Pytanie do zanwców bloggera -
wytłumaczcie mi jak to jest z tą własną domeną i blogiem na bloggerze.
Załóżmy, że mam wykupioną domenę i nie mam hostingu czy wtedy zmienia się tylko adres a blog pozostaje na serwerze bloggera?
Czy też muszę mieć np. i domenę i hosting?
Załóżmy, że mam domenę i hosting co się wtedy dzieje z blogiem? Czy na tym nowym serwerze muszę utworzyć swój szablon czy mogę go sobie "wziąć" z bloggera?
Czy jak mam bloga w swojej domenie i na swoim serwerze to, czy mogę wyeksportować to co już napisałam na bloggerze?
Czy nowe wpisy są już wyłącznie na nowym, czy są w dwóch miejscach?
Miesza mi sie to wszystko, szczerze mówiąc.
Pozdr.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
To zaskakujące - dlaczegi sądzisz, że ktoś nie przeczyta dalej twojego artykułu.
Wydaje mi się, że jak masz całe artykuły na pierwszej stronie, to jak pierwszy komuś "nie podejdzie" to odejdziez z twojej strony, choć może dalej by znalazł coś bardziej interesującego dla siebie.
Poza tym jeśli ktoś ma przerwać czytanie po pierwszym akapicie to zrobi to nawet wtedy jak drugi nie będzie wymagał klikania na "czytaj dalej"
Dlaczego

23 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
-

Elżbieta Kalinowska - Posty: 596
- Miejscowość: Warszawa
W bloggerze możesz ustawić własną domenę i pozostawić bloga na ich serwerach - ja właśnie działam na takie zasadzie. PR niby ma być przeniesiony ale na początku po przenosinach zaczyna się z PR 0.
Nie wiem jak jest z wykorzystaniem skórek bloggera ale eksportować dotychczasową treść na pewno się da, jest taka opcja w ustawieniach, są oddzielne wtyczki ale to chyba głównie pod Wordpressa.
Nie wiem jak jest z wykorzystaniem skórek bloggera ale eksportować dotychczasową treść na pewno się da, jest taka opcja w ustawieniach, są oddzielne wtyczki ale to chyba głównie pod Wordpressa.
-

Cheed - Posty: 31
Ale się zdziwiłam jak zobaczyłam twojego bloga - jest na tym samym szblonie co mój
Z tego co widzę nie tylko masz treść ale i szblon z bloggera na nowej domenie
Dzięki za odzew
A może chcesz, w zamian sposób na to aby na stronie głównej pojawiały się tylko początki artykułów
Z tego co widzę nie tylko masz treść ale i szblon z bloggera na nowej domenie
Dzięki za odzew
A może chcesz, w zamian sposób na to aby na stronie głównej pojawiały się tylko początki artykułów
-

Rzeczywiście ten sam szablon
Co do pojawiania się początków artykułów to nie będę z tego korzystał bo wtedy to już nikt by ich nie czytał 
-

Co do pojawiania się początków artykułów to nie będę z tego korzystał bo wtedy to już nikt by ich nie czytał
To zaskakujące - dlaczegi sądzisz, że ktoś nie przeczyta dalej twojego artykułu.
Wydaje mi się, że jak masz całe artykuły na pierwszej stronie, to jak pierwszy komuś "nie podejdzie" to odejdziez z twojej strony, choć może dalej by znalazł coś bardziej interesującego dla siebie.
Poza tym jeśli ktoś ma przerwać czytanie po pierwszym akapicie to zrobi to nawet wtedy jak drugi nie będzie wymagał klikania na "czytaj dalej"
-

Tak po sobie widzę, że jak mam na stronie artykuł do rozwijania to zwykle tego nie robię
Zresztą musiałbym zmienić koncepcję pisania, zamiast robić to byle jak oby przekazać to co chcę, musiałbym robić intrygujący wstęp itp... 
-

jak mam na stronie artykuł do rozwijania to zwykle tego nie robię
Dlaczego
-

Może coś siedzi w psychice? Może jak widzę na stronie 10 artykułów i w każdym tylko 1-2 zdania to ciężko mi ocenić czy warto rozwijać je dalej, czytać i po prostu wychodzę ze strony. Ciężko stwierdzić ale na około 20-30 stron/blogów które codziennie odwiedzam, nie ma żadnego w którym rozwijam artykuły. Chyba jednak łatwiej ocenić na szybko wartość merytoryczną tekstu jak widzę go w całości... Ale to może ja jestem dziwny? 
-

nie o to chodzi, zeby oceniać czy jesteś dziwny czy nie. Dla mnie jako dla twórcy bloga jest to interesująca wiadomość, ze ludzie mogą nie rozwijać artykułów.
To jest coś tak innego, od tego co sama robię, że nie przyszłoby mi to do głowy, warto więc temu się przyjrzeć dlatego pytam.
Ciekawa jestem jak inni przeglądają blogi - faktem jest, że duży procent osób wchodzących na mojego bloga nie wchodzi głębiej niż na pierwszą stronę. Może powinny tam być całe artykuły.....

To jest coś tak innego, od tego co sama robię, że nie przyszłoby mi to do głowy, warto więc temu się przyjrzeć dlatego pytam.
Ciekawa jestem jak inni przeglądają blogi - faktem jest, że duży procent osób wchodzących na mojego bloga nie wchodzi głębiej niż na pierwszą stronę. Może powinny tam być całe artykuły.....
-

To zależy od odwiedzających czy lepiej pisać całe wpisy, czy tylko tytuł i krótki wstęp. Ja przykładowo wolę krótki wstęp, żeby się zorientować mniej więcej, może mnie zaciekawi już tytuł.
Dla mnie przewijanie bardzo długiej strony nie należy do przyjemnych i maksymalnie przewijam do połowy ( w zależności też jaka długa jest).
Ps. Cheed fajny wpis o adsense. Z pewnością wielu osobom się przyda. W moim przypadku dobrze, że był pierwszy, bo jakby był dalej to właśnie pewnie bym do niego nie dotarł
Dla mnie przewijanie bardzo długiej strony nie należy do przyjemnych i maksymalnie przewijam do połowy ( w zależności też jaka długa jest).
Ps. Cheed fajny wpis o adsense. Z pewnością wielu osobom się przyda. W moim przypadku dobrze, że był pierwszy, bo jakby był dalej to właśnie pewnie bym do niego nie dotarł
-

Paweł Landzberg - Posty: 2427
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
23 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
-