Rok założenia: 2008Kontakt
jak utworzyć bloga, jak pisać, o czym pisać, jak wybrać grupę docelową?
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Rejestracja blogów - sąd? GIODO?

Postprzez Grzegorz Gajcy
napisane: 1 Paź 2011, o 13:07

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Cześć!

Jakiś czas temu dostałem od Pawła Krzyworączki maila odnośnie GIODO i rejestracji w tym systemie. Teraz dostaję od znajomego info, że każdy blog ma być zarejestrowany w sądzie (?) - inaczej może zostać zamknięty i nałożona zostanie kara. Przepis jak dla mnie bez sensu, ale co ja mogę. Szukając informacji w Google, widzę głównie wpisy z 2007 roku, dlatego postanowiłem napisać tutaj, by dostać nowsze informacje.

Wiecie coś na ten temat? Rejestrujecie lub może już to zrobiliście? Jak to zrobić? Jaka cena, jeśli w ogóle jest to płatne?

Dzięki z góry :thankyou:

Blogów o rozwoju osobistym jest zbyt wiele i wszystkie są ogólnikowe. Dla efektów trzeba zagłębić się o wiele dalej...
http://programowanierozwoju.pl/
Awatar użytkownika
Grzegorz Gajcy

Miejscowość: Oświęcim

Blog a prawo

Postprzez Paweł 'krzywy' Krzyworączka
napisane: 9 Maj 2012, o 12:47

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Grześku, nie ma na razie czym się przejmować, jeśli chodzi o rejestrowanie blogów. Nikt tego nie robi i są to martwe przepisy - więc szkoda czasu się tym zajmować.
Natomiast czym innym jest rejestracja w GIODO, jeśli zbierasz dane osobowe - np. masz zapis na newsletter. Tutaj jest wiele niuansów. Jeśli masz pytania w tym temacie, utwórz nowy wątek i zadaj je (najlepiej osobny wątek na każde pytanie). Mamy na Forum specjalistę od GIODO (pewnie nie jednego) - to Krzysiek Krawczyk. Z pewnością odpowie na Twoje pytania.
Bloga jako takiego do GIODO zgłaszać nie trzeba. Jeśli masz komentarze i ludzie podają maile, by zamieścić komentarz - wtedy też nie musisz tego zgłaszać. Jeśli natomiast zbierasz te maile np. po to, żeby wysyłać oferty tym osobom - wtedy już tak.

Szukasz wiedzy o e-biznesie, e-marketingu, prowadzeniu firmy w Internecie? Zapraszam Cię na mojego bloga. Znajdziesz tam także informacje o GIODO, oraz na przykład odpowiedź na pytanie: dlaczego baza adresowa podlega rejestracji w giodo.
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Wróć do blog / blogowanie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość