Rok założenia: 2008Kontakt
budowanie bazy adresów e-mail, zarządzanie bazą, zarabianie na bazie mailowej
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam, pisząc tego posta chciałbym przestrzec osoby chcące szybko zbudować swoją listę adresową przed wy kupowaniem mailingu z popularnych portali aukcyjnych. Ale zacznijmy od początku. Jakiś czas temu nagrałem swój pierwszy darmowy kurs MLM. Jak każdy nowy w tym biznesie chciałem za wszelką cenę jak najszybciej pokazać go światu budując przy tym imponująco wielką listę adresową. Wizja szybkiego pozyskania nowych współpracowników oraz kilka pozytywnych artykułów na temat mailingu z alledrogo przyćmiły zdrowy rozsądek. Postanowiłem, więc spróbować. Napisałem trzy krótkie maile z informacją o darmowym kursie na temat zarabiania w MLM, umieszczając w ich treści oczywiście link do jednego z moich landing page. Następnie wybrałem siedem interesujących ofert z wyżej wymienionego portalu. Moim celem było oczywiście dotarcie do osób, które próbują zarobić pieniądze po za pracą etatową. Wyniki całej akcji przedstawiam poniżej.

Koszt całkowity mailingu: 250zł

Ilość odbiorców(według sprzedawców): 569 191

Landing page: http://pracazfm.pl/mlm
http://pracazfm.pl/mlmv

Ilość odwiedzin: Niestety nie została zliczona poprawnie wciągu całej kampanii. Z częściowych danych, które udało mi się zgromadzić było to od 5%-15% zdeklarowanej przez sprzedawców liczby odbiorców.

Ilość osób zapisanych: 69

Ilość osób, która potwierdziła subskrypcje: 39

Koszt pozyskania jednego subskrybenta: 6,41zł

Z powyższych wyników można śmiało stwierdzić, że to były najgorzej wydane przeze mnie pieniądze w moim e-biznesie. Człowiek uczy się na błędach. Jak widać na swoich jest dość drogo.

Tym, którzy dotrwali do końca mojego przydługiego posta dziękuje za uwagę.

Pozdrawiam Dawid Frőhlich.

Awatar użytkownika
DawidFrohlich

dzięki

Postprzez it-spleen
napisane: 4 Lut 2012, o 00:02

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Dzięki za chęć udzielenia rady:) Poważam. Ważna przestroga:) Dzięki.

Meble kuchenne i szafy wnękowe od Ekki Design to połączenie najwyższej jakości z wysokim poziomem funkcjonalnym. Ekki Design od wielu lat działa na rynku wykończenia wnętrz. Po meble kuchenne i szafy tylko do Ekki. Zapraszamy!
Awatar użytkownika
it-spleen

Miejscowość: Tarnowskie Góry

Budowanie Relacji

Postprzez krystian piątek
napisane: 4 Lut 2012, o 07:10

Nie od dziś wiadomo, że w biznesie a zwłaszcza ebiznesie budowanie relacji jest podstawą (esencją) działań. Żyjemy w czasach w których non stop jesteśmy bombardowani przekazami reklamowymi. Gdzie się nie spojrzymy reklama za reklamą. Kupowanie baz mailingowych jest stratą pieniędzy. Fakt to było skuteczne ale 6-8 lat temu.

Polecam blog Pawła Tkaczyka. Masa wartościowej wiedzy (w tym o budowaniu relacji): paweltkaczyk.midea.pl

Wszystko zaczyna się od IDEI. Skuteczna reklama w internecie

Awatar użytkownika
krystian piątek

Miejscowość: Kielce

Nie kupiłem bazy, małe wyjaśniene.

Postprzez DawidFrohlich
napisane: 4 Lut 2012, o 10:01

Witaj Krystianie, nie wiem czy przeczytałeś dokładnie, co napisałem w poprzednim poście, ale wcale nie kupiłem baz mailingowej. Kupiłem możliwość jednorazowej wysyłki mojej „reklamy” do baz mailingowych sprzedawców z alledrogo. To tak w gwoli ścisłości. Budowanie relacji miało nastąpić za pomocą kolejki maili z darmową wiedzą do osób, które zechciałyby zostać moimi subskrybentami. Z powodu małego problemu technicznego nie udało mi się zliczyć wszystkich odwiedzin. Zliczanie udało się uruchomić dopiero przy ostatniej transzy mailingu. Ilość odwiedzin LP wyniosła wtedy ponad 10 000. Tak niska ilość subskrybentów wynika z tego, że tak naprawdę mało, kto zwrócił uwagę na to, w co klika. Dla odbiorcy ważne było jedynie to że dostaje 0,02zł od odwiedzonej strony. Równie dobrze mogłem na stronie zamieścić informację, że każdy zapisany otrzyma ode mnie 100zł, a statystki pewnie nie wiele by się poprawiły. Jeśli ktoś, więc chce kupić mailing od sprzedawców(oczywiście nie chcę obrazić żadnego ze sprzedawców) z alledrogo niech lepiej doda swoją stronę do jakiegoś darmowego autosurfa. Efekt ten sam, a w naszym portfelu zostanie kilka banknotów na jakiś wartościowy kurs.
Pozdrawiam Dawid Frőhlich.

Awatar użytkownika
DawidFrohlich

Autosurfy

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 4 Lut 2012, o 17:12

Ofert mailingów do autosurfów jest pełno na allegro. Dlatego na Twoim miejscu spróbowałbym najpierw wykupić jakiś za kilka zł, żeby się przekonać jakie są tego efekty. Wtedy Twoje doświadczenie w tym temacie by mniej kosztowało ;)

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

urok reklamy

Postprzez Karek
napisane: 21 Lut 2012, o 12:30

Ale na tym polega reklama, nigdy nie wiesz jak to będzie do końca.
Na razie pozyskałeś iluś subskrybentów, ale info poszło i np. za 2-3 miesiące przypomną sobie, że coś takiego było.
Gdyby iść Twoim tokiem myślenia, nikt nigdy by się nie reklamował.

Ogłoszenia budowlane - Ogłoszenia
Karek

Tok myślenia

Postprzez DawidFrohlich
napisane: 21 Lut 2012, o 18:33

Witaj Karek. Najprawdopodobniej sobie nie przypomną bo większość ruchu pochodziła z autosurfów. Gdyby iść moim tokiem myślenia to ludzie dalej by się reklamowali. Zgadzam się natomiast z tym że im częściej kogoś widać(oczywiście przedstawionego w pozytywnym świetle) tym większym zaufanie się go darzy co oczywiście odbija się pozytywnie na sprzedaż/promocji darmowego/płatnego produktu.
Pozdrawiam Dawid Frohlich

Awatar użytkownika
DawidFrohlich

Wróć do Baza adresowa