Rok założenia: 2008Kontakt
jak utworzyć bloga, jak pisać, o czym pisać, jak wybrać grupę docelową?
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Tekst przyklejony nad wszystkimi wpisami

Postprzez Elżbieta Kalinowska
napisane: 30 Paź 2009, o 10:56

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Gdy zakładałam bloga, bardzo brakowało mi możliwości umieszczenia tekstu wprowadzającego, który by znajdował się zawsze nad wpisami - teraz wiem jak to zrobić i wrzucam tu jako podpowiedź dla innych początkujących:

blogger:
wejdź w "układ" >>"dodaj gadżet">> wybierz tekst>> okienko z tekstem za pomocą myszy przeciągnij nad ramkę "posty w blogu" >> teraz możesz dodać swój tekst nad postami, po kliknięciu "edycja"

wordpress:
dodaj nowy wpis z tekstem, który ma być nad wpisami>>wejdź w edycja wpisów>>z menu dla tego wpisu wybierz szybka edycja>>w prawym dolnym rogu ramki z"szybka edycja" jest okienko "przyklej ten wpis">> odhacz je a wpis będzie zawsze nad innymi postami.

Ot i cała filozofia :D

Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Re: Tekst przyklejony nad wszystkimi wpisami

Postprzez azielazny
napisane: 29 Lis 2009, o 12:56

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Dodam jeszcze coś, jeśli chodzi o wordpressa.

Jest wtyczka, którą stosuje u siebie na blogu http://blog.labenete.pl

Wtyczka nazywa się "What Would Seth Godin Do". Jest to bardzo użyteczna, która na początku każdego wpisu może dodać tekst lub ramkę z tekstem sformatowanym przez ciebie.

Działa podobnie jak wtyczki dodające jakąś funkcję do bloga, np. inne artykuły.

Co ciekawe, po zainstalowaniu jej mamy do dyspozycji dwa okienka. W jednym wpisujemy wiadomość dla nowych użytkowników, którzy odwiedzają stronę poraz pierwszy, a w drugim informację dla użytkowników już powracających po raz kolejny na nasze strony.

U mnie na blogu biznesowym jest to tekst w każdym wpisie umieszczony na górze strony pomiędzy przerywaną linią.

azielazny

zaciekawiona zajrzałam na stronę wtyczki ale licho mnie jakieś podkusiło, żeby sobie tłumaczenie włączyć i oto jaki kwiatek mi się trafił

I zbudował ten WordPress wtyczki do realizacji idei Seth Godin's.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Wordpress jest wielki

Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Niemalże jak kwiatki Google Translatora :) ew. naszych polityków, lub też: See you soon - Widzę Cie Synu :d
ale to tak na marginesie dla śmiechu :) wręcz ubóstwiam takie tłumaczenia.

Mateusz Szczęsny

Wróć do blog / blogowanie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość