co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
jak prowadzić badania marketingowe, przykłady badań, analizy, wyniki, wnioski

Badanie marketingowe

Postprzez Mateusz A. 19 Cze 2010, o 19:27

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

No więc to pytanie kieruję odnośnie mojego przedsięwzięcia do którego link znajduje się w moim podpisie.
W jaki sposób sprawdzić opinię na temat pomysłu jeżeli nikt niema zamiaru się wypowiadać?
Próbowałem już na innych forach ebiznesowych aczkolwiek wygląda to mniej więcej tak jak na tym forum.

Jeżeli widzę nowy temat to w niego klikam, sprawdzam czy mogę pomóc i jeżeli tak jest to odpowiadam.

Czym jest spowodowane to iż tylko jedna osoba (której dziękuję) zechciała się na mój temat wypowiedzieć?

Mateusz A.

Miejscowość: Wrocław

Moje przemyślenia

Postprzez Paweł Landzberg 23 Cze 2010, o 15:45

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Wydaje mi się, że istotne jest to czy dany temat/przedsięwzięcie wiąże się niejako z zainteresowaniem ze strony osoby, która czyta Twój post. Przykładowo jeśli sam interesuję się korzystaniem z rozwiązania, które tworzysz, lub korzystam z podobnego, to Twoje przedsięwzięcie jest dla mnie ciekawsze i mam większą chęć wyrażenia swojej opinii.

Jest też kwestia czasu. Sam często czytam posty i odkładam je na później - gdy będę miał więcej czasu. Ale często zdarza się, że nie wrócę do danego wątku, bo nikt w nim nie odpowiedział i nie podświetlił mi się jako nieprzeczytany.

Wydaje mi się, że dobrze jest zrobić jakieś ankiety - wielu osobom łatwiej jest wypełnić ankietę niż samemu coś naskrobać.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Wróć do Badania marketingowe