co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
program do mailingu i automatycznego wysyłania wiadomości (autoresponder) to podstawa w e-biznesie

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):...
Ja służę pomocą merytoryczną. Mam dokładną wizję tego, co powinien mieć doskonały program do e-mail marketingu. (...)

To może uda nam się go zrobić wspólnymi siłami? Jak widać jest parę osób chętnych - ja też, ale tak jak Bartek najwcześniej w lutym.

Awatar użytkownika
Tomasz Fabiszak

Miejscowość: Poznań

Ja również mogę się przyłączyć do prac nad taką maszynką, znam trochę PHP, bynajmniej swego CMS'ika małego napisałem :)'

A do testów możemy uzyć mojego Serwera Dedykowanego :)

Pamiętaj że motywacja jest najważniejsza ! Dzięki niej osiągam swoje wyznaczone cele :D
Awatar użytkownika
Jakub Orłowski

Miejscowość: Piława Górna (Dolnosląskie)

Re: Ranking darmowych autoresponderów

Postprzez lapti 26 Gru 2009, o 20:23

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Jak jest jeszcze miejsce w ekipie, to chętnie się przyłącze :)

pozdrawiam
lapti

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Postprzez MateuszKowalski 26 Gru 2009, o 21:45

Nie mam pojęcia o programowaniu, ale wiem, co jest ważne, patrząc ze strony marketera: dostarczalność maili. :D Jeśli maile nie będą dochodziły, to ten cały system będzie bezużyteczny. Właśnie m.in. dlatego nie korzystam z darmowych (i płatnych) autoresponderów, gdzie wysyłka idzie przez mój serwis (bo przy dużych listach od razu się wpada do spamu). Jeśli chcecie konkurować na rynku płatnych autoresponderów, to kluczowe będzie dogadanie się z portalami (które oferują bezpłatne konta pocztowe dla użytkowników), aby maile z Waszego systemu nie wpadały u nich od razu do spamu w ich systemie pocztowym. :) Jeśli maile nie dochodzą, to wszystkie inne działania szlag trafił. ;)

MateuszKowalski

Postprzez VVojtek 28 Gru 2009, o 14:01

dyskusja się rozwinęła. fajnie, że tylu chętnych do pomocy.

Tapatik napisał(a):Jakiego typu pomoc jest Ci potrzebna?

myślę, że na początek tylko programiści czy podpowiadacze do konkretnego problemu i wtedy korespondencja na priv lub zamknięte forum. O narzędziach funkcjonalności itp marketingowych sztuczkach to już normalnie tutaj bazgrolić.

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Oczywiście podstawą w tym nowym programie, który chcesz opracować, musi być co-reg (korejestracja). Bez tego ani rusz. I dopiero w momencie, gdy byłoby w tym systemie co-reg przynajmniej ze 100 osób (w różnych kategoriach), zaczęła by się zabawa.

wydaje mi się, że wiem co to jest co-reg. jak ktoś się zapisuję na listę to wyświetlają mu się propozycje zapisania się do innych losowo wybranych list. tylko, że to jest rozwiązanie w momencie gdy wszystkie listy są na jednym serwerze. czyli kup bratku serwer i go opłacaj. jeśli nie działasz charytatywnie to będziesz pobierał szmalec za dostęp, no bo przecież właściciele list są odpowiedzialni za zużycie transferu. mi natomiast chodzi o aplikację do zainstalowania na własnym serwerze. licencja gnu gpl. i niech się każdy bawi.
z tym co-reg w sumie i tak dałoby radę nawet jak wsyztsko było by na osobnych serwerach. na jednym oficjalnym serwerze autorespondera byłaby możliwość dodania swojej listy do co-reg i wtedy jest najlepiej, bo niektórzy mogą tracić zaufanie jak im oferuję poważny produkt, a tu wyskakuje im jak poderwać laskę w 3 sekundy. chyba, że znowu lista do wybranej kategorii idzie. tylko jakiś ktoś musiałby to filować czy lista do odpowiedniej kategorii idzie tyle, że później treść samych maili pozostaje do filowania jeszcze. niech ktoś się zacznie wygłupiać i pisać bluzgi jakieś w swojej liście, a klient trafił na listę przez co-reg zapisując się na moją to też zachwiać szacunkiem do mojej listy.
zresztą ja wolę mieć samych konkretnych klientów i potencjalnych klientów. wiem, że nic nie kosztuje jak zapiszą się kolejni nie związani z moją listą, ale ... ale to już Wy jesteście marketingowcami :)

bartekmedon napisał(a):Ja się pisze na wspólne napisanie czegoś takiego, może nawet dalszy użytek komercyjny, ale dopiero gdzieś za miesiąc czasu ;)

fajno. ja sam też mam inne zajęcia w tym inne charytatywne, ale pewnie znajdzie się nieco czasu.
co do użytku komercyjnego to każdy robi jak chce. bo program będzie na wolny do dystrybucji zmian wykorzystania.

MateuszKowalski napisał(a): aby maile z Waszego systemu nie wpadały u nich od razu do spamu w ich systemie pocztowym. :) Jeśli maile nie dochodzą, to wszystkie inne działania szlag trafił. ;)

chodzi o to, że skrypt jest Twój. na twoim serwerze. Jak testowałem ten skrypt to zapisałem sobie z 10 użytkowników z różnych wp.pl gazeta.pl i tam takie i wszystko śmiga. podczas zapisywania się możesz napomknąć do zapisującego się, że niech zerknie do kosza czy spamu jakby nie dostał wiadomości. mi we wszystkich przypadkach wyświetlało kolejne maile w przychodzących.

tymczasem życzę wszystkim spełnienia marzeń w nadchodzącym roku i mnóstwo zdrowia.
ja chcę rower i 10 mln zł.

VVojtek

MailChamp

Postprzez Jakub Orłowski 27 Mar 2011, o 09:10

Sorka że trochę odświeżę ale polecam http://mailchimp.com/ sam osobiście korzystałem, wadą jest to że jest po angielsku.

Zapraszam na mojego bloga: http://www.kubao.wordpress.com

Ciekawe Posty ! \\\":D\\\"
Awatar użytkownika
Jakub Orłowski

Miejscowość: Piława Górna (Dolnosląskie)

Poprzednia

Wróć do Autoresponder

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość