Rok założenia: 2008Kontakt
budowanie bazy adresów e-mail, zarządzanie bazą, zarabianie na bazie mailowej
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Sprzedaż a budowanie listy

Postprzez Kamil Kuczyński
napisane: 9 Gru 2011, o 00:02

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam

Zastanawiam się jak rozwiązać pewien problem.

Mam produkt, który chce sprzedawać za 2 złote na aukcjach. Tylko co zrobić, aby ludzie zapisywali się na listę? Wysyłać im link o zapisania się na listę i tam go otrzymają.?

A co z tymi, którzy dostali się na listę, ale nie poprzez zakup ebooka? Myślałem, żeby stawić jakieś hasło, ale to będzie uciążliwe.

Myślałem, żeby zrobić drugą listę, ale z drugiej strony to zrobi mi się bałagan.

Brałem pod uwagę także opcję, aby zostawić jakiś link na końcu i w środku co robiłem w e-bookach. Jednak problem polega na tym, że nie każdy się pewnie zapiszę, a trochę szkoda mi subskrybentów. :(

Co radzicie?

http://www.7zasad.uphero.com -Darmowy Kurs językowy: 7 Zasad Doskonałego Angielskiego. Dowiedz się jak z łatwością i szybko nauczyć się mówić w obcym języku.
Kamil Kuczyński

trzy produkty

Postprzez Krzysztof Trynkiewicz
napisane: 9 Gru 2011, o 21:25

Powinienes miec taka hierarchie:
1. produkt dostepny calkiem za darmo na Twojej stronie, ktory moga sobie Internauci przekazywac do woli w neci - wspomaga promocje
2. produkt dostepny w nagrode za zapisanie sie do newslettera (w pierwszym wysylanym liscie dajesz do niego link)
3. produkt platny

Takie podejscie gwarantuje, ze kazdy element napedza poprzedni i kolejny, a ludzie sa stopniowo wciagani w Twoje produkty - najpierw Ty im dajesz cos za darmo, potem oni Ci daja swojego maila, az wreszcie daja Ci swoja kase. Teraz masz tylko 1 produkt i stad problem. Sprobuj zrobic cos (nawet slabe) na kazdym z tych trzech szczeblow.

Moje porady mają jeden cel - osiągnięcie przez Ciebie sukcesu w Internecie. Niezbędna jest więc promocja firmy. Nie musi ona jednak być płatna! Kliknij link, by przeczytać szczegóły. W innym moim artykule przeczytasz, jak podnieść wydajność komputera, dzięki czemu zaoszczędzisz mnóstwo czasu na codziennym używaniu systemu!
Awatar użytkownika
Krzysztof Trynkiewicz

lista

Postprzez Kamil Kuczyński
napisane: 12 Gru 2011, o 15:21

Punkt 2 i 3 mam spełniony. O punkcie pierwszym nie pomyślałem.

Sądzisz, że po tym będą się zapisywali?

Myślałem, żeby po zakupie dać kupującym link, do zapisu na listę adresową. Produkt dostaliby w pierwszym emailu. Aby tylko kupujący mieli do niego dostęp dodałbym hasło do e-booka.

Jednak wydaje mi się, że to trochę za dużo kombinowania.

http://www.7zasad.uphero.com -Darmowy Kurs językowy: 7 Zasad Doskonałego Angielskiego. Dowiedz się jak z łatwością i szybko nauczyć się mówić w obcym języku.
Kamil Kuczyński

mhm

Postprzez Krzysztof Trynkiewicz
napisane: 12 Gru 2011, o 16:10

Tak, za duzo kombinowania. Ta metoda 3 produktow dziala.

Założenie witryny e-commerce to nie wszystko - trzeba wyciągnąć z niej jeszcze zyski z inwestycji. Prowadzenie sklepu internetowego może się szybko zwrócić - przeczytaj szczegóły na temat efektywnego zarządzania sprzedażą w Internecie. Apropo efektywności: jeśli Twój Windows stawia opory, zadbaj o wydajność komputera przez stosowanie moich w pełni bezpiecznych porad. Poważnie - to przyspieszy Twoją pracę!
Awatar użytkownika
Krzysztof Trynkiewicz

Wróć do Baza adresowa