Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
21 posty(ów)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
O Blogspot dużo słyszałem,ale szukając informacji w necie znalazłem również informacje,aby tu założyć darmowego bloga. Macie jakieś opinie na ten temat? Chciałbym trafić w coś sprawdzonego. Zawsze to lepiej zapytać doświadczonych ludzi 
- paradox
Google lubi blogspot'a - do tej pory mam sporo wejść na swojego bloga z jego pierwszej wersji na blogspocie Miałam też na początku na wordpress.com ale ten się gorzej pozycjonował i teraz po chyba jakiś dwóch latach nie ma większego znaczenia jeśli chodzi o wejścia na aktualną stronę, podczas gdy ten blogspocie ciągle jeszcze pracuje
Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
-

Elżbieta Kalinowska - Posty: 596
- Miejscowość: Warszawa
Tak powróciłem do tematu. Póki co moja dziewczyna działa z blogiem i całkiem nie źle jej to idzie
Z resztą pisze tam coś o paznokciach (zajmuje się tym na codzień) - więc coś co lubi wychodzi jej bardzo dobrze 
Śmiało mogę polecić załóż darmowego bloga , świetna sprawa
Mi musi czas na to pozwolić,ale może kiedyś w końcu uada mi się popisać o motorach,mojej największej pasji
Śmiało mogę polecić załóż darmowego bloga , świetna sprawa
Mi musi czas na to pozwolić,ale może kiedyś w końcu uada mi się popisać o motorach,mojej największej pasji
- paradox
Witam, nie zabardzo wiedziałem czy zakładać nowy temat ale skoro trafiłem tu na wontek poświęcony blogspot-wi to pozwolę tutaj spytać.
Mam póki co bloga na darmowym blogspot.com ostatnio szukałem możliwości maskowania linków i znalazłem w necie info że istnieje wtyczka do WP w której można coś takiego zrobić. Pytanie - czy istniej taka wtyczka też do blogspota? A jeśli tak to gdzie ją znaleźć?
Mam póki co bloga na darmowym blogspot.com ostatnio szukałem możliwości maskowania linków i znalazłem w necie info że istnieje wtyczka do WP w której można coś takiego zrobić. Pytanie - czy istniej taka wtyczka też do blogspota? A jeśli tak to gdzie ją znaleźć?
-

genius - Posty: 19
Nie wiem w jaki sposób chcesz maskować linki. Możesz po prostu do tego celu użyć: http://goo.gl/
Jeśli ci chodzi o strukturę wewnętrzną to nie ma takiego dodatku. W ogóle na blogspot nie ma dodawania pluginów.
Jeśli ci chodzi o strukturę wewnętrzną to nie ma takiego dodatku. W ogóle na blogspot nie ma dodawania pluginów.
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Dziękuję Ci Krystianie za odpowiedź. Odnośnie maskowania - chciałem zrobić z adresu np: www.domena.pl/user/nazwa_użytkownika chiałem zamienić na np: www.nazwa_własna.pl/imię_nazwisko
Odnośnie http://goo.gl/ i innych stron tego typu. problem polega na tym że z reguły zamieniają mój adres na np: http://goo.gl/jakiś_ciąg_znaków i niedają one mi możliwości wstawienia w miejsce ciągu znaków mojej jakiejś nazwy. A może są jakieś strony które dają taką możliwość?
I jeszcze kwestia blogspota - powiedziałeś że nie ma w nim możliwości używania dodatków. Może źle to nazwałem ale na ich darmowym serwerze blogspot.com, gdzie póki co mam bloga w projekcie, w układzie szablonu mam możliwość dodawania gadżetów (tak to się u nich nazywa), które spełaniają jakąś rolę i właśnie o taki "gadżet", którego mi chodziło.
Odnośnie http://goo.gl/ i innych stron tego typu. problem polega na tym że z reguły zamieniają mój adres na np: http://goo.gl/jakiś_ciąg_znaków i niedają one mi możliwości wstawienia w miejsce ciągu znaków mojej jakiejś nazwy. A może są jakieś strony które dają taką możliwość?
I jeszcze kwestia blogspota - powiedziałeś że nie ma w nim możliwości używania dodatków. Może źle to nazwałem ale na ich darmowym serwerze blogspot.com, gdzie póki co mam bloga w projekcie, w układzie szablonu mam możliwość dodawania gadżetów (tak to się u nich nazywa), które spełaniają jakąś rolę i właśnie o taki "gadżet", którego mi chodziło.
-

-Gadżety o których mówisz pochodzą z Zbioru google i nie posiadają możliwości rozbudowy o nowe pozycje. To co daje wujek G musi ci wystarczyć.
Co do maskowania to każdy skrypt tego typu działa na zasadzie tablic hasujących i wszystko odbywa się w ramach domeny na której aplikacja maskuje linki. Nie ma takiej możliwości o której piszesz aby samu sobie wymyślać adres XXX i pod niego maskować co chcesz. Gdyby takowe czynności dało się wykonać internet == jeden wielki bałagan.
Ogólnie jeśli poważnie myślisz o swoim serwisie to blogspot to strzał w piętę. Jest tak wiele ograniczeń, że jeśli Twoja strona jest młoda to warto poświecić te 100-120 i kupić domene+hosing i przenosić się już teraz.
Co do maskowania to każdy skrypt tego typu działa na zasadzie tablic hasujących i wszystko odbywa się w ramach domeny na której aplikacja maskuje linki. Nie ma takiej możliwości o której piszesz aby samu sobie wymyślać adres XXX i pod niego maskować co chcesz. Gdyby takowe czynności dało się wykonać internet == jeden wielki bałagan.
Ogólnie jeśli poważnie myślisz o swoim serwisie to blogspot to strzał w piętę. Jest tak wiele ograniczeń, że jeśli Twoja strona jest młoda to warto poświecić te 100-120 i kupić domene+hosing i przenosić się już teraz.
Ostatnio napisałem na swoim blogu o tym jak wybrać hosting. Znajdziesz tam kilka cennych wskazówek które pomogą ci w wyborze najlepszego dla Ciebie hostingu.

-

A powiedz mi jeszcze Krystian (bo zdaje mi się że gdzieś się z tym już spotkałem) może istnieją strony na których mogę zamikenić swój adres na np: http://goo.gl/nazwa_własna czyli ciąg znaków stworzony przeze mnie bo jeśli tak to zamiast losowych znaków mogę podać np: swoje imię i nazwisko. Słyszałeś może o takiej stronie?
-

Wspomniany przez Ciebie ciąg nie jest losowy. W skrócie i bardzo dużym uproszczeniu Google ma jakby tablice podzielona na pewne części. Poszczególne znaki w ciągu oznaczają kolejne częsci tej tablicy. W ten sposób można precyzyjne określić jaki ciąg odpowiada Twojemu linkowi. Tak jak wspomniałem w poprzedniej wiadomości mechanizm ten jest oparty na tablicach haszujących. Nie ma możliwości zeby goo.gl generowało nazwę własną.
-

@genius: bit.ly umozliwia ustalenie własnego ciągu znaków
A co do goo.gl to radzę uważać: http://fioletowypartner.bogactwo.com/ku ... ly-goo-gl/

A co do goo.gl to radzę uważać: http://fioletowypartner.bogactwo.com/ku ... ly-goo-gl/

-

LechBaczynski - Posty: 1
21 posty(ów)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
-