co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
nie tylko dla zaawansowanych pozycjonerów: zaplecze pozycjonerskie bez tajemnic

Witam
Czy korzystacie z dodawania artykułów tematycznych do różnych, moderowanych,tematycznych precli?
Daje to coś w pozycjonowaniu? Chciałbym wiedziec jakie jest wasze zdanie na temat dodawania artykułów do precli (ile dziennie dodajecie), a potem linkowanie wpisów jakims SWL?

Awatar użytkownika
waskiphoto

Witam,
z racji, że przeglądam forum baaaardzo szybko i nie mam wiele czasu na odpowiedź - powiem krótki : dodawanie wpisów do precli jak najbardziej !!! Wspomniałeś o SWLach - ja osobiście jestem przeciwny, ale wiadome jest, że wszystko ma swoich zwolenników i przeciwników.

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
Awatar użytkownika
bartekmedon

Precle są jak katalogi dużo nie dają, ale zawsze coś. Jednak od katalogów dają więcej z racji faktu, że znajduje się na nich tekst i linki mogą być nim oplecione. W sumie przydałoby się, żeby dodać trochę wpisów do precli - bo jeszcze nic nie dodałem. Ogólnie z preclami postąpie tak samo jak z katalogami, wybierę jakieś kilkadziesiąt najlepszych i dodam do nich wpisy. SWLi nie używam - również jestem ich przeciwnikiem.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

No i znów mnie ukamienujecie :banhim:

Używam i precli, i katalogów i SWL + tworzę własne zaplecze - zarówno strony tematyczne (takie bardziej wartościowe) jak i ... wiemy co - to pod SWL-e właśnie.

Po co SWL - do podlinkowywania wpisów w katalogach i preclach w celu ich szybszej indeksacji i wzmocnienia.

A spam na zapleczu - dla punkcików w SWL-ach.

Jeśli chodzi o wykorzystane SWL-e to mogę polecić Ci kilka systemów:
- Linkme - linki stałe, 2 rodzaje stron (elite/slim)
- Gotlink - linki rotacyjne, multilink
- Seonet - linki rotacyjne i stałe
- Linkorn - linki rotacyjne

Proponuję też zainteresować się automatem do katalogowania: - LinkiSEO - za 20 zł masz możliwość automatycznego dodania 2 stron do setek (albo i tysięcy) katalogów, przy czym wpisy nie pojawiają się natychmiast a są rozłożone w czasie (nie więcej jak 20 wpisów dziennie dla strony). Każda kolejna strona to następne 20 zł więc gdy masz mniej niż 5 stron to nawet nie ma co myśleć o dodawarce.

Jeśli jednak budujesz zaplecze - to te strony też trzeba dodawać i wtedy bardziej opłaca się zakupić właśnie dodawarkę, która odwali za Ciebie czarną robotę. Tu mogę polecić - Addera, który doda automatycznie wpisy do katalogów i precli według ustalonego przez Ciebie Harmonogramu :)

Pozdrawiam
Wojtek

Awatar użytkownika
swirus71

swirus71 konkretna odpowiedz :)

SWL nie używają osoby, które pozycjonują jedną :P no może 3.
Pozycjonowanie wielu stron pod ogromna ilość fraz wymusza na pozycjonerach korzystanie
z SWL i różnego typu adderach.

A pressele wcale nie są przeżytkiem, nadal skutecznie można nimi pozycjonować.
Dodam, że zwykłe katalogi też potrafią pozytywnie wpłynąć na pozycję wszystko zależy od jakości
i umiejętności :)

miloszgadz

Uważam, że precelki fajnie spełniają swoją rolę.
Do "średnio obleganych" słów kluczowych mogą nawet w zupełności wystarczyć.

Moja recepta jest taka: Dobry precelek, w miarę unikalny artykuł + optymalizacja na słowo kluczowe,
oraz parę linków do takiego artykułu.

Kiedyś nawet zdarzył mi się śmieszny przypadek, gdy tak zrobiony artykuł przeskoczył w wynikach wyszukiwania moją nową stronkę :)
Jedyny minus - jak zwykle czas...

Awatar użytkownika
Grzegorz Trojan

Linki

Postprzez Head 11 Wrz 2010, o 08:38

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Grzegorz Trojan napisał(a):Uważam, że precelki fajnie spełniają swoją rolę.
Do "średnio obleganych" słów kluczowych mogą nawet w zupełności wystarczyć.

Moja recepta jest taka: Dobry precelek, w miarę unikalny artykuł + optymalizacja na słowo kluczowe,
oraz parę linków do takiego artykułu.

Kiedyś nawet zdarzył mi się śmieszny przypadek, gdy tak zrobiony artykuł przeskoczył w wynikach wyszukiwania moją nową stronkę :)
Jedyny minus - jak zwykle czas...

Jak się ma czas do tego? Tzn ile czekamy na efekty zdobycia linku ? - czy da się to tak naprawdę jakoś kalkulować ??

Bukmacherzy boją się rzeczowych informacji. Unikalne i dobre wiadomości, insider info to inne niż zwykle Typy Bukmacherskie, które nie mogą przejść Twoim oszczędnościom obojętnie.
Head

Precle

Postprzez Paweł Landzberg 11 Wrz 2010, o 15:54

Czas się ma do tego tak, że trzeba go poświęcić na pisanie artykułów do precli ;)

Efekty są tak jak w przypadku wszystkich innych linków. Dobrze jest artykuły w preclach jeszcze podlinkować.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

tak

Postprzez Wichajsterek 15 Wrz 2010, o 18:59

Jasne, że pisać precle. Oczywiście nie należy tego robić na śmieciowych blogach i nie zapominać o nich. Dobrze jest pingować wpis do zaindeksowania i podlinkować, żeby zwiększyć moc linku wychodzącego i zatrzymać stronę w indeksie gugla.

Wejdź, a już nie wyjdziesz - Forum literackie.
Wichajsterek

precle

Postprzez Rocky 19 Wrz 2010, o 09:41

Wszystko fajnie, precle są dobre, tylko, że mało jest publicznie dla każdego dostępnych, które mają szanse pożyć więcej niż kilka miesięcy. Najlepiej tworzyć swoje precle, dbać o nie, wymieniać się dostępem do nich ze znajomymi, nie dawać na publiczne listy.

[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam :)[/size]
Rocky

Wróć do Budowa zaplecza

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości