co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
marka, branding, rozpoznawalność marki - zajmujemy się tutaj takimi rzeczami

Witam serdecznie

Strategia mojej firmy zaklada stworzenie dzialu ktory bedzie zajmowal sie pozycjonowaniem stron. Czy nazwa serwisu Aganeto bedzie ok?
Nazwa wydaje sie latwa w wymowie, to dosc istotne.
Nazwa raczej nie ma zlych skojarzen.

Co sadzicie o tej nazwie?

A moze macie jakies wlasne propozycje?

pozdrawiam,
Sylwester Kalinowski
http://www.kolagen-inventia.pl

Sylwester_Kalinowski

Owszem nazwa jest łatwa w wymowie i myślę, że do tego dosyć łatwa do zapamiętania - jest dodatkowo krótka.

Uważam, że z taką nazwą śmiało można startować. Co więcej środek nazwy "net" może być kojarzony z Internetem, co jest w tym przypadku plusem.

Nic tylko brać się do uświadamiania marki :)

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

A ja mam inne zdanie...

Co to za pomysł z tą domeną? Hmm? Możesz Sylwestrze ją uzasadnić? Bo ja jej nie kumam.

Słuchaj, zaczynasz jakiś eBiznes pod nową domeną. Jeszcze serwis nie działa, więc masz wybór - nie jesteś na nic skazany. I wybierasz taką nic nie mówiącą nazwę? Nie kumam dlaczego. Może masz jakieś dobre uzasadnienie. Jeśli tak, napisz o tym.

Ja osobiście poszedłbym w zupełnie innym kierunku. Jestem zwolennikiem domen, które wiele mówią. Jeśli tylko jest taka możliwość, wybieram właśnie w ten sposób.

Ta domena ma być sprzedażowa, tak? Proponuję tak na szybko np.:
MierzymyWysoko.pl

I jak? 8-)
Jeśli chcesz mieć super domenę, która będzie fajnie brzmiała i wyróżniała Cię, mogę pomóc Ci. Ta powyżej jest oczywiście gratis. Jeśli chcesz więcej - tu jest śmieszna cena za taką usługę ;)

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

podpisuję się pod Krzywym w prostocie tkwi jakaś magia, która przemawia do użytkownika ja bym dał spozycjonuj.net.pl, sprawdzałem nie ma takie strony ani domeny :D

Pozdrawiam :jib
Marcin Malysa
-----
http://g-center.net.pl -wykaz Html Css
Awatar użytkownika
jib

Miejscowość: uk

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):A ja mam inne zdanie...

Co to za pomysł z tą domeną? Hmm? Możesz Sylwestrze ją uzasadnić? Bo ja jej nie kumam.

Słuchaj, zaczynasz jakiś eBiznes pod nową domeną. Jeszcze serwis nie działa, więc masz wybór - nie jesteś na nic skazany. I wybierasz taką nic nie mówiącą nazwę? Nie kumam dlaczego. Może masz jakieś dobre uzasadnienie. Jeśli tak, napisz o tym.

Ja osobiście poszedłbym w zupełnie innym kierunku. Jestem zwolennikiem domen, które wiele mówią. Jeśli tylko jest taka możliwość, wybieram właśnie w ten sposób.

Ta domena ma być sprzedażowa, tak? Proponuję tak na szybko np.:
MierzymyWysoko.pl

I jak? 8-)
Jeśli chcesz mieć super domenę, która będzie fajnie brzmiała i wyróżniała Cię, mogę pomóc Ci. Ta powyżej jest oczywiście gratis. Jeśli chcesz więcej - tu jest śmieszna cena za taką usługę ;)

Jestes Pawle uczestnikiem pierwszej edycji IM, zapewne dostales materialy jak i ksiazke CzasNaE-Biznes , w tej ksiazce jest dzial o wyborze domeny. Warto bys przeczytal. Pewnie czytales ale juz wypadlo z glowy.

Sprojrz na najwieksze marki na swiecie:
Google
Yahoo itp itd

A teraz powiedz mi czy slyszales cos o takich markach jak:
e-biznes.com
domeny.pl
damochody.pl
dom.pl
itp itd

jedyna nazwa pospolita ktora na polskim rynku cos tam osiagnela to chyba sciaga.pl

pozdrawiam,
Sylwester Kalinowski

Sylwester_Kalinowski

Właśnie o to mi chodziło w mojej wypowiedzi, co Sylwestrowi. Pospolite domeny są ok, ale przy nich to jak dla mnie nie ma czegoś takiego jak marka. Jest jedną z wielu takich domen. A domena zaproponowana przez Sylwestra fakt nic nie mówi, ale jest unikalna i przy odpowiedniej promocji i popularności usług ludzie zwiążą sobie pozycjonowanie z tą marką. To może być dobry początek do stworzenia firmy pod tą nazwą.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

wiecie - domena nie ma wielkiego znaczenia. Znaczenie ma to czy użytkownik zapamięta domenę.

Ja za chiny bym nie zapamiętał i nie powtórzył szybko twojej domeny - kolagen-inventia.pl
Kolagen jeszcze tak ;)

Aganeto.pl - jak dla mnie osobiście to oceniam nazwę na 50% - muszę ją literować aby zapamiętać ;)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Domene na sklep z kolagenem wybieralem jak jeszcze nie wiedzialem jak sie powinno ja wybierac. Jest wybrana fatalnie i jestem tego swiadomy.

Odnosnie tego ze znaczenie ma tylko to zeby byla latwa do zapamietania to sie nie zgodze. Ale to tylko moje zdanie ;)

Odnosnie Aganeto.pl to byc moze to nie idealna nazwa, dlatego tez prosze Was rowniez o wlasne pomysly :-)

pozdrawiam,
Sylwester Kalinowski

Sylwester_Kalinowski

Sylwester_Kalinowski napisał(a):Odnosnie tego ze znaczenie ma tylko to zeby byla latwa do zapamietania to sie nie zgodze. Ale to tylko moje zdanie ;)

Dlaczego ? Uzasadnij proszę.

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Nie zawsze latwa domena do zapamietania ma dobre skojarzenia?
Nie kazda domena pasuje do wykreowania porzadnej marki?

Sylwester_Kalinowski

Następna

Wróć do Branding

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość