Witajcie!
Chcę postawić stronę typu wyciskacz na osobnej domenie www.darmowy-kurs-przemawiania.pl (porady dla osób występujących publicznie).
Dwa pytania:
1. Czy domena (nazwa) jest dobra?
2. Jak promować stronę z zapisami? Jest ona na implesite.pl zatem mogę dodać opis, słowa kluczowe. Co z linkami? Czy jest sens zrobić link z mojej strony www.prezentacjaplus.pl? Ale na tej stronie mam formularz zapisu na ten sam kurs. Na samym squeeze pagu, z tego co wiem, nie powinno byc żadnych linków wychodzących. Macie jakieś pomysły na promowanie tego typu strony? Fora internetowe, grupy, społeczności? Czy liczyć na to, że ludzie sami "przyjdą"?
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Pozdrawiam
Robert Ważyński
www.tajnikiprezentacji.pl Jak tworzyć i wygłaszać wciągające przemówienia
www.prezentacjaplus.pl TYLKO PRAKTYKA!
Robert Ważyński
www.tajnikiprezentacji.pl Jak tworzyć i wygłaszać wciągające przemówienia
www.prezentacjaplus.pl TYLKO PRAKTYKA!
- bercik
1. Domena moim zdaniem jest odpowiednia, a przynajmniej w chwili obecnej raczej nie wpadnę na nic konkretnego.
2. Jak promować? Hmm... Ludzie sami na pewno nie przyjdą, jak to się mówi nigdy nic się samo nie robi. Proponuje promocję w odpowiednich serwisach, forach, może jakaś mała kampania AdWords?
2. Jak promować? Hmm... Ludzie sami na pewno nie przyjdą, jak to się mówi nigdy nic się samo nie robi. Proponuje promocję w odpowiednich serwisach, forach, może jakaś mała kampania AdWords?
- Mateusz Szczęsny
Cześć Robert,
I co z tym squeeze pagem? Bo pod domeną nic nie ma.
Zrezygnowałeś z tego pomysłu?
Jeśli zaś chodzi o domenę, to jest to typowa domena wyszukiwarkowa: dobra do pozycjonowania, ale zła do zapamiętania. W tym przypadku - trafny wybór.
I co z tym squeeze pagem? Bo pod domeną nic nie ma.
Zrezygnowałeś z tego pomysłu?
Jeśli zaś chodzi o domenę, to jest to typowa domena wyszukiwarkowa: dobra do pozycjonowania, ale zła do zapamiętania. W tym przypadku - trafny wybór.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Witam,
najlepiej jednak stronę squeeze page wypozycjonować. Kto chce zajrzy a kto nie chce to nie, jak się zrobi white seo, wynik będzie stabilny.
Krzysiek
najlepiej jednak stronę squeeze page wypozycjonować. Kto chce zajrzy a kto nie chce to nie, jak się zrobi white seo, wynik będzie stabilny.
Krzysiek
-

24marketing - Posty: 6
- Miejscowość: Kluczbork
24marketing napisał(a):najlepiej jednak stronę squeeze page wypozycjonować.
Też tak uważam.
Najczęściej dla SP mamy domeny wyszukiwarkowe, czyli z frazą kluczową. Ułatwia to znacznie wypozycjonowanie na frazę z domeny. Sama optymalizacja może przynieść ciekawe rezultaty i wejścia od razu po zaindeksowaniu strony przez Google.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Ponieważ dopiero od niedawna zajmuję się budowaniem własnej listy adresowej mam jedno może banalne, lecz istotne dla mnie pytanie.. Czy katalogi stron przyjmują strony przechwytujące? Oprócz bardzo sensownego w tym przypadku preclowania istotnym wydaje się też wrzucenie takiej strony do paru katalogów, nie wiem jednak jak ich właściciele reagują na takie strony. Nie wiem bowiem czy same precle + podpisy na forum wystarczą do wypozycjonowania tego typu strony..
-

Artur Smolicki - Posty: 211
Raczej mało katalogów akceptuje takie strony z prostego względu: one nie mają żadnej wartości merytorycznej generalnie. Oczywiście jakieś słabe katalogi lub niemoderowane przyjmą. Katalog WP nie jest przykładowo moderowany z tego co pamiętam. A tam to akurat trzeba wręcz mieć stronę.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Artur Smolicki napisał(a):Czy katalogi stron przyjmują strony przechwytujące?
Tak jak wspomniał Paweł. Z katalogami może być problem, ale wcale nie musi. Co prawda sam mocno nie kataloguję swoich Sqeeze Page'y ale przy tej liczbie wpisów, którą zrobiłem nie natknąłem się na większe opory. Oczywiście najlepsze katalogi zawsze będą robiły mocną selekcję, ale jeśli nie masz bardzo konkurencyjnych słów kluczowych to powinno być okej. Mi sama optymalizacja dużo dała, a katalogi tylko umocniły i ustabilizowały pozycję.
-

Robert Wiliński - Posty: 47
- Miejscowość: Włocławek
Witam,
zastanawiam się czy moja koncepcja rozwiązania problemu pozycjonowania strony typu sqeeze page może być przez WAS DRODZY EKSPERCI dobrze ocenione:
na domenie głównej instalujemy prosty Sqeeze page,
a właściwy blog na subdomenie. Wtedy pozycjonujemy strony bloga, a z nich puszczamy link do domeny głównej, na której jest nasz Sqeeze page.
Czy ktoś testował coś takiego?
Sqeeze page będzie w HTMLu, a blog w Word Pressie.
Co myślicie?
Będę wdzięczny za Wasze opinie.
zastanawiam się czy moja koncepcja rozwiązania problemu pozycjonowania strony typu sqeeze page może być przez WAS DRODZY EKSPERCI dobrze ocenione:
na domenie głównej instalujemy prosty Sqeeze page,
a właściwy blog na subdomenie. Wtedy pozycjonujemy strony bloga, a z nich puszczamy link do domeny głównej, na której jest nasz Sqeeze page.
Czy ktoś testował coś takiego?
Sqeeze page będzie w HTMLu, a blog w Word Pressie.
Co myślicie?
Będę wdzięczny za Wasze opinie.
Michał Witkowski
http://stypendianaukowe.pl/ -
Stypendia naukowe - poradnik praktyka! - Wszystko co chciałbyś wiedzieć, ale nie masz kogo zapytać. Poznaj tajemnice wielokrotnych stypendystów.
http://stypendianaukowe.pl/ -
Stypendia naukowe - poradnik praktyka! - Wszystko co chciałbyś wiedzieć, ale nie masz kogo zapytać. Poznaj tajemnice wielokrotnych stypendystów.
-

Michał W. - Posty: 15
- Miejscowość: Górny Śląsk
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-