Dotyczy "Benefiter"!
Stworzyłem darmowy produkt, bonus, w postaci ebooka. Jest to strona "landing page". Chciałbym, żeby subskrybent, najpierw potwierdził w mailu, zapisanie się na listę a potem odebrał z drugiej strony darmowego ebooka.
Wszystko pięknie i ładnie działa, tylko w benefiterze, do razu (bez potwierdzenia adresu email) przekierowuje na stronę pobraniową (a tego nie chcę), mogę tylko w "informacji po aktywacji" podać adres do skopiowania i wklejenia, ale to bez sensu. Ludzie nie chcą (i ja też nie bawić się we wklejanie). Jak w takim razie, sprawić, żeby zapisał się, potwierdził i dopiero po otrzymaniu koljenego maila z informacją linkiem do prezentu, ten prezent otrzymał?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-

Tomasz Jański - Posty: 17
- Miejscowość: Namysłów
Witaj Tomku,
W ustawieniach autorespondera możesz przekierować użytkownika na stronę z podziękowaniem za zapis i informacją, że za parę chwil otrzyma prosto na swoją skrzynkę e-mail odnośnik do prezentu. Możesz taką informację umieścić w polu "Informacja po aktywacji" - jak Ci wygodniej!
W kolejce autorespondera umieszczasz wiadomość z linkiem i tyle
Czy o to Ci chodziło?
Pozdrawiam,
Tomek
W ustawieniach autorespondera możesz przekierować użytkownika na stronę z podziękowaniem za zapis i informacją, że za parę chwil otrzyma prosto na swoją skrzynkę e-mail odnośnik do prezentu. Możesz taką informację umieścić w polu "Informacja po aktywacji" - jak Ci wygodniej!
W kolejce autorespondera umieszczasz wiadomość z linkiem i tyle
Czy o to Ci chodziło?
Pozdrawiam,
Tomek
TomaszKolpaczek.pl
-

tkolpaczek - Posty: 33
- Miejscowość: Nowa Sól
Dziękuję, Tomku za odpowiedź. Osobiście wolałbym aby autoresponder wysłał maila z linkiem do prezentu. Problem w tym że w "Benefiter" pierwszego maila z kolejki można wysłać po 15 min. A jak wiadomo nikt dzisiaj nie chce czekać "aż tyle". Więc pozostaje mi opcja z "Informacją po aktywacji".
-

Tomasz Jański - Posty: 17
- Miejscowość: Namysłów
-

Mam ten sam problem.
Z tymi 15 minutami oczekiwania to trochę słabo. Chciałbym aby użytkownik dostał e-booka natychmiast po potwierdzeniu swojej subskrypcji, a tu trzeba czekać 15 minut
Z kolei mail z podziękowaniami nie może zawierać HTML, tylko czysty tekst. Stąd nie można wstawić klikalnego linka.
Tylko trzeba kopiować do przeglądarki co jest trochę uciążliwe i nie każdemu może będzie chciało się to zrobić.
A może się mylę ? Niech mnie ktoś poprawi.
Pozdrawiam
Mariusz
Z tymi 15 minutami oczekiwania to trochę słabo. Chciałbym aby użytkownik dostał e-booka natychmiast po potwierdzeniu swojej subskrypcji, a tu trzeba czekać 15 minut
Z kolei mail z podziękowaniami nie może zawierać HTML, tylko czysty tekst. Stąd nie można wstawić klikalnego linka.
Tylko trzeba kopiować do przeglądarki co jest trochę uciążliwe i nie każdemu może będzie chciało się to zrobić.
A może się mylę ? Niech mnie ktoś poprawi.
Pozdrawiam
Mariusz
- wonski333
Stwórz stronę z linkiem do prezentów, które chcesz dać subskrybentowi po zapisie i adres tej strony umieść w polu "przekierowanie po zapisie". To chyba najszybszy i najlepszy sposób.
Html można też umieszczać w wiadomości aktywacyjnej, ale wtedy jest ryzyko, że ktoś odbierze prezent, a nie potwierdzi subskrypcji, więc też bez sensu
Html można też umieszczać w wiadomości aktywacyjnej, ale wtedy jest ryzyko, że ktoś odbierze prezent, a nie potwierdzi subskrypcji, więc też bez sensu
TomaszKolpaczek.pl
-

Cześć,
Dzięki za odpowiedź.
Stworzyłem stronę z linkiem ale przekierowanie bez potwierdzenia e-maila to chyba nie jest najlepsze wyjście.
Co do drugiej metody to jasno jest napisane w kreatorze Treści wiadomości aktywacyjnej że:
* Uwaga! Wprowadź czysty tekst bez kodu HTML ponieważ zostanie on usunięty.
Po prostu zrobiłem tak, że po aktywacji e-maila wysyłam link do prezentu jako czysty tekst z prośba o przyklejenie do przeglądarki. I tyle.
Według mnie to jedyna niedogodność Benefitera, bo generalnie to dział wyśmienicie
I jest to kawał dobrego i potężnego narzędzia.
Pozdrowiam
Marius
Dzięki za odpowiedź.
Stworzyłem stronę z linkiem ale przekierowanie bez potwierdzenia e-maila to chyba nie jest najlepsze wyjście.
Co do drugiej metody to jasno jest napisane w kreatorze Treści wiadomości aktywacyjnej że:
* Uwaga! Wprowadź czysty tekst bez kodu HTML ponieważ zostanie on usunięty.
Po prostu zrobiłem tak, że po aktywacji e-maila wysyłam link do prezentu jako czysty tekst z prośba o przyklejenie do przeglądarki. I tyle.
Według mnie to jedyna niedogodność Benefitera, bo generalnie to dział wyśmienicie
Pozdrowiam
Marius
tkolpaczek napisał(a):Stwórz stronę z linkiem do prezentów, które chcesz dać subskrybentowi po zapisie i adres tej strony umieść w polu "przekierowanie po zapisie". To chyba najszybszy i najlepszy sposób.
- wonski333
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość