Mam taki nietypowy problem. Otóż dawno dawno temu (chyba w 2003 roku

widziałem fajny kurs mailowy (jako, że to było dawno to za bardzo nie pamiętam jaki, ale chyba coś Majewskiego). Teoretycznie był to zwykły kurs mailowy, z kolejką mailii (np. wysyłaną codziennie), ale był taki bajer, że osoby niecierpliwe mogły kliknąć w link, który powodował wysłanie kolejnego maila z kolejki od razu! Jak ktoś nie kliknął w link, to z kolei normalnie dostał kolejny mail następnego dnia.
I właśnie coś takiego by mi się przydało

Dlaczego? Bo obserwują siebie widzę, że niektórzy wysyłają kursy mailowe za często a inni za rzadko. Czasem jest to związane np. z moimi upodobaniami (ot, zaimprezuję, więc wypadnie mi 1 dzień z kalendarza i skumulują się 2 wiadomości mailowe jakiegoś kursu z linkami do jakiś dłuższych artykułów). Z kolei innego dnia mam dużo wolnego czasu i głód informacji i wtedy mógłbym przeczytać 3 kolejne lekcje kursu mailowego jedną po drugiej

Dlatego optymalnie by było zrobić coś takiego, że jest kurs mailowy, lekcje wysyłane np. co 3 dni a dla niecierpliwych link do natychmiastowego wysłania następnej wiadomości.
Ktoś zna jakieś (najlepiej darmowe, albo niezbyt drogie) narzędzie, które oferuje taką funkcjonalność?