Witam
Od kilku miesięcy prowadzę blog/stronę, na której opisuje pomysły na biznes (choć ostatnio go trochę zaniedbałem).
Mam do was pytanie czy rozwinąć tematykę o pisanie biznesplanu i otwieranie własnej firmy, czy lepiej postawić go na innym blogu (domenie)?
Moim zdaniem lepiej byłoby rozszerzyć tematykę bo mam już sporo odwiedzających (ok. 8 tys osób/mc) i warto byłoby wykorzystać ten potencjał.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
6 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-

Bartłomiej Jakubowski - Posty: 97
- Miejscowość: Lublin
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
-

www.skrypty.pro - Posty: 135
- Miejscowość: www.skrypty.pro
Z doświadczenia wiem, że prowadzenie dwóch blogów jest uciążliwe, a różnice między nimi, tak widoczne i wyraźne dla autora zacierają się klientom.
Jeśli tematy są podobne, lepiej prowadzić jednego bloga, tym bardziej, że mówisz, że ostatnio zaniedbałeś jego prowadzenie. To pokazuje, że ryzyko "zaniedbania" (brak czasu, chęci, energii, pomysłów - niepotrzebne skreślić) jest duże. Będzie Ci trudno prowadzić dwa blogi jednocześnie.
Jeśli tematy są podobne, lepiej prowadzić jednego bloga, tym bardziej, że mówisz, że ostatnio zaniedbałeś jego prowadzenie. To pokazuje, że ryzyko "zaniedbania" (brak czasu, chęci, energii, pomysłów - niepotrzebne skreślić) jest duże. Będzie Ci trudno prowadzić dwa blogi jednocześnie.
-

Elżbieta Kalinowska - Posty: 596
- Miejscowość: Warszawa
Dzięki bardzo za pomoc
Tematyka jest komplementarna. Znalezienie pomysłu na biznes jest pierwszym krokiem do otworzenia własnego pomysłu na biznesu. Kolejnym krokiem jest napisanie biznesplanu. Potem ocena biznesplanu i podjęcie decyzji czy otwierać firmę.
Uważam więc, że tematyka spodoba się czytelnikom oraz przydadzą się porady.
Elżbieta Kalinowska napisał(a):Jeśli tematy są podobne, lepiej prowadzić jednego bloga, tym bardziej, że mówisz, że ostatnio zaniedbałeś jego prowadzenie.
Tematyka jest komplementarna. Znalezienie pomysłu na biznes jest pierwszym krokiem do otworzenia własnego pomysłu na biznesu. Kolejnym krokiem jest napisanie biznesplanu. Potem ocena biznesplanu i podjęcie decyzji czy otwierać firmę.
Uważam więc, że tematyka spodoba się czytelnikom oraz przydadzą się porady.
-

Bartłomiej Jakubowski - Posty: 97
- Miejscowość: Lublin
Bartek
Z tego co widzę, to spokojnie możesz wplatać w swojego bloga tematykę biznesplanu oraz otwierania i prowadzenia firmy.
Masz na blogu różnorodną tematykę związaną z biznesem i ebiznesem. Nie żadnych przeciwskazań, żeby wpleść tutaj w/w tematy.
Mi osobiście jest bliski temat biznesplanowania, więc chętnie bym zajrzał, gdybyś jakiś wpis robił o biznesplanie. Jeśli tak by się stało, to mam prośbę daj sygnał w 'dziale biznesplanowania', z odnośnikiem. Łatwiej będzie to znaleźć.
pozdro i owocnego pisania
Z tego co widzę, to spokojnie możesz wplatać w swojego bloga tematykę biznesplanu oraz otwierania i prowadzenia firmy.
Masz na blogu różnorodną tematykę związaną z biznesem i ebiznesem. Nie żadnych przeciwskazań, żeby wpleść tutaj w/w tematy.
Mi osobiście jest bliski temat biznesplanowania, więc chętnie bym zajrzał, gdybyś jakiś wpis robił o biznesplanie. Jeśli tak by się stało, to mam prośbę daj sygnał w 'dziale biznesplanowania', z odnośnikiem. Łatwiej będzie to znaleźć.
pozdro i owocnego pisania

-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 329
6 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-