Witam
Obecnie zmagam się z wyborem tematu bloga który chciałabym stworzyć i prowadzić jak najdłużej z wieloma czytelnikami i dochodem z niego (więc standard jak widać

).Stworzyłam listę tematów które byłyby odpowiednie dla mnie(bo mnie interesują ,posiadam jakąś wiedzę z ich zakresu ,mniej lub bardziej ale jednak i niektóre z nich pogłębiałabym na blogu z wielką przyjemnością).Oczywiście muszę zrobić teraz dokładny research i sprawdzić czy te tematy są popularne,jak duża i silna jest konkurencja itd. ale zastanawiam się dokładnie nad jednym z nich który najbardziej mnie pasjonuje,najchętniej o nim bym pisała i wiem że robiłabym to z wielką przyjemnością,a poza tym jest to temat który można prowadzić bardzo długo.Niestety po przenalizowaniu nie znalazłam odpowiedzi na pytanie w jaki sposób mój blog mógłby pomóc czytelnikowi w życiu ani jakiego typu produkty,usługi czy inne portale(powiązane z tematyką bloga) mogłabym poprzez niego promować,reklamować no i zarabiać.Temat wg mnie jest bardzo interesujący,uważam że mogłabym stworzyć na nim naprawdę wartościową i unikalną treść i wydaje mi się że tego typu tematyka nie została jeszcze poruszona szerzej.Dlatego jednak być może taka unikalna treść na poziomie zapewniłaby czytelnikowi dość rozrywki.
Chciałabym też owego bloga prowadzić w dwóch wersjach językowych albo tylko po angielsku.
Wiem że trochę ciężko cokolwiek napisać i doradzić nie znając tematu bloga,ale chciałabym poprosić o jakieś konstruktywne opinie które być może naprowadzą mnie na odpowiedni trop.
Nie wiem czy lepiej pisać bloga który jest dla mnie mniej pasjonujący ale jego tematyka jest na tyle konkretna że i odbiorcy są zdefiniowani(co daje konkretne produkty,usługi,pp itd.) czy taki który mnie bardzo pasjonuje ale mam wątpliwości co do reszty czynników.
Z góry dziękuje i pozdrawiam