co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
program do mailingu i automatycznego wysyłania wiadomości (autoresponder) to podstawa w e-biznesie

Przetestowałam wysyłanie mailingu przez dodanie nowej wiadomości do freebota i wyszło, że nie jest tak różowo :oops:
Wygląda na to, że obejście freebota jest już zamknięte i nie działa.

Dodaną wiadomość powinno dostać ok.900 osób, które już dostały całą kolejkę wiadomości i mają status "aktywny" + osoby które są w przed terminem na który została zaplanowana "wiadomość mailingowa". Wiadomość z mailingiem wypadła w środku kolejki.
Jednak otrzymało ją tylko 166 osób, dla których ta wiadomość przypadała w kolejce na ten dzień.
Wychodzi na to, że jednak trzeba wspomóc się jakimś dodatkowym narzędziem lub życzliwie spojrzeć na implebota. :expert:

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Re: Uzupełnienie Freebot'a

Postprzez Piaskowski 19 Lut 2010, o 06:39

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Są jeszcze amerykańskie autorespondery, gdy chce się wypisać z przykładowej listy wygląda to tak:

http://clients.automateyourlist.com/z/r/?TGwcbJzMtCwc7JxMLOyMtEa0bMxMnAwMLA==

A oto przykładowe strony gdzie możana założyć
http://automateyourlist.com/
http://www.infusionsoft.com/
https://www.aweber.com/order.htm

Amerykańskie są o Niebo Lepsze - dlatego warto czasami powęszyć....a może będziemy płacić grosze ?! Jest to duże utrudnienie w porównaniu z tym co proponuje Piotr...jednak nie zawsze :arrow:

Jedyny i największy problem to jezyk :rules:

Myślę więc Jestem, Jestem więc się Uczę. Uczę się E-biznesu.
Awatar użytkownika
Piaskowski

Język i reklamy - przetestowałam sobie kiedyś jakiegoś amerykańskiego (nie pamiętam teraz konkretnie jakiego) autorespondera i nie wyglądało to dobrze - zamiast polskich liter krzaczki, a wiadomość ginęła w zalewie jakiś różnych informacji - na dodatek po angielsku, więc wszystko razem wyglądało na :spam:

Masz problem?
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Mailing we Freebocie?

Postprzez Paweł Landzberg 19 Lut 2010, o 13:24

Też zauważyłem to. Wygląda na to, że taką wiadomość dostają tylko te osoby, które nie dostały jeszcze wiadomości w dacie dalszej niż ta, którą zdefiniowaliśmy na "mailing". Przykładowo mamy 3 wiadomości przygotowane: dnia 0, 5 i 10. Jeśli będziemy chcieli wysłać nasz "mailing" to ustawimy wiadomość najbliżej początku, czyli na dzień 1. Wiadomość tą dostaną tylko osoby, które są między pierwszą, a drugą wiadomością (dzień 0 i 5). Osoby po drugiej wiadomości nie dostaną już jej, gdyż łamie ona kolejność wiadomości.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Postprzez Piaskowski 19 Lut 2010, o 17:41

:niewiem2: Pewnie macie racje...jednak chyba warto spróbować ?
Powiedzmy wersję testową za 1dolara przez miesiąc np. na dwóch własnych kontach pocztowych.

Czy ktoś z was testował coś takiego?

Wiem ,że angielski odstrasza...i jak coś nawali to z adminami ciężko będzie się dogadać. Jednak według mnie warte jest to praktycznie wytestować.
Dlaczego?

-> bo jestem zapisany na 4 obcojęzycznych stronach mailingowych...i wszystko wygląda Tam kilka razy lepiej aniżeli w mailingu od Piotra. I nie mówię Tu o treści.

Pozdrawiam
Łukasz

Myślę więc Jestem, Jestem więc się Uczę. Uczę się E-biznesu.
Awatar użytkownika
Piaskowski

Re: Mailing we Freebocie?

Postprzez Elżbieta Kalinowska 19 Lut 2010, o 18:50

Paweł Landzberg napisał(a):Też zauważyłem to. Wygląda na to, że taką wiadomość dostają tylko te osoby, które nie dostały jeszcze wiadomości w dacie dalszej niż ta, którą zdefiniowaliśmy na "mailing". Przykładowo mamy 3 wiadomości przygotowane: dnia 0, 5 i 10. Jeśli będziemy chcieli wysłać nasz "mailing" to ustawimy wiadomość najbliżej początku, czyli na dzień 1. Wiadomość tą dostaną tylko osoby, które są między pierwszą, a drugą wiadomością (dzień 0 i 5). Osoby po drugiej wiadomości nie dostaną już jej, gdyż łamie ona kolejność wiadomości.

To śmieszne, bo na początku zabawy we autoresponder, byłam przekonana, że to tak właśnie działa to mi się wydaje dość intuicyjne, zgodne z logiką tego narzędzia - byłam dość zdziwiona gdy dowiedziałam się, że wiadomość dodana w późniejszym czasie, wysyła się do wszystkich "aktywnych". Nawet wyliczałam ile dni od otrzymania pierwszej wiadomości są osoby zapisane na początku, żeby wstawić tymczasowo wiadomość tak aby ją mogli jeszcze otrzymać.
Ciekawe, czy Piotr to zmienił pod wpływem takich artykułów na blogach, typu "jak wysłać mailingi freebotem" :hmm2:

Masz problem?
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

To chyba wyjaśnia już wszytko - ponieważ jest to wiadomość wprost od Piotra Majewskiego z forum na ekademii
Gdy napiszemy nowy artykuł, dołączamy go na końcu kolejki wiadomości.

FreeBot.pl wyśle go od razu do wszystkich osób, które otrzymały pozostałe artykuły i są na liście nie krócej niż opóźnienie nowego artykułu. Tzn., jeśli wstawiamy każdy artykuł z opóźnieniem o tydzień większym od poprzedniego i takich artykułów mieliśmy np. 20, to nowy artykuł (nr 21) otrzymają wszyscy, którzy otrzymali poprzednie 20 i są na liście przynajmniej 21 tygodni. Zadziała więc to tak samo, jak mailing.

Pozostali otrzymają go w swoim czasie.
Newslettery i mailingi wysyłamy za pomocą funkcji mailing do wszystkich subskrybentów, albo do wybranej za pomocą Filtru w zakładce subskrybenci grupy.

Masz problem?
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Postprzez Paweł Landzberg 23 Lut 2010, o 12:27

No tak w taki sposób to działa. Tylko, że część osób, którzy nie dostali jeszcze wszystkich wiadomości nie otrzyma nowej (jeśli jest to przykładowo akcja dwudniowa, po której usuwamy danego maila).

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

już sama nie wiem jak to działa - ponieważ gdy dodałam wiadomość na końcu kolejki wiadomości i tak nie dostali jej wszyscy aktywni - gdzie bym ją nie dodała wiadomość dostają tylko ci, dla których wynika ona z opóźnienia.

Masz problem?
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Postprzez Paweł Landzberg 24 Lut 2010, o 12:00

No tak, wynika to z opóźnienia. Jak dodasz na końcu kolejki to dostaną maila osoby aktywne, które dostały już wszystkie wiadomości i są dłużej na liście niż dodany mail, który ma być mailingiem

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

PoprzedniaNastępna

Wróć do Autoresponder

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość