajnie spełniają swoją rolę.
Jak się ma czas do tego? Tzn ile czekamy na efekty zdobycia linku ? - czy da się to tak naprawdę jakoś kalkulować ??
Bukmacherzy boją się rzeczowych informacji. Unikalne i dobre wiadomości, insider info to inne niż zwykle Typy Bukmacherskie, które nie mogą przejść Twoim oszczędnościom obojętnie.
- Head
Czas się ma do tego tak, że trzeba go poświęcić na pisanie artykułów do precli 
Efekty są tak jak w przypadku wszystkich innych linków. Dobrze jest artykuły w preclach jeszcze podlinkować.
Efekty są tak jak w przypadku wszystkich innych linków. Dobrze jest artykuły w preclach jeszcze podlinkować.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Jasne, że pisać precle. Oczywiście nie należy tego robić na śmieciowych blogach i nie zapominać o nich. Dobrze jest pingować wpis do zaindeksowania i podlinkować, żeby zwiększyć moc linku wychodzącego i zatrzymać stronę w indeksie gugla.
Wejdź, a już nie wyjdziesz - Forum literackie.
- Wichajsterek
Wszystko fajnie, precle są dobre, tylko, że mało jest publicznie dla każdego dostępnych, które mają szanse pożyć więcej niż kilka miesięcy. Najlepiej tworzyć swoje precle, dbać o nie, wymieniać się dostępem do nich ze znajomymi, nie dawać na publiczne listy.
[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam
[/size]
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam
- Rocky
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości