Zakładam taki wątek, bo się już zniesmaczyłem totalnie i chyba przeniosę się na inny płatny autoresponder, którego właściciele nie olewają swojego produktu i klientów.
O co chodzi. Po pierwsze we freebocie/implebocie zamiast mojego ustawionego adresu pokazywany jest subskrybentom adres email typu: numer-autoresponder@mailer.implebot.pl - to jeszcze przebolę, choć jest denerwujące.
Druga rzecz. Autoresponder ten wysyła ustawione wiadomości wybiórczo. Czyli część osób dostanie wiadomość, część pominie. Bezsens totalny. To sprawia, że ten autoresponder jest nieprzydatny i może dodatkowo szargać opinię. Obiecuję przy zapisie na listę, że subskrybent dostanie to, to i to, a autoresponder tego może nie dostarczyć. Skąd wiem, że ten autoresponder działa wadliwie? Bo ludzie piszę, że nie dostali jakiejś wiadomości. Po drugie dziś patrzę na swoje listy, a tam co drugi aktywny subskrybent nie dostał pierwszej wiadomości z kolejki - status subskrybenta jest aktywny, a ostatnia wiadomość: brak.
Czas się rozejrzeć za czymś profesjonalnym.
Ostatnio freebot/implebot dostał jakąś nową funkcję... co z tego, skoro podstawy się sypią.
Sorki, za negatywny ton wiadomości, ale jestem zbulwersowany.
Zapraszam do dyskusji.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Masz rację co-reg to bardzo fajna opcja. Na nowej liście z racji tego, że temat popularny, mam jakieś 80% zapisów z co-rega. Jednak co z tego skoro część nie dostaje wiadomości. Wolę mieć mało subskrybentów, którzy zostaną prawidłowo obsłużeni niż wielu, którzy będą niezadowoleni.
Odnośnie pername zastanawiałem się nad tym, ale z pewnych względów (niefinansowych) na razie wstrzymam się z tym systemem.
Z góry przepraszam. Nie jest to moja wina, ale ja ponoszę odpowiedzialność. Gdy już wybiorę dobre narzędzie do email marketingu, wszyscy dotychczasowi subskrybenci otrzymają zbiorczy email podsumowujący ze wszystkich ustawionych wiadomości.
Spoko, właśnie spojrzałem u siebie i z dzisiejszego dnia znaczna większość nie otrzymała pierwszej wiadomości. Ciekawe czy email z potwierdzeniem na listę też przychodzi wybiórczo... tego jednak nie jestem w stanie sprawdzić.
A chciałem w niedługim czasie kupić pakiet menagera implebota, bo trochę list mi się już robi, a wkrótce będzie więcej. Nie mam zamiaru szarpać się za kilka osób z co-rega. Zastanawiam się nad Fumpem, ale jeszcze poszukam innych alternatyw.
Pomyśl, jeśli większość użytkowników free/implebota będzie szukać alternatywy, bo coś się dzieje z wcześniej wspomnianymi, to chyba jednak gdzieś będą musieli iść. I albo "stado wyspecjalizowanych małp" zostanie skierowane do naprawy, albo stracą klientów na rzecz innych produktów/konkurencji.
Spokojnie Pawle, ja to tak pisałem z przymrużeniem oka
Powiedz mi kiedy powinienem spodziewać się teraz następnej wiadomości?
Pozdrawiam
R.
Od momentu zapisu za 3 dni. Czyli jeśli dobrze myślę, który jest Twój mail to 19-20 stycznia powinieneś dostać.
16 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

Paweł Landzberg - Posty: 2427
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Witam Pawle,
Dziękuję za cenną choć smutną refleksję.
Za chwil parę odpalam premierę pierwszego treningu i właśnie mam zamiar użyć implebota, którego wykupiłem.
Skorzystałem z niego ze względu na opcję co-reg. Paweł Krzyworączka mówił we Wrocku,
że co-reg to największa zaleta tego autorespondera.
Korzyści z co-reg to jedno, a straty na wizerunku to drugie.
BTW widzę, że uruchomiłeś fajną stronę.
Zapiszę się i dam cynk, czy wszystko dociera.
Nie wiem, czy miałeś okazję usłyszeć od Michała Kumpickiego o jego autoresponderze, który już działa pod adresem
www.pername.pl
Pozdrawiam
Piotr Kochanek
Dziękuję za cenną choć smutną refleksję.
Za chwil parę odpalam premierę pierwszego treningu i właśnie mam zamiar użyć implebota, którego wykupiłem.
Skorzystałem z niego ze względu na opcję co-reg. Paweł Krzyworączka mówił we Wrocku,
BTW widzę, że uruchomiłeś fajną stronę.
Zapiszę się i dam cynk, czy wszystko dociera.
Nie wiem, czy miałeś okazję usłyszeć od Michała Kumpickiego o jego autoresponderze, który już działa pod adresem
www.pername.pl
Pozdrawiam
Piotr Kochanek
-

Piotr-Kochanek - Posty: 5
- Miejscowość: Katowice
Ja chciałem zobaczyć dlaczego zmieniłeś stopkę, zapisałem się i po za potwierdzeniem adresu nie dostałem nic
Gdzie mogę złożyć reklamację?
A pole od miało format:
Pozdrawiam
R.
A pole od miało format:
- Kod: Zaznacz wszystko
Od: Paweł Landzberg <[tu były cyferki]@ks1.implebot.pl> (więcej) dnia: 17 stycznia 2011 12:56
Pozdrawiam
R.
-

lapti - Posty: 610
U mnie zauwazyłem to samo, ze subsrybent jest aktywny a nie dostał pierwszej lekcji.
Jeszcze 2 dni temu, mialem jedna taka osobe na liscie, teraz widze ze polowa ludzi co sie dzisiaj zapisala ma taki blad
Jeszcze 2 dni temu, mialem jedna taka osobe na liscie, teraz widze ze polowa ludzi co sie dzisiaj zapisala ma taki blad
-

patryksokalski - Posty: 95
- Miejscowość: Stargard Szczeciński
Piotr-Kochanek napisał(a):Skorzystałem z niego ze względu na opcję co-reg. Paweł Krzyworączka mówił we Wrocku,
Masz rację co-reg to bardzo fajna opcja. Na nowej liście z racji tego, że temat popularny, mam jakieś 80% zapisów z co-rega. Jednak co z tego skoro część nie dostaje wiadomości. Wolę mieć mało subskrybentów, którzy zostaną prawidłowo obsłużeni niż wielu, którzy będą niezadowoleni.
Odnośnie pername zastanawiałem się nad tym, ale z pewnych względów (niefinansowych) na razie wstrzymam się z tym systemem.
lapti napisał(a):Ja chciałem zobaczyć dlaczego zmieniłeś stopkę, zapisałem się i po za potwierdzeniem adresu nie dostałem nicGdzie mogę złożyć reklamację?
Z góry przepraszam. Nie jest to moja wina, ale ja ponoszę odpowiedzialność. Gdy już wybiorę dobre narzędzie do email marketingu, wszyscy dotychczasowi subskrybenci otrzymają zbiorczy email podsumowujący ze wszystkich ustawionych wiadomości.
patryksokalski napisał(a):U mnie zauwazyłem to samo, ze subsrybent jest aktywny a nie dostał pierwszej lekcji.
Spoko, właśnie spojrzałem u siebie i z dzisiejszego dnia znaczna większość nie otrzymała pierwszej wiadomości. Ciekawe czy email z potwierdzeniem na listę też przychodzi wybiórczo... tego jednak nie jestem w stanie sprawdzić.
A chciałem w niedługim czasie kupić pakiet menagera implebota, bo trochę list mi się już robi, a wkrótce będzie więcej. Nie mam zamiaru szarpać się za kilka osób z co-rega. Zastanawiam się nad Fumpem, ale jeszcze poszukam innych alternatyw.
-

Ja jeśli już freebot nie będzie się sprawdzał to pewnie zmienię na pername, tez ma co-rega, co prawda tam pewnie list jest duzo mniej i masę czasu minie zanim bedzie on odpowiednio sukteczny.
Zobaczymy z reszta niedługo.
Zobaczymy z reszta niedługo.
-

patryksokalski napisał(a):masę czasu minie zanim bedzie on odpowiednio sukteczny.
Pomyśl, jeśli większość użytkowników free/implebota będzie szukać alternatywy, bo coś się dzieje z wcześniej wspomnianymi, to chyba jednak gdzieś będą musieli iść. I albo "stado wyspecjalizowanych małp" zostanie skierowane do naprawy, albo stracą klientów na rzecz innych produktów/konkurencji.
Paweł Landzberg napisał(a):Z góry przepraszam. Nie jest to moja wina, ale ja ponoszę odpowiedzialność. Gdy już wybiorę dobre narzędzie do email marketingu, wszyscy dotychczasowi subskrybenci otrzymają zbiorczy email podsumowujący ze wszystkich ustawionych wiadomości.
Spokojnie Pawle, ja to tak pisałem z przymrużeniem oka
Pozdrawiam
R.
-

lapti - Posty: 610
lapti napisał(a):Spokojnie Pawle, ja to tak pisałem z przymrużeniem okaPowiedz mi kiedy powinienem spodziewać się teraz następnej wiadomości?
Od momentu zapisu za 3 dni. Czyli jeśli dobrze myślę, który jest Twój mail to 19-20 stycznia powinieneś dostać.
-

Masakra jest, u mnie dzisiaj z zapisanych od rana osob 80% nie dostalo wiadomosci powitalnej, nie wiem jak teraz zrobic zeby sie to odblokowalo. Zaraz chyba kampanie adwords wylacze na squeeze page, bo szkoda kasy.
-

Ta usterka to chyba coś nowego.
Wcześniej nie miałem problemów z implebotem, teraz też nie wysyła mi pierwszego maila do subskrybentów.
Jak ja się zapiszę do kogoś to dostaję po 2, 3 dniach, albo wcale - Paweł,Od Ciebie jeszcze nic nie przyszło
Wcześniej nie miałem problemów z implebotem, teraz też nie wysyła mi pierwszego maila do subskrybentów.
Jak ja się zapiszę do kogoś to dostaję po 2, 3 dniach, albo wcale - Paweł,Od Ciebie jeszcze nic nie przyszło
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
16 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość