co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
jak utworzyć bloga, jak pisać, o czym pisać, jak wybrać grupę docelową?

Mateuszu! Nie posłuchałeś:)
Temat zamknięty.

Nie rozumiem dlaczego odpowiadasz na wiadomość która wynikła z nieporozumienia. I najchętniej bym ją usunął.

Ale masz racje...nie wiem Tyle Co ty!

Bo e-biznesem interesuje się tylko rok...byłem na konferencji CNEB, kilka kursików, poza tym znam i czytam kilkanaście ksiązek, blogów...stron www polskich i amerykańskich. To tyle.

Z kolei Ci, którzy robią i nie osiągają rezultatu, jakiego by chcieli, bardzo chętnie słuchają. Jednak powoli odechciewa mi się uczyć tego innych. Wolę sam robić, albo uczyć ludzi, którzy będą dla mnie pracować, albo będę ze mną współpracowali.

Ja też chętnie słucham i posłucham Ciebie :)

...Mateuszu...
chciałbym jednak Cię przestrzec byś Nie chwalił dnia przed zachodem Słońca :slonko: ''
Wydając e-booka w USA zarobimy krocie...jeśli zaś przełożymy to na polski rynek jaki mamy efekt? Ten kto wydał choć raz książke to wie...,że To ciężki kawał chleba. Tak więc chodzi mi Tu ,że to co działa tam musi przełożyć się na Polske. Co w tym wypadku może być inaczej.

Ad.
W każdym bądź razie, jak ktoś osiąga rezultaty, to wtedy bardzo chętnie z nim porozmawiam, podyskutuję, pokażę swój punkt widzenia, wymienią się doświadczeniami itp. W innych przypadkach nie widzę takiej potrzeby. Ani ja nie mam wtedy żadnych korzyści, ani osoba, która jeszcze nic nie zrobiła i tylko się wymądrza ile to ona wie, a niewiele co potrafi zarobić.

Jeśli ta wiadomość była skierowana do Mnie. To był cios :wisze:
:sorry: Z kąt wiesz co ja robię...??
Poza tym sięgam wyżej...Wyżej niż Tobie się wydaje!
Przepuszczam ,że mówisz o kursie...jeśli tak to był moim testem.......ale co ja będę wszystkie sekrety zdradzał. :dance:

Problem też czasem polega na tym, że niektórzy sądzą, że nie da się zarabiać przez Internet. Niby to robią, siedzą w tym i tak dalej, ale w gruncie czego, nie mają przekonania, że można łatwo zarabiać kilka tys. zł miesięcznie w innym temacie niż uczenie innych e-biznesu. (Albo też robią to, co robią i zarabiają 100-200zł/m-c i uważają, że jest to szczyt możliwości zarobku przez Internet.)

Masz całkowitą racje. Tylko ,że takim ludziom nie brak motywacji Tylko Wiedzy ;) Dobrej wiedzy.
:shock: A wiedz ,że chciałem dobrze...bo nowa wizja jaką przedstawiłeś...jest już przez Ciebie praktykowana?
Jeśli tak to pokasz jak bardzo byłem w błędzie. Lubie krytyke bo ona poucza.
człowiek cały czas się Uczy :expert:

P.S.
Post jaki poprzednio napisałem wynikł z pewnej sprawy...nad którą pracuje... :glupek2: I wpierw myślałem ,że podważyłeś swoim postem moją kilkutygodniową prace nad Tym...
Jednak okazało się To tylko pozorem...
ale niestety wynikły To za późno. Bo kto by tam czytał drugiego posta, prawda? Najlepiej oceniać.

Ale i tak dziękuje :thankyou:

P.S.
Mateuszu ale Ty narwany :brawo: Cały czas czytam streszczenia forum ekademii...również i Te Twoje emocjonalne posty :grin:
:sorry: Ale Czy To Testosteron ?? :crazy:

Myślę więc Jestem, Jestem więc się Uczę. Uczę się E-biznesu.
Awatar użytkownika
Piaskowski

MateuszKowalski napisał(a):Ilu zbierasz tych czytelników? (np. tygodniowo)

Spokojnie, jeszcze nie wystartowałem w ebiznesie. Na razie buduję strone i postanowiłem że mogę na początek zacząć od bloga by nauczyć się tych wszystkich rzeczy. Czytałem o blogowaniu i widzę że nawet najlepszym zajęło kilka lat aby się z tego utrzymać.

Janek

Re: Dziwny Blog, VIDEO i Miliony Dzięki Blogowaniu(?)

Postprzez MateuszKowalski 5 Mar 2010, o 09:25

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Odnośnie mojej poprzedniej wypowiedzi, to nie była ona do nikogo kierowane, a jeśli ktoś poczuł się dotknięty ...to być może tak być powinno.

Piaskowski napisał(a):Bo e-biznesem interesuje się tylko rok...byłem na konferencji CNEB, kilka kursików, poza tym znam i czytam kilkanaście ksiązek, blogów...stron www polskich i amerykańskich. To tyle.

Zamiast zdobywać kolejną wiedzę, korzystaj z tej, co już masz. ;)

Piaskowski napisał(a):Ja też chętnie słucham i posłucham Ciebie

Mi się odechciało mówić.

Piaskowski napisał(a):Wydając e-booka w USA zarobimy krocie...

Każdy o tych krociach mówi. Nikt ich nie widział. Tam masz taką konkurencję, że szkoda gadać. W Polsce zarobisz dużo łatwiej.
Piaskowski napisał(a):A wiedz ,że chciałem dobrze...bo nowa wizja jaką przedstawiłeś...jest już przez Ciebie praktykowana?

Jaka wizja?

Piaskowski napisał(a):Cały czas czytam streszczenia forum ekademii...

Masz dostęp do płatnego CNEB'a?

Janek napisał(a):
MateuszKowalski napisał(a):Ilu zbierasz tych czytelników? (np. tygodniowo)

Spokojnie, jeszcze nie wystartowałem w ebiznesie. Na razie buduję strone i postanowiłem że mogę na początek zacząć od bloga by nauczyć się tych wszystkich rzeczy. Czytałem o blogowaniu i widzę że nawet najlepszym zajęło kilka lat aby się z tego utrzymać.

No, to widzisz. Kilka lat...

MateuszKowalski

Zamiast zdobywać kolejną wiedzę, korzystaj z tej, co już masz.

..łatwo się mówi...jestem typem odkrywcy...myśliciela :D

Tak apropos...wyjaśnij Mateuszu jak koncepcja którą przedstawiłeś ma konkretnie działać...na przykładzie najlepiej. Bo ogólnie wiem o co chodzi. Jednak jak to się ma do potrzeb...i wezwaniu do akcji.

Jak wiadomo sprzedaż To etap złożony?! Prawda?

Jak więc wedle schematu
AIDA
1. Attention (Uwaga)
2. Interest (Zainteresowanie)
3. Desire (Potrzeba)
4. Action (Akcja)

+
Poszerzona wersja to AIDAL
5. Loyalty (Lojalność)

Co do ruchu...to nie mam wątpliwości ,że jest to genialny sposób...
...co jednak z tego...jeśli zbierzemy masę osób które nie będą zainteresowane ...??

Awatar użytkownika
Piaskowski

Postprzez MateuszKowalski 6 Mar 2010, o 17:56

Piaskowski napisał(a):wyjaśnij Mateuszu jak koncepcja którą przedstawiłeś ma konkretnie działać

O którą konkretnie myśl Ci chodzi?

MateuszKowalski

Sprzedaż info produktów..na podstawie video Perrego...

Ten temat jest dla mnie całkowitą nowością...

Zastanawiam co bedzie się działo...gdy ,,ktoś'' trafi z określonej społeczności (np. forum) na bloga a tam wpisze się na listę adresową. Co dalej...??

Awatar użytkownika
Piaskowski

Postprzez MateuszKowalski 6 Mar 2010, o 19:36

I czego w tym nie rozumiesz?

MateuszKowalski

1. Każdego internautę interesuje coś innego (tematyka). Prawda? Tak więc musi trafić na określoną subliste,(marketing) czy tak?

2. Etap sprzedaży jest pozostawiany komuś innemu? Czy może tak jak napisałem według zasady AIDA (którą się do tej pory sugerowałem) ->pozostaje do nas?! (reklama)

3. Sprzedaż info produktów opierać się będzie tylko o listy adresowe i sublisty?

4. Poza Naszym domowym blogiem...konieczne jest posiadanie strony www lub stron?

Tak jak wspomniałem... :D najlepiej Gdybyś mógł Mateuszu rozłożyć Cały Ten rowerek na części pierwotne :nazolwiu:

Awatar użytkownika
Piaskowski

Postprzez MateuszKowalski 7 Mar 2010, o 09:54

Ad.1. No tak. Przecież nie będziesz budował listy adresowej ludzi zainteresowanych śmiesznymi filmikami, a później nie będziesz im wysyłał reklam dotyczących Ebooków Złotych Myśli, bo to mija się z celem, miałbyś porażająco niską skuteczność.

Ad. 2. To po co chcesz budować bloga i listę adresową, skoro etap sprzedaży chcesz pozostawić komuś innemu?

Ad. 3. Między innymi tak.

Ad. 4. Jeżeli potrzebujesz, to tak.

Piaskowski napisał(a):Tak jak wspomniałem... :D najlepiej Gdybyś mógł Mateuszu rozłożyć Cały Ten rowerek na części pierwotne :nazolwiu:

Nie rozumiem, czego tu nie rozumiesz...

MateuszKowalski

Ale ciągle za mało powiedziałeś...
...rozłożyć rowerek na części pierwotne...

Nie chcesz wyjaśnić to nie będę Cię męczył...chciałem przykład. To co napisałeś to już wiem.

Cały temat mi nie podchodzi...aczkolwiek to dlatego ,że to z braku wiedzy. Etap na którym stoję to etap zaufania...a reszta to mi wyglądać będzie na Spam :spam: lub przekierowaniem na czyjąś stronę. A co nie musi skutkować dobrą sprzedażą? :dance:

Ad. 2
Dlaczego?
Odpowiedź jest prosta...dla Programu Partnerskiego.

Wydaje mi się ,że koncentrujesz się tylko na polecaniu swoich produktów. Jeśli jesteś info Marketerem - to wierz przecież co te słowo oznacza?

Awatar użytkownika
Piaskowski

PoprzedniaNastępna

Wróć do blog / blogowanie