co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
jak utworzyć bloga, jak pisać, o czym pisać, jak wybrać grupę docelową?

Witajcie.

NIe wiem gdzie to stawić więc dam tutaj.

Prawie od tygodnia próbuje założyć swojego bloga na netmark, ale nici. Nie wiem dlaczego. :niewiem2:

Dlatego jak ktoś chciałby mi pomóc za wynagrodzeniem finansowym to proszę o kontakt.

Pawle. Jak nie mogłem zrobić tego bloga to zastanawiała mnie jedna rzecz. Dlaczego w dodatkach do swojego stacjonanrnego szkolenia "jak instalować włąsego bloga": n pokazałeś nam to na jednym z droższych hostingów. Przecież do bloga wystarczy na początku 1 GB pamięci i 5 GB transferu. Transferu i tak sądzę, ze będzie za dużo.

Pozdrawiam

Kamil 'Camillus2' Kuczyński

...

Postprzez lapti 2 Maj 2010, o 08:22

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Hej!
Zapoznaj się z panelem administracyjnym swojej domeny. Powinien tam być link (mniej więcej - bo panelu nie widziałem): Fantastico PL - Bezpłatny pakiet preinstalowanych skryptów. Tam powinieneś znaleźć gotowego instalatora w formie wizarda :)

Kamil 'Camillus2' Kuczyński napisał(a):Dlaczego pokazałeś nam jak instalować wordpressa na jednym z droższych hostingów
Hmm nie wiem jaką metodę instalacji obrałeś i na jakim etapie ugrzązłeś, ale instalacja będzie przebiegać w bardzo podobny sposób bez względu na cene hostingu. Nie ważne, czy to na darmowy, na tanim, na średnim, czy mega drogim.
Pewne kroki będą łatwiejsze, jeśli dostawca hostingu oferuje gotowe rozwiązania i/lub bajeranckie panele administracyjne.

Chcesz to mogę Ci pomóc przy instalacji wordpressa - nie koniecznie za pieniądze. Jeżeli chcesz sam powalczyć (dla siebie i własnej satysfakcji) - pytaj, może uda mi się (albo komuś innemu) pomóc :)

Pozdrawiam
lapti

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Po pierwsze - z jakiego skryptu chcesz skorzystać?

Po drugie - chętnie pomogę (bez kasy, bez przesady ;) ), sam zakładałem kilka razy WP na netmark.pl (jeżeli chodzi Ci o WordPress). Ja jednak nie polecam korzystania z preinstalowanych skryptów. O wiele lepszym rozwiązaniem jest całkowicie samodzielna instalacja, mamy wtedy pełną kontrolę nad tym co robimy i jak, a naprawdę to nie jest trudne.

Po trzecie - z czym dokładnie masz problem?

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

...

Postprzez lapti 2 Maj 2010, o 13:05

Kamil 'seven' Lubelski napisał(a):Ja jednak nie polecam korzystania z preinstalowanych skryptów.
A dlaczego?
Tylko jeśli kolega ma problemy z instalacją "normalnie", to ta metoda daje mu jednak możliwość samodzielnego działania :) Jest prosta i skuteczna, a skoro nie potrafi zainstalować "normalnie", to
Kamil 'seven' Lubelski napisał(a): pełną kontrolę nad tym co robimy i jak
nie będzie mu wcale potrzebna...

Pozdrawiam :)
lapti

_______
edit:
a tak z czystej ciekawości - ile byłeś gotów zapłacić za instalację takiego skryptu?

Awatar użytkownika
lapti

Dzięki wam.Jesteście wspaniali. :brawo: W końcu się udało. uch. :sun: Znalazłem ten automatyczny skrypt.

Jeszcze jedna rzecz. Wiecie może jak zmienić adres www. W tej chwili mam taki adres www.kamilkuczynski.pl/ac A pod kamilkuczynski.pl wyświetlają mi się dziwne rzeczy. :hmm2:

Fajne są te emotionki

adres

Postprzez lapti 2 Maj 2010, o 19:54

Hej ponownie!
Nie wyświetlają Ci się dziwne rzeczy. To normalne. Nie masz pliku inde(x/ks).(php/html), ani blokady przed przeglądaniem zawartości folderu.
Teraz możliwości są dwie.
Zrobić przekierowanie w .htaccess na katalog /ac/, albo zainstalować jeszcze raz WordPress-a, tylko tym razem podając mu ścieżkę w postaci (najprawdopodobniej) samego "/" (bez cudzysłowów) - nie wiem jak wcześniej podawałeś, czy wpisałeś samo /ac/, czy jakąś całą ścieżkę typu /home/users/domains/ac/. Jeżeli wpiszesz /, będzie to oznaczało, że skrypt ma zostać zainstalowany w katalogu głównym domeny... Potem kasujesz katalog ac wraz zawartością, a w nowej instalacji wykorzystujesz istniejące bazy danych :)

Pozdrawiam
lapti

Awatar użytkownika
lapti

Dzięki. Poradziłem sobie z adresem jest już okej.

Nie chciałbym was za bardzo męczyć. Nie wiem jeszcze jak dodać obrazek do szablonu. W poprzednim WP to było proste, ponieważ była opcja do wycinania fragmentu obrazka z komputera. Jednak teraz nie widzę tego. :glupek2:

Kamil 'Camillus2' Kuczyński napisał(a): Pawle. Jak nie mogłem zrobić tego bloga to zastanawiała mnie jedna rzecz. Dlaczego w dodatkach do swojego stacjonarnego szkolenia "jak instalować własnego bloga" pokazałeś nam to na jednym z droższych hostingów. Przecież do bloga wystarczy na początku 1 GB pamięci i 5 GB transferu. Transferu i tak sądzę, że będzie za dużo.

Kamilu,
Pokazałem na nawa.pl (serwer active), bo wiele osób używa tego hostingu. Mogłem pokazać też na np. Netmark.pl, masz rację. Jednak instalacja Word Pressa wszędzie wygląda niemal tak samo: wrzucasz pliki przez FTP, zakładasz bazę danych, uruchamiasz instalator i tyle.

Kamil 'Camillus2' Kuczyński napisał(a): Nie wiem jeszcze jak dodać obrazek do szablonu. W poprzednim WP to było proste, ponieważ była opcja do wycinania fragmentu obrazka z komputera. Jednak teraz nie widzę tego

Co masz na myśli pisząc "obrazek do szablonu"? Chcesz modyfikować szablon? Czy dodać obraz do wpisu?

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

zakładanie bloga

Postprzez paradox 10 Sty 2012, o 22:02

A jeśli chodzi o założenie darmowego bloga gdzie najlepiej?
Kumpel miał na onecie,ale nie do końca był z niego zadowolony. Dużo tego w necie i człowiek nie wie co wybrać.

paradox

Blog

Postprzez Tomasz Chrobak 12 Sty 2012, o 12:49

paradox napisał(a):A jeśli chodzi o założenie darmowego bloga gdzie najlepiej?

Wybierz to co Ci najlepiej pasuje. Przetestuj wszystkie i będziesz wiedział. Blogspot chyba jest często polecanym darmowym narzędziem. :)
Pozdrawiam.

Tomasz Chrobak

Miejscowość: Małopolska

Następna

Wróć do blog / blogowanie