Witam serdecznie
Strategia mojej firmy zaklada stworzenie dzialu ktory bedzie zajmowal sie pozycjonowaniem stron. Czy nazwa serwisu Aganeto bedzie ok?
Nazwa wydaje sie latwa w wymowie, to dosc istotne.
Nazwa raczej nie ma zlych skojarzen.
Co sadzicie o tej nazwie?
A moze macie jakies wlasne propozycje?
pozdrawiam,
Sylwester Kalinowski
http://www.kolagen-inventia.pl
31 posty(ów)
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Owszem nazwa jest łatwa w wymowie i myślę, że do tego dosyć łatwa do zapamiętania - jest dodatkowo krótka.
Uważam, że z taką nazwą śmiało można startować. Co więcej środek nazwy "net" może być kojarzony z Internetem, co jest w tym przypadku plusem.
Nic tylko brać się do uświadamiania marki
Uważam, że z taką nazwą śmiało można startować. Co więcej środek nazwy "net" może być kojarzony z Internetem, co jest w tym przypadku plusem.
Nic tylko brać się do uświadamiania marki
-

Paweł Landzberg - Posty: 2387
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
A ja mam inne zdanie...
Co to za pomysł z tą domeną? Hmm? Możesz Sylwestrze ją uzasadnić? Bo ja jej nie kumam.
Słuchaj, zaczynasz jakiś eBiznes pod nową domeną. Jeszcze serwis nie działa, więc masz wybór - nie jesteś na nic skazany. I wybierasz taką nic nie mówiącą nazwę? Nie kumam dlaczego. Może masz jakieś dobre uzasadnienie. Jeśli tak, napisz o tym.
Ja osobiście poszedłbym w zupełnie innym kierunku. Jestem zwolennikiem domen, które wiele mówią. Jeśli tylko jest taka możliwość, wybieram właśnie w ten sposób.
Ta domena ma być sprzedażowa, tak? Proponuję tak na szybko np.:
MierzymyWysoko.pl
I jak?
Jeśli chcesz mieć super domenę, która będzie fajnie brzmiała i wyróżniała Cię, mogę pomóc Ci. Ta powyżej jest oczywiście gratis. Jeśli chcesz więcej - tu jest śmieszna cena za taką usługę
Co to za pomysł z tą domeną? Hmm? Możesz Sylwestrze ją uzasadnić? Bo ja jej nie kumam.
Słuchaj, zaczynasz jakiś eBiznes pod nową domeną. Jeszcze serwis nie działa, więc masz wybór - nie jesteś na nic skazany. I wybierasz taką nic nie mówiącą nazwę? Nie kumam dlaczego. Może masz jakieś dobre uzasadnienie. Jeśli tak, napisz o tym.
Ja osobiście poszedłbym w zupełnie innym kierunku. Jestem zwolennikiem domen, które wiele mówią. Jeśli tylko jest taka możliwość, wybieram właśnie w ten sposób.
MierzymyWysoko.pl
I jak?
Jeśli chcesz mieć super domenę, która będzie fajnie brzmiała i wyróżniała Cię, mogę pomóc Ci. Ta powyżej jest oczywiście gratis. Jeśli chcesz więcej - tu jest śmieszna cena za taką usługę
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
podpisuję się pod Krzywym w prostocie tkwi jakaś magia, która przemawia do użytkownika ja bym dał spozycjonuj.net.pl, sprawdzałem nie ma takie strony ani domeny
-

jib - Posty: 68
- Miejscowość: uk
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):A ja mam inne zdanie...
MierzymyWysoko.pl
I jak?![]()
Jestes Pawle uczestnikiem pierwszej edycji IM, zapewne dostales materialy jak i ksiazke CzasNaE-Biznes , w tej ksiazce jest dzial o wyborze domeny. Warto bys przeczytal. Pewnie czytales ale juz wypadlo z glowy.
Sprojrz na najwieksze marki na swiecie:
Yahoo itp itd
A teraz powiedz mi czy slyszales cos o takich markach jak:
e-biznes.com
domeny.pl
damochody.pl
dom.pl
itp itd
jedyna nazwa pospolita ktora na polskim rynku cos tam osiagnela to chyba sciaga.pl
pozdrawiam,
Sylwester Kalinowski
- Sylwester_Kalinowski
Właśnie o to mi chodziło w mojej wypowiedzi, co Sylwestrowi. Pospolite domeny są ok, ale przy nich to jak dla mnie nie ma czegoś takiego jak marka. Jest jedną z wielu takich domen. A domena zaproponowana przez Sylwestra fakt nic nie mówi, ale jest unikalna i przy odpowiedniej promocji i popularności usług ludzie zwiążą sobie pozycjonowanie z tą marką. To może być dobry początek do stworzenia firmy pod tą nazwą.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2387
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
wiecie - domena nie ma wielkiego znaczenia. Znaczenie ma to czy użytkownik zapamięta domenę.
Ja za chiny bym nie zapamiętał i nie powtórzył szybko twojej domeny - kolagen-inventia.pl
Kolagen jeszcze tak
Aganeto.pl - jak dla mnie osobiście to oceniam nazwę na 50% - muszę ją literować aby zapamiętać
Ja za chiny bym nie zapamiętał i nie powtórzył szybko twojej domeny - kolagen-inventia.pl
Kolagen jeszcze tak
Aganeto.pl - jak dla mnie osobiście to oceniam nazwę na 50% - muszę ją literować aby zapamiętać
-

Marcin Godlewski - Posty: 605
Domene na sklep z kolagenem wybieralem jak jeszcze nie wiedzialem jak sie powinno ja wybierac. Jest wybrana fatalnie i jestem tego swiadomy.
Odnosnie tego ze znaczenie ma tylko to zeby byla latwa do zapamietania to sie nie zgodze. Ale to tylko moje zdanie
Odnosnie Aganeto.pl to byc moze to nie idealna nazwa, dlatego tez prosze Was rowniez o wlasne pomysly
pozdrawiam,
Sylwester Kalinowski
Odnosnie tego ze znaczenie ma tylko to zeby byla latwa do zapamietania to sie nie zgodze. Ale to tylko moje zdanie
Odnosnie Aganeto.pl to byc moze to nie idealna nazwa, dlatego tez prosze Was rowniez o wlasne pomysly
pozdrawiam,
Sylwester Kalinowski
- Sylwester_Kalinowski
Sylwester_Kalinowski napisał(a):Odnosnie tego ze znaczenie ma tylko to zeby byla latwa do zapamietania to sie nie zgodze. Ale to tylko moje zdanie![]()
Dlaczego ? Uzasadnij proszę.
-

Marcin Godlewski - Posty: 605
Nie zawsze latwa domena do zapamietania ma dobre skojarzenia?
Nie kazda domena pasuje do wykreowania porzadnej marki?
Nie kazda domena pasuje do wykreowania porzadnej marki?
- Sylwester_Kalinowski
31 posty(ów)
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość