Rok założenia: 2008Kontakt
budowanie bazy adresów e-mail, zarządzanie bazą, zarabianie na bazie mailowej
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Czy jest sens zaczynać od stawiania Squeeze page

Postprzez Eryk
napisane: 14 Wrz 2011, o 13:15

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Mam pytanie do was. Chciałbym w jak najkrótszym czasie zbudować wartościową listę adresową, aby póżniej zarabiać promując produkty lub usługi.
Wszyscy piszą, że bardzo skutecznym sposobem budowania listy jest SP, ale zastanawiam się czy taka lista ma wartość i czy będzie zarabiać. Wiadomo, że ludzie kupują od tych których lubią, znają i którym ufają. Jeśli nie jestem znany i rozpoznawany w sieci to zastanawiam się czy zawracać sobie tym głowę. Może powinienem najpierw budować markę za pomocą np. bloga, a potem budować listę?

Co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
Eryk

Miejscowość: Ruda Sl.

jednocześnie!

Postprzez Sebastian Nowak
napisane: 14 Wrz 2011, o 14:24

Masz rację, że ludzie przede wszystkim kupują od tych, którym ufają.

Dlatego powinieneś robić obie rzeczy na raz - buduj markę, np. poprzez bloga, jednocześnie zbieraj adresy email, ale póki co nie sprzedawaj niczego tylko dawaj darmową treść.

Jak będziesz miał pozytywny feedback to zacznij ostrożnie wysyłać oferty.

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

Rozwijanie blogu

Postprzez Kamil Kuczyński
napisane: 14 Wrz 2011, o 21:30

Zależy ile jeszcze masz czasu. Moim zdaniem jeżeli masz mało to dawaj z SP. Jeżeli masz dużo (czyli 8 godzin) to z tym i tym.

Napisanie artykułu na stronę zajmuję ok. 1-2 godzin. Jeżeli nie masz pieniędzy na promocję to darmowa zajmie Ci ok. 2 godziny dziennie. Ja już nie wspominam o takich rzeczach jak zrobienie okładek, napisanie tekstu ebooka, pisanie artykułów gościnnych itp..

ps. Dodatkowo zawsze coś się spieprzy nad czym będziesz musiał przy sprzyjających warunkach posiedzieć cały dzień,a nawet tygodni (np. jak google się doczepi).

http://www.szybkirozwoj.hostklub.pl/darmowy-kurs/ - Darmowy Kurs. Jak nauczyć się szybko mówić w obcym języku?
Kamil Kuczyński

mam czas

Postprzez Eryk
napisane: 15 Wrz 2011, o 11:40

Macie rację. Najlepiej robić obie rzeczy jednocześnie tylko strasznie trudno się dzisiaj przebić przez konkurencję żeby zostać zauważonym, ale nie ma innego wyjścia jak powalczyć o swoją pozycję w sieci.
Jestem w tej komfortowej sytuacji, że mam czas i mogę pracować przy kompie na cały etat. Muszę tylko sobie wszystko w głowie dobrze poukładać i zacząć działać.

Kupiłem kurs krzywego "tajemnice ebiznesu" na płytach dvd. W przyszłym tygodniu powinny przyjść to będę miał potężną dawkę wiedzy i kopa do działania :)

Awatar użytkownika
Eryk

Miejscowość: Ruda Sl.

bądź inny!

Postprzez Sebastian Nowak
napisane: 15 Wrz 2011, o 12:21

Eryk napisał(a):[...] strasznie trudno się dzisiaj przebić przez konkurencję żeby zostać zauważonym

Wiem, że to trudne, ale musisz jakoś się odróżnić od pozostałych - mieć jakąś unikalną cechę swojej działalności (np. wpisy z poczuciem humoru, a może jakieś kontrowersje typu "nie musisz generować ruchu na stronę, żeby zarabiać w necie" - gwarantuję dużo ludzi będzie chciało to przeczytać, ale jak z tego wybrniesz? :D )

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

squeeze page i blog

Postprzez Karol Rybiński
napisane: 15 Wrz 2011, o 15:25

Squeeze Page to obecnie już standard, ale żeby z niego "wycisnąć" jak najwięcej trzeba by skierować na niego ruch, reklamować go, pozycjonować, zadbać o to by był zauważony w sieci, na portalach społecznościowych itp. Tutaj z pomocą przyjdą Ci kursy Krzywego o pozycjonowaniu.

Bardzo dobrym pomysłem jest strona lub blog tematyczny - dasz się poznać, dasz coś konkretnego od Siebie (wiedzę + własny punkt widzenia i doświadczenia, osobowość), zyskasz stałych czytelników, zaufanie itp. Wypromujesz na nim również swoją listę adresową.

W sieci konkurencja jest duża, ale nie należy się jej bać, bo gdzie są ludzie tam są też zyski :)

Tworzenie stron internetowych - http://www.veden.pl - Twój wirtualny Eden
Awatar użytkownika
Karol Rybiński

Miejscowość: Mińsk Mazowiecki

Krotko: nie

Postprzez Krzysztof Trynkiewicz
napisane: 16 Wrz 2011, o 11:41

Nawet na authority sites nie masz wielu nowych subskrybentow dziennie (dokladniej to masz jednego na kilka dni), co dopiero jak chcesz zaczac od SP. Najpierw marka, potem mozesz robic SP. Wg mnie.

Awatar użytkownika
Krzysztof Trynkiewicz

Czy sp?

Postprzez Tomasz Damian
napisane: 1 Paź 2011, o 11:16

Ja uważam osobiście - i nie jest to wiedza wyssana z palca tylko z doświadczenia - że trzeba łączyć 2 moim zdaniem najważniejsze narzędzia, nasze armaty marketingowe czyli bloga ze stroną przechwytującą z trzecim - autoresponderem. Na blogu robisz wizytówkę siebie, swojej marki. Tak jak wyżej napisał Seba.

:expert: Na stronie przechwytującej oferujesz korzyść powiązaną z Twoją niszą i wtedy otrzymujesz subskrybentów, których znowu przekierowujesz na bloga za pomocą autorespondera wplatając w mailingi linki do bloga. Trochę kółko się robi z tego ale jest bardzo skuteczne.

Gwarantuję :-) Tomek Damian :cupgold:

Awatar użytkownika
Tomasz Damian

Miejscowość: Kostrzyn nad Odrą

Witam

Może odpowiem z własnego punktu widzenia. Uważam, że nie tylko Squeeze Page ale i inne metody przechwytywania użytkowników są potrzebne. Jeśli podejmujesz działania marketingowe czy to kierowanie płatne czy darmowe ruchu na stronę to jakiś system przechwytywania jest potrzebny bo wykonana reklama nie jest tak skuteczna jak być powinna.

Od dawna już lista e-mailowa jest największym aktywem w internecie. Nawet jeśli nie wykorzystasz listy do własnych celów i nie zarobisz w branży to zawsze możesz sprzedawać mailingi dla innych firm. Onet, WP i inne duże portale mają duże listy mailingowe i zarabiają głównie na wysyłaniu reklam do odbiorców.

Dlatego Squeeze Page to podstawa. Jak już masz stronę przechwytującą to robiąc marketing możesz od razu przechwytywać odwiedzających a później albo kontaktować się z nimi i promować własne produkty lub zarabiać na reklamach czy to na prowizjach czy na sprzedaży mailingów.

Lista to podstawa. Na reklamę brandingową mogą sobie pozwolić tylko firmy i biznesy o dużym kapitale a małe i średnie biznesy powinny skupić się na reklamie stargetowanej. Więc szkoda było by nie przechwytywać użytkowników odwiedzających nasze serwisy.

Pozdrawiam
Hubert Dudek

hdudek

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza

Wróć do Baza adresowa