co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
budowanie bazy adresów e-mail, zarządzanie bazą, zarabianie na bazie mailowej

Ja też wielu maili nie czytam, jedynie skanuję tytuły. Jeśli mnie zaciekawi, wtedy wchodzę.

To jest chyba niezły sposób, żeby robić chwytliwe tytuły maili. To tak jak z opakowaniem - zawartość może być byle jaka, ale jak to się mówi, można nawet kupę w ładnym papierku kupić.

Pewnie do wielu maili nigdy nie zajrzelismy, tylko daltego że miały banalny tytuł. Jaka szkoda :wisze:

Jest sposób, żeby zwiększyć odwiedziny Twojej strony internetowej!

Wybierz najlepszą domenę!
Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

mail na komputerze - PC

Postprzez Piaskowski 14 Lip 2010, o 14:37

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Przyznam ,że Pawła maile są czasami lepsze od niektórych ,,mistrzów'' amerykańskiego marketingu :brawo:
Nie zawsze co prawda je czytam, wykonania jednak należy POGRATULOWAĆ!

Musisz jednak Paweł pamiętać aby mieć częstszy (choć nie za częsty) kontakt mailowy z listą ;]

Należy pamiętać aby nie przesadzać z imieniem w Tytule posta...jak już zwrócono na To uwagę!
Należy czasami odbiec od ,,meritum'' tematycznego newslettera na rzecz ,,innych'' tematów, np. ciekawostek.
Należy pisać krótko, na temat i z ELEMENTAMI KOLORYSTYCZNYMI jak i OBRAZOWYMI.

Nie należy sugerować się Tylko Amerykańskim rynkiem marketerów. Polska to jeszcze nie USA.
Nie należy pisać maili...tak aby pisać, przekazywać głupoty, które tylko pomniejszają opinie czytelnika o Tobie, niszcząc markę.
Nie należy czytelnika traktować jak debila, wartość każdej osoby czytającej powiększajcie dwa razy od siebie ;]

To takie osobiste ciekawostki i przemyślenia:)
Pozdrawiam

P.S.

Właśnie wpadłem na genialny pomysł:) chyba nie stosowany przez nikogo?

Jeśli wysyłamy na listę mailingową komplementarne wiadomości, czyli kontynuujemy określony temat - tematyczny newsletter. To osoba czytająca nawet w dłuższym odstępie czasowym może wrócić do naszych wiadomości na własnym komputerze.
Jak?
Wystarczy każdą wiadomość dodawać również np. w formacie Word - jako załącznik.
Jeśli wiadomość jest wartościowa - zostanie przeczytana to prawdopodobnie zostanie też zapisana na komputerze.
Takie wiadomości newsleterskie należy każde numerować np.
1. Tajniki pozycjonowania
2. Jak pozycjonują to eksperci
3. Czy popełniasz Te same błędy przy pozycjonowaniu?

PLUSY ROZWIĄZANIA:
np.
Wiadomość pierwsza nie zostanie przeczytana WCALE.
Wiadomości 2 i 3 zostaną zapisane na komputerze. Prawdopodobnie przez czytelnika zostanie utworzony NOWY FOLDER z nazwą newsletera albo też nazwą od osoby wysyłającej.

W wiadomości (Word) na początku należy umieścić link do poprzedniej wiadomości - na specjalnej stronie www (i pozostałymi) na której to stronie można będzie przeczytać i zapisać ponownie na komputerze wiadomość.
Dlaczego?
A może na przykład dlatego ,że nam coś się odmieniło i chcemy mieć również pierwszego maila (1.Tajniki pozycjonowania). Skoro mamy już ich kilkanaście na komputerze to warto mieć i tą pierwszą, prawda?

Każdą wiadomość należało by wykonać profesjonalnie (jak u Pawła), z dodaniem malutkiego górnego logo (obrazku-linkowanego do strony www), najlepiej taką wraz z zdjęciem autora i datą wysłanej wiadomości.

Dlaczego i Po co -> To wszystko?

I. Okazujemy profesjonalizm ;]
II. Pozycjonujemy się (podwójnie) w umyśle czytelnika.
III. Wartościowe maile - są lub mogą być częściej czytane ;}
IV. Wiadomości Takie mogą być wysyłane np. znajomym przez pocztę lub w postaci pliku - kopiuj - wklej ;)
V. Jesteśmy uwidocznieni na komputerze odbiorcy. - dla pikanterii nie wyjaśnię ;} jak Bardzo jest To istotne!
VI. Pomagamy sobie jak i osobie czytającej newsletera, ułatwiając jej powrót do informacji jak i naszej strony www ;}
VII. Wiele...Bardzo Wiele...innych powodów ;)

Mam króciutkie pytanko --> Czy również i Ty (Wy) nie kopiujesz(-jecie) fragmentu, całego tekstu czy też wybranego wartościowego akapitu czy to z wiadomości mail, strony www, bloga np. do Word-a - aby móc przeczytać Go jeszcze raz ? Aby sobie przypomnieć jak To zrobić ? jak To znaleźć ? jak ,,słowa tej piosenki leciały'' ? :)

Po co mamy/są funkcje?
dodaj do ulubionych,
zapisz w...
Często czytane...
Dodaj zakładkę...

Myślę więc Jestem, Jestem więc się Uczę. Uczę się E-biznesu.
Awatar użytkownika
Piaskowski

zapisane - nieczytane

Postprzez Elżbieta Kalinowska 26 Lip 2010, o 16:31

nie widzę sensu zapisywania wiadomości z newsletterów w wordzie.
Unikam zapisywania i gromadzenia informacji do poczytania później - z reguły do nich nie wracam. Jeśli coś zostanie w programie pocztowym ma większą szansę na późniejsze przeczytanie, bo co jakiś czas robię porządek i przeglądam tytuły. Katalogi są jak głębokie piwnice dlatego zapisane = nie przeczytane.

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

i u mnie też...

Postprzez Robert Wiliński 26 Maj 2011, o 19:32

Podobna sytuacja dzieje się u mnie. Co prawda z większości słabej jakości list już się wypisałem, ale te średnie i te dobre (wraz z genialnymi) i tak zabierają mnóstwo czasu, który należy mocno oszczędzać.

Również wiele skanuję, a niektórych nawet nie otwieram. No i oczywiście cały czas pracuję nad relacją z osobami zapisanymi na moje listy (oczywiście content na pierwszym miejscu). Ostatnio dostałem nawet maila od czytelnika mniej więcej takiej treści: "nie wiem, jak to zrobiłeś, ale już po pierwszej wiadomości mnie do siebie przekonałeś" - miodzio :)

Z listą trzeba zbudować dobrą relację. Bez wartościowej wiedzy nie da się tego dokonać, ale wartościowa wiedza nie wystarczy. Trzeba pokazać swoją osobowość - oddać siebie, a nie tylko wysłać wiedzę. Wtedy efekt będzie "nie do zdarcia"

Awatar użytkownika
Robert Wiliński

Miejscowość: Włocławek

Poprzednia

Wróć do Baza adresowa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość