witam!
mam bloga w domenie wordpress.com i w przyszłości będę go chciał podpiąć pod swoją domenę (w nazwa.pl)
mam pytanie jak to technicznie wykonać i co w takim przypadku z serwerem, czy muszę to umieścić na swoim serwerze?
czy obecny adres .......wordpress.com będzie później przekierowywał na moją domenę?
pytanie pewnie banalne ale to nie moja bajka więc proszę o pomoc!
pozdrawiam!
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Hej,
Tak jak napisałem w temacie - zastanów się jak poważnie już jesteś zaangażowany w Twojego bloga. Jeśli prowadzisz go regularnie dłużej niż pół roku, to polecam od razu bez zastanawiania przenieść treści na własną instalację WordPressa, na własnym hostingu, pod własną domeną.
Oczywiście jeśli jeszcze nie jesteś w 100% przekonany do tego, to jak najbardziej możesz prowadzić na WordPress.com
Z tego co wiem, to za możliwość podłączenia domeny do swojego bloga na wordpress.com będziesz musiał zapłacić 12-17 USD/rok (oprócz kosztu zakupu/odnowienia domeny). Czyli za możliwość podłączenia domeny zapłacisz tyle, co za małe konto hostingowe w Polsce.
No i kiedy już zdecydujesz się przenieść bloga na własny hosting, to będziesz mieć z tym trochę zachodu (pracy, kosztów), a linki w SERPach będą się przenosić stopniowo, jeśli ustawisz przekierowania.
Tak jak napisałem w temacie - zastanów się jak poważnie już jesteś zaangażowany w Twojego bloga. Jeśli prowadzisz go regularnie dłużej niż pół roku, to polecam od razu bez zastanawiania przenieść treści na własną instalację WordPressa, na własnym hostingu, pod własną domeną.
Oczywiście jeśli jeszcze nie jesteś w 100% przekonany do tego, to jak najbardziej możesz prowadzić na WordPress.com
Z tego co wiem, to za możliwość podłączenia domeny do swojego bloga na wordpress.com będziesz musiał zapłacić 12-17 USD/rok (oprócz kosztu zakupu/odnowienia domeny). Czyli za możliwość podłączenia domeny zapłacisz tyle, co za małe konto hostingowe w Polsce.
No i kiedy już zdecydujesz się przenieść bloga na własny hosting, to będziesz mieć z tym trochę zachodu (pracy, kosztów), a linki w SERPach będą się przenosić stopniowo, jeśli ustawisz przekierowania.
Believe the Unbelievable
Tworzenie stron internetowych WordPress
Tworzenie stron internetowych WordPress
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
Dokładnie tak jak Tomek mówi, najlepiej od razu zacząć korzystać z płatnej opcji, czyli własnego serwera domeny + zainstalowanego bloga, po to żeby któregoś pięknego dnia nie zastać pustego adresu wchodząc na swojego bloga.
Po drugie darmowy wordpress jest ograniczony.
Po drugie darmowy wordpress jest ograniczony.
Dlaczego warto robić video marketing? Zobacz
http://kamiltracz.pl/6-powodow-dla-ktorych-warto-robic-video-marketing/
http://kamiltracz.pl/6-powodow-dla-ktorych-warto-robic-video-marketing/
-

masterkamil46 - Posty: 47
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-