Jeżeli prowadzisz jakiegoś bloga na własnym serwerze, to proszę właśnie Ciebie o radę, jaki wybrać - na bazie własnych doświadczeń.
Nie wiem ile scahodzi transferu o bloga z oglądalności 600-700 wejść dziennie. Nigdy nie patrzyłem w transfer i nie mm o tym pojęcia, więc jakby ktoś mógłby powiedzieć, to byłbym wdzięczny, bo od tego będzie zależeć serwer o jakim transferze wybrać.
Przeglądałem mniej więcej i tak widziałem, że są najtańsze po około 50zł/rok. W takiej cenie szukam.
Chciałbym też, żeby nie było zbytnio problemów z serwerem i w razie czego, miałbym szybki kontakt z supportu, bo podam taki przykład...
Krzysztof Lis w jednym mailu kursu blogowania polecił linuxpl.com, pisał, że u niego działa bez problemów. Być może i tak jest, ale livechat na stronie głównie jest chyba tylko dla picu, bo pisałem na nim i głucho... Tak samo na te 4 słoneczka gadu-gadu. Cisza... 4 żółte słoneczka i livechat i nikt się nie odezwał... Gdyby nie to, już bym tam stawiał bloga.
Jak widać łatwo można stracić klienta.
Napisałem do Krzysztofa, polecił mi też webhost.pl - korzysta ktoś z tego? Mógłby coś powiedzieć więcej na ten temat? Albo polecić jakiś serwer, gdzie blogguje i jest zadowolony z serwera, obsługi i ceny? Najlepiej jakbyś podesłał link do swojego bloga.
Możesz też podesłać link do strony, gdzie można kupić serwer, z Twoim linkiem partnerskim, jeżeli akurat obsługują pp.
Zmiana nazwy, Kamil