co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
program do mailingu i automatycznego wysyłania wiadomości (autoresponder) to podstawa w e-biznesie

Jerzy Sempowicz napisał(a): I nie wiem czy wiesz Marcin, że w wysyłce maili w kolejce jest implebot, potem freebot. Taka odpowiedź MBC na zarzuty zbyt późnego wysyłania maili.

No akurat mi to nie robi różnicy ;) Wiadomo dlaczego ;)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Miejscowość: Kraków

Właśnie obejrzałem tutorial przygotowany przez Pana Pawła. Wszystko pięknie.
Ale to czego nadal nie wiem, to jak stworzyć formularz korzystając z Implebot'a, który będzie dawał możliwość (po zapisaniu się na listę subskrybentów), ściągnięcia pliku pdf., np. krótkiego darmowego e-booka?
Chciałbym, żeby ktoś, kto wchodzi na moją stronę mógł od razu zauważyć mój formularz typu:
"Pobierz DARMOWY e-book... (tutaj jakiś tytuł)... z którego dowiesz się... (kilka dowolnych słów zachęty do zapisania się na listę i pobrania)"
Chciałbym by ten proces był w pełni zautomatyzowany, tzn., ktoś zapisuje się na moją listę (bo wie, że dostanie za to darmowy ebook) i w tym samym momencie po potwierdzeniu rejestracji, przez impleBOT, subskrybent otrzymuje na podany przez siebie e-mail link przekierowujący go na stronę do pobrania ebook'a.
Mam nadzieję, że dobrze to wyjaśniłem i ktoś mi pomoże.

Z góry dzięki,
Wojtek.

cytrynek23

Re: ImpleBOT - dobry, płatny autoresponder

Postprzez MateuszKowalski 11 Sty 2010, o 20:13

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ebooka umieszczasz na serwerze, a w pierwszym mailu wysyłasz link do jego pobrania.

MateuszKowalski

OK Mateusz, krótko i na temat się wypowiedziałeś, ale mam jeszcze kilka wątpliwości. Tak to jest z laikami:)
Na jaki serwer przerzucam ebook'a i jakie czynności mam wykonać w panelu administracyjnym implebot'a, by subskrybet automatycznie otrzymywał na maila link do pobrania książki?

cytrynek23

No w taki sposób najprościej - nie warto dodawać go jako załącznik bo Ci zje transfer bardzo szybko ;)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Miejscowość: Kraków

Postprzez MateuszKowalski 11 Sty 2010, o 20:48

Masz jakąś własną stronę Internetową?

MateuszKowalski

Tak Mateusz, mam.

cytrynek23

Postprzez MateuszKowalski 11 Sty 2010, o 21:43

To tego Ebooka wrzucasz na swój serwer (tam, gdzie masz swoją stronę). Jeżeli wrzucisz do głównego katalogu, to adres ebooka będzie http://domena.pl/ebook.pdf . Jeżeli wrzucisz do jakieś podkatalogu, to będziesz http://domena.pl/podkatalog/ebook.pdf

Logujesz się do impleBOTa. Klikasz po kolei: wiadomości => dodaj nową wiadomość => wpisujesz temat maila (np. Pobierz Twojego Ebooka) => opcje: dni opóźnienia, wpisz 0 (aby osoba dostała od razu po zapisaniu się) => zawijania w mailu wpisz po 50 znakach => w treści wpisz, np.

"Witaj,

Pobierz teraz Twojego Ebooka. Kliknij w poniższy link:
http://domena.pl/ebook.pdf

Pozdrawiam
Imię Nazwisko"

Na koniec kliknij "Dodaj wiadomość do autorespondera". Możesz się teraz zapisać na swoją listę, aby sprawdzić, czy wszystko działa.

MateuszKowalski

Wielkie dzięki Mateusz! Właśnie o to mi chodziło, krok po kroku.

cytrynek23

inne alternatywy

Postprzez puertorico44 12 Paź 2010, o 13:36

Marcin Godlewski napisał(a):Nie daję po prostu komendę: KLIKNIJ na poniższy link! (lub podobne) i wszystko gra :) Kto ma kliknąć ten kliknie. Statystyki mam w serwisie tnij.org tak więc mniej więcej wiem co i jak.

Ciekawe rozwiązanie.

Jedyne ograniczenie freebota, to brak możliwości wysyłania jednorazowych wiadomości. Co prawda można wszystko tak zaprojektować, żeby nie było takiej potrzeby.

A jakieś inne darmowe, ale ciekawe autorespondery polecacie?

puertorico44

PoprzedniaNastępna

Wróć do Autoresponder