Witajcie, nie wiem czy tutaj moge o tym pisac, jesli nie to prosze zmienic kategorie.
Zastanawiam sie, czy oplaca sie na squeeze brac Imie I Email czy sam email? Jak sie zmienia konwersja po uzywaniu tylko maila? Co lepiej wybrac i dlaczego?
Dziekuje i pozdrawiam.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Nie wiem czy dla kogoś wpisanie imienia to problem, ale jedno jest pewne - wpisać sam email jest na pewno prościej i szybciej. Nie zawsze jednak taka "konwersja" jest wartościowa. Sam mam kilka adresów email, które podaję na listach adresowych nie mających mi wiele do zaoferowania poza np pierwszym mailem. Tak więc nie byłbym taki pewien co do tego, czy mniejsza ilość danych oznacza zawsze większą skuteczność
Czasem jest więcej zapisów bo ludzie robią je szybciej żeby zobaczyć coś i więcej już nie przeczytać.
Blogów o rozwoju osobistym jest zbyt wiele i wszystkie są ogólnikowe. Dla efektów trzeba zagłębić się o wiele dalej...
http://programowanierozwoju.pl/
http://programowanierozwoju.pl/
-

Grzegorz Gajcy - Posty: 42
- Miejscowość: Oświęcim
Może i konwersja jest większa bez imienia, ale z imieniem możesz pisać wiadomości spersonalizowane, bardziej przemawiające do subskrybenta i w związku z tym skuteczniejsze. Tu by trzeba było zrobić badanie na końcu łańcuszka - jaka jest sprzedaż przy zapisach bez imienia a jaka z imieniem? (przy założeniu, że treści maili są takie same, ale dodane są imiona w drugim przypadku)
-

Paweł Landzberg - Posty: 2427
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Chcesz mieć na liście kogoś komu nawet imienia nie chce się wpisać aby otrzymać coś na czym mu zależy ?
Lepiej mieć mniejszą a bardziej wartościową listę z którą możesz nawiązać jakieś relacje dzięki temu, że używasz imienia w tytule bądź wiadomości niż kogoś komu nie chce się wpisać imienia, nie chce się czytać e-maili, nie chce się dokonywać zakupów...
Lepiej mieć mniejszą a bardziej wartościową listę z którą możesz nawiązać jakieś relacje dzięki temu, że używasz imienia w tytule bądź wiadomości niż kogoś komu nie chce się wpisać imienia, nie chce się czytać e-maili, nie chce się dokonywać zakupów...
-

Michał Cyra - Posty: 35
- Miejscowość: Nowa Sarzyna
Dla mnie personalizacja wygląda sztucznie. Czasem (a nawet często) widać, że niektórzy wpisują te imiona w treści maila na siłę. Dlatego wolę, gdy ktoś pisze bezpośrednio (jak w liście) bez dodawania imienia kilka razy w treści wiadomości.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Tomasz Chrobak
- Miejscowość: Małopolska
Z tego co wyczytalem, konwersja personalizowanych maili jest duzo skuteczniejsza od nie personalizowanych, na tyle skuteczniejsza ze OPLACA sie stracic troche na konwersji squeeze page, po to aby potem zyskac na wysylanych mailach, czyli.. musze znowu przerobic squezze page -.-
- PabloM
Tak, mamy w podświadomości, że chętniej odczytamy maila, który do nas po imieniu się zwraca. Ja u siebie otrzymuję bardzo dużo maili i reaguję przyjaźniej na te, które w tytule już zawierają moje imię. To trzeba robić jednak z rozwagą i wstawiać imię w odpowiednim miejscu.
Tak jak napisał Michał - też osobiście jestem zdania, że mniejsza lista ale bardziej wartościowa czyli taka, z którą wyrobimy sobie odpowiednie relacje jest skuteczniejsza. Pozdrawiam serdecznie ! Tomek Damian
Tak jak napisał Michał - też osobiście jestem zdania, że mniejsza lista ale bardziej wartościowa czyli taka, z którą wyrobimy sobie odpowiednie relacje jest skuteczniejsza. Pozdrawiam serdecznie ! Tomek Damian
-

Tomasz Damian - Posty: 162
- Miejscowość: Kostrzyn nad Odrą
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-