dyskusja się rozwinęła. fajnie, że tylu chętnych do pomocy.
Tapatik napisał(a):Jakiego typu pomoc jest Ci potrzebna?
myślę, że na początek tylko programiści czy podpowiadacze do konkretnego problemu i wtedy korespondencja na priv lub zamknięte forum. O narzędziach funkcjonalności itp marketingowych sztuczkach to już normalnie tutaj bazgrolić.
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Oczywiście podstawą w tym nowym programie, który chcesz opracować, musi być co-reg (korejestracja). Bez tego ani rusz. I dopiero w momencie, gdy byłoby w tym systemie co-reg przynajmniej ze 100 osób (w różnych kategoriach), zaczęła by się zabawa.
wydaje mi się, że wiem co to jest co-reg. jak ktoś się zapisuję na listę to wyświetlają mu się propozycje zapisania się do innych losowo wybranych list. tylko, że to jest rozwiązanie w momencie gdy wszystkie listy są na jednym serwerze. czyli kup bratku serwer i go opłacaj. jeśli nie działasz charytatywnie to będziesz pobierał szmalec za dostęp, no bo przecież właściciele list są odpowiedzialni za zużycie transferu. mi natomiast chodzi o aplikację do zainstalowania na własnym serwerze. licencja gnu gpl. i niech się każdy bawi.
z tym co-reg w sumie i tak dałoby radę nawet jak wsyztsko było by na osobnych serwerach. na jednym oficjalnym serwerze autorespondera byłaby możliwość dodania swojej listy do co-reg i wtedy jest najlepiej, bo niektórzy mogą tracić zaufanie jak im oferuję poważny produkt, a tu wyskakuje im jak poderwać laskę w 3 sekundy. chyba, że znowu lista do wybranej kategorii idzie. tylko jakiś ktoś musiałby to filować czy lista do odpowiedniej kategorii idzie tyle, że później treść samych maili pozostaje do filowania jeszcze. niech ktoś się zacznie wygłupiać i pisać bluzgi jakieś w swojej liście, a klient trafił na listę przez co-reg zapisując się na moją to też zachwiać szacunkiem do mojej listy.
zresztą ja wolę mieć samych konkretnych klientów i potencjalnych klientów. wiem, że nic nie kosztuje jak zapiszą się kolejni nie związani z moją listą, ale ... ale to już Wy jesteście marketingowcami

bartekmedon napisał(a):Ja się pisze na wspólne napisanie czegoś takiego, może nawet dalszy użytek komercyjny, ale dopiero gdzieś za miesiąc czasu

fajno. ja sam też mam inne zajęcia w tym inne charytatywne, ale pewnie znajdzie się nieco czasu.
co do użytku komercyjnego to każdy robi jak chce. bo program będzie na wolny do dystrybucji zmian wykorzystania.
MateuszKowalski napisał(a): aby maile z Waszego systemu nie wpadały u nich od razu do spamu w ich systemie pocztowym.

Jeśli maile nie dochodzą, to wszystkie inne działania szlag trafił.

chodzi o to, że skrypt jest Twój. na twoim serwerze. Jak testowałem ten skrypt to zapisałem sobie z 10 użytkowników z różnych wp.pl gazeta.pl i tam takie i wszystko śmiga. podczas zapisywania się możesz napomknąć do zapisującego się, że niech zerknie do kosza czy spamu jakby nie dostał wiadomości. mi we wszystkich przypadkach wyświetlało kolejne maile w przychodzących.
tymczasem życzę wszystkim spełnienia marzeń w nadchodzącym roku i mnóstwo zdrowia.
ja chcę rower i 10 mln zł.