Paweł Landzberg napisał(a):Też zauważyłem to. Wygląda na to, że taką wiadomość dostają tylko te osoby, które nie dostały jeszcze wiadomości w dacie dalszej niż ta, którą zdefiniowaliśmy na "mailing". Przykładowo mamy 3 wiadomości przygotowane: dnia 0, 5 i 10. Jeśli będziemy chcieli wysłać nasz "mailing" to ustawimy wiadomość najbliżej początku, czyli na dzień 1. Wiadomość tą dostaną tylko osoby, które są między pierwszą, a drugą wiadomością (dzień 0 i 5). Osoby po drugiej wiadomości nie dostaną już jej, gdyż łamie ona kolejność wiadomości.
To śmieszne, bo na początku zabawy we autoresponder, byłam przekonana, że to tak właśnie działa to mi się wydaje dość intuicyjne, zgodne z logiką tego narzędzia - byłam dość zdziwiona gdy dowiedziałam się, że wiadomość dodana w późniejszym czasie, wysyła się do wszystkich "aktywnych". Nawet wyliczałam ile dni od otrzymania pierwszej wiadomości są osoby zapisane na początku, żeby wstawić tymczasowo wiadomość tak aby ją mogli jeszcze otrzymać.
Ciekawe, czy Piotr to zmienił pod wpływem takich artykułów na blogach, typu "jak wysłać mailingi freebotem"