co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
program do mailingu i automatycznego wysyłania wiadomości (autoresponder) to podstawa w e-biznesie

Uzupełnienie Freebot'a

Postprzez kidzik 3 Lis 2009, o 10:18

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Freebot jak dla mnie jest w zupełności wystarczającym autoresponderem i co najważniejsze nic mnie nie kosztuje. Jest jednak jedno małe ALE. Nie można jak wiadomo wysyłać mailingu poprzez freebot'a (dlatego dla jednej z moich list używam Implebot'a :) )

Jak myślicie, czy zastosowanie programu AnoMail jest dobrym pomysłem aby np. co pewien czas wysyłać mailing do konkretnej grupy subskrybentów obsługiwanych przez freebot'a? Pytanie kieruję zwłaszcza do osób, które miały już kontakt z tym programem.

Oczywiście wiem, że generalnie można oprzeć swoje działania w całości przez ten program ale chciałbym znać wasze zdanie co do metody, o której mówię powyżej.

Pozdrawiam :)

Michał Kidziński
ZA DARMO: zobacz 3 filmy wyładowane wiedzą, którą wykorzystują najwięksi guru MLMu i przekonaj się jak budować ten biznes w nowoczesny sposób... http://PrzyciagajacyMarketing.pl
Awatar użytkownika
kidzik

Miejscowość: Dzierżoniów (dolnośląskie)

Re: Uzupełnienie Freebot'a

Postprzez Paweł Landzberg 6 Lis 2009, o 17:18

Kilka osób chyba używa tu Anomail. Ja nie należę do nich, ale chciałbym wyrazić swoją opinię.

Według mnie może to być dobre połączenie i darmowe. Tylko nasuwa mi się pytanie: co jeśli ktoś po wysłaniu mailingu poprzez Anomail wypisze się z listy linkiem zawartym w Anomail? Wtedy we Freebocie masz nadal tą samą liczbę subskrybentów, a faktycznie ktoś wypisał się.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Postprzez kidzik 6 Lis 2009, o 17:36

Faktycznie o tym nie pomyślałem. Nie wiem do końca jak wstawić link do wypisania się, jeżeli kopiuję jednorazowo za każdym razem kiedy wysyłam mailing listę subskrybentów. Jeżeli ktoś stosuje anomail w ten sposób to prosiłbym o wskazówki.

Michał Kidziński
ZA DARMO: zobacz 3 filmy wyładowane wiedzą, którą wykorzystują najwięksi guru MLMu i przekonaj się jak budować ten biznes w nowoczesny sposób... http://PrzyciagajacyMarketing.pl
Awatar użytkownika
kidzik

kidzik napisał(a):Freebot jak dla mnie jest w zupełności wystarczającym autoresponderem i co najważniejsze nic mnie nie kosztuje. Jest jednak jedno małe ALE. Nie można jak wiadomo wysyłać mailingu poprzez freebot'a (dlatego dla jednej z moich list używam Implebot'a :) )

Pozdrawiam :)

Zastanawiam się, czy nie można by tego częściowo obejść wstawiając nową wiadomość do autorespondera we freebocie i usuwając ją np. następnego dnia - w takim układzie mailing dostaną wszyscy, którzy dostali ostatnią wiadomości i pozostali na liście.

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Postprzez precelik 6 Lis 2009, o 21:15

Elżbieto jak dobrze poszukasz znajdziesz na jakimś blogu opis jak to robić krok po kroku (zgubiłem w tej chwili to...). Z tego co się orientuję wystarczyło wstawić wiadomość na jakiś "dzień pusty" nie koniecznie ostatni. Ale na 100% Ci nie powiem.

Co do anomail to nie wiem jak działa, ale jak da się doń wstawić jakąś inną zmienną prócz maila to problem jest do załatwienia. W eksporcie z freebota można wyeksportować kod rezygnacji.

Zapraszam do zespołu- wspólny ebiznes, wspólne cele, wspólna praca...
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
Awatar użytkownika
precelik

Postprzez Paweł Landzberg 6 Lis 2009, o 23:25

Tak jest możliwość obejścia freebota. Też czytałem tego bloga. Więcej można przeczytać tu: http://podlaski.net/2007/11/04/obejscie ... -freebota/

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Postprzez kidzik 7 Lis 2009, o 09:32

Dzięki za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi. Jak widać z brakiem możliwości wysyłania mailingu przez freebot'a można sobie poradzić i to nie tylko w sposób, który ja sobie wymyśliłem ;)

Jeżeli chodzi o połączenie działania tych dwóch autoresponderów, to byłoby to chyba uciążliwe, bo sam fakt, że każdy subskrybent ma własny kod rezygnacji sprawia, że trzeba byłoby go wklejać osobno i wysyłać ten sam mailing tyle razy ile adresów liczy lista a to raczej nie ma sensu, przynajmniej dla mnie.

Dzięki bardzo za link, pod którym opisane zostało jak wysłać mailing przez freebot'a. Na pewno jest on o wiele prostszy niż ten, który ja wykombinowałem :lol:

Michał Kidziński
Awatar użytkownika
kidzik

Dzięki za namiary na bloga - teraz przypomniało mi się, że ktoś na tym forum pisał, że "kombinuje z wiadomością zerową" - ale nie wiedziałam, że nowo dodaną wiadomość zerową dostają wszyscy aktywni odrazu.

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

kidzik napisał(a):Jeżeli chodzi o połączenie działania tych dwóch autoresponderów, to byłoby to chyba uciążliwe, bo sam fakt, że każdy subskrybent ma własny kod rezygnacji sprawia, że trzeba byłoby go wklejać osobno i wysyłać ten sam mailing tyle razy ile adresów liczy lista a to raczej nie ma sensu, przynajmniej dla mnie.

Powiem tak: łączenie 2 autorespoderów może mieć sens. Choć pozostaje pytanie o czas - czas na te wszystkie operacje. 10 zeta miesięcznie za ImpleBOTa to 2 paczki fajek (nie palę, ale chyba takie są ceny). A ImpleBOT ma trochę więcej zalet w porównaniu do darmowego FreeBOTa, niż tylko możliwość wysyłania mailingów.

Jeśli zaś chodzi o kod rezygnacji, to - jak wspomniał Precelik - nie jest problemem:
- eksportujesz z freebota maile (i inne parametry, które chcesz) z kodami rezygnacji
- importujesz do innego programu te dane (czyli każdy subskrybent ma automatycznie przypisany kod rezygnacji).
Nie ma tu ręcznej roboty z przypisywaniem kodów rezygnacji do maili.
I jeśli po tym mailingu wysłanym z innego programu ktoś się wypisze (kliknie w link w mailu), to działa dokładnie tak samo, jak kliknięcie linka z rezygnacją w mailu wysłanym z freebota.

Polecam wypróbowanie innego programu do e-mail marketingu. Zakupiliśmy jakiś czas temu licencję w kilka osób na ten program. Ja z braku czasu na razie tylko czasem się nim bawię, ale niebawem zacznę go na poważnie eksploatować.
Na podanej przeze mnie stronie jest do dyspozycji spolszczona wersja (chyba jedyna na rynku!) w abonamencie. Polecam z czystym sumieniem (dodam, że nie zarabiam na tym, żeby nie było nieporozumień).

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Postprzez Profitio 1 Sty 2010, o 14:26

Z tym obejściem FreeBota jest jeszcze jedno ograniczenie. Ten "mailing" może mieć jedynie formę tekstową, a AnoMail pozwala na HTML. A to jest duży plus.

Profitio - http://www.za0zl.za.pl - Darmowy kurs "Jak dzwonić za darmo - czyli VoIP dla kompletnie zielonych"
Profitio

Następna

Wróć do Autoresponder

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości