Rok założenia: 2008Kontakt
jak utworzyć bloga, jak pisać, o czym pisać, jak wybrać grupę docelową?
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Wybór serwera dla bloga

Postprzez MateuszKowalski
napisane: 23 Lip 2009, o 00:32

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Chcę do końca tygodnia, ewentualnie miesiąca, postawić dwa blogi na własnych serwerach.

Jeżeli prowadzisz jakiegoś bloga na własnym serwerze, to proszę właśnie Ciebie o radę, jaki wybrać - na bazie własnych doświadczeń.

Nie wiem ile scahodzi transferu o bloga z oglądalności 600-700 wejść dziennie. Nigdy nie patrzyłem w transfer i nie mm o tym pojęcia, więc jakby ktoś mógłby powiedzieć, to byłbym wdzięczny, bo od tego będzie zależeć serwer o jakim transferze wybrać.

Przeglądałem mniej więcej i tak widziałem, że są najtańsze po około 50zł/rok. W takiej cenie szukam.

Chciałbym też, żeby nie było zbytnio problemów z serwerem i w razie czego, miałbym szybki kontakt z supportu, bo podam taki przykład...

Krzysztof Lis w jednym mailu kursu blogowania polecił linuxpl.com, pisał, że u niego działa bez problemów. Być może i tak jest, ale livechat na stronie głównie jest chyba tylko dla picu, bo pisałem na nim i głucho... Tak samo na te 4 słoneczka gadu-gadu. Cisza... 4 żółte słoneczka i livechat i nikt się nie odezwał... Gdyby nie to, już bym tam stawiał bloga.

Jak widać łatwo można stracić klienta. ;)

Napisałem do Krzysztofa, polecił mi też webhost.pl - korzysta ktoś z tego? Mógłby coś powiedzieć więcej na ten temat? Albo polecić jakiś serwer, gdzie blogguje i jest zadowolony z serwera, obsługi i ceny? Najlepiej jakbyś podesłał link do swojego bloga. :)

Możesz też podesłać link do strony, gdzie można kupić serwer, z Twoim linkiem partnerskim, jeżeli akurat obsługują pp.

Zmiana nazwy, Kamil

MateuszKowalski

Re: Wybór serwera dla bloga

Postprzez Kamil 'seven' Lubelski
napisane: 23 Lip 2009, o 09:33

Blog będzie WP? Jeżeli tak, to polecam Netmark. Sam korzystam i nie mam żadnych problemów przez 99% czasu.

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Re: Wybór serwera dla bloga

Postprzez bartekmedon
napisane: 24 Lip 2009, o 22:40

Hmm dziwne ja korzystam z linuxpl i jestem bardzo zadowolony. Najtańsze konto jakie tam jest śmiało wystarczy do prowadzenia bloga(ów). Z chatu on-line z operatorami również czasem korzystam i zawsze się znajdywał ktoś z kim mogłem porozmawiać, zapytać o coś. Na gg też zazwyczaj odpisują chociaż tutaj czasem się zdarza, że po dłuższym czasie. Najlepiej czasem po prostu wysłać maila. Być może akurat tak trafiłeś że wszyscy byli zapracowani, no chyba że coś złego zaczyna się tam dziać ;/

Awatar użytkownika
bartekmedon

Wróć do blog / blogowanie