Witam serdecznie,
Zastanawiam się nad zakupem impleBota stąd aktualnie testuje jego 14-dniową wersje za FREE. Przyznam szczerze, że zupełnie nie mam doświadczenia z tym programem - wcześniej pracowałem na 12allu ale jego cena, a cena Implebota to dwie zupełnie inne bajki.
Przeczytałem FAQ do implebota ale wciąż nie umie znaleźć kilku rzeczy - może to dlatego, że mam dostęp do 14 dniowej wersji trial? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi pomógł z nimi bo nie wiem, jak sobie z nim poradzić:
1) Wysyłając test z autorespondera i chcąc odpisać na ten mail, adres jest mój,na który się zarejestrowałem - gdzie to zmienić?
2) Nie mam pojęcia, jak tu stworzyć osobne listy autorespondera do różnych stron (mam ich kilka) - czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć krok po kroku jak to zrobić?
Z góry bardzo dziękuje.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
FUMP? Ale nie wiem co kryjesz za pojęciem "drogi".
Troszkę ma bo to nne grupy i szkolenie niby to samo, ale czasem daje inne słownictwo.
Strona z produktem to taki mały serwis (powiedzmy sklep), wiec chce by ludzie mogli zapisywać się na autoresponder i chce móc później maksymalnie dobrze targetowac potem wiadomości, sledzic je itd.
Gdybyście otwierali sklep i wiedzieli ze potrzebujecie potem na strone z produktem 1-2 autorespondery, wysylanie maili etc to który byscie polecili, aby było możliwie najtaniej?
Teraz pomysł mam taki - dwa freeboty + jeden program, tylko który?
Z góry wielkie dzięki Panowie za pomoc.
19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Hej nicelife,
Szybka odpowiedź na Twoje pytania:
Ad 1) Aby zmienić adres, który wyświetlany jest w polu "odpowiedz do" musisz zmienić adres ogólny na całym koncie. Zrobić można to w ten sposób:
Logujesz się >> Ustawienia >> Zakładka "Twoje dane" >> Zmień wartość w polu "Twój adres e-mail" >> Wpisz hasło >> kliknij "aktualizuj dane" na dole strony
Musisz tylko pamiętać, że po zmianie tego adresu będziesz musiał się logować podając nowy adres e-mail
Ad 2) W implebocie jedno konto to jeden autoresponder. Jeśli chcesz tworzyć nowy autoresponder musisz zarejestrować (kupić) nowe konto implebota. Jeśli chcesz założyć 10 autoresponderów musisz kupić 10 kont implebot. Dość uciążliwe, ale dla tych mniej ważnych list możesz korzystać z darmowego freebota.
Szybka odpowiedź na Twoje pytania:
Ad 1) Aby zmienić adres, który wyświetlany jest w polu "odpowiedz do" musisz zmienić adres ogólny na całym koncie. Zrobić można to w ten sposób:
Logujesz się >> Ustawienia >> Zakładka "Twoje dane" >> Zmień wartość w polu "Twój adres e-mail" >> Wpisz hasło >> kliknij "aktualizuj dane" na dole strony
Musisz tylko pamiętać, że po zmianie tego adresu będziesz musiał się logować podając nowy adres e-mail
Ad 2) W implebocie jedno konto to jeden autoresponder. Jeśli chcesz tworzyć nowy autoresponder musisz zarejestrować (kupić) nowe konto implebota. Jeśli chcesz założyć 10 autoresponderów musisz kupić 10 kont implebot. Dość uciążliwe, ale dla tych mniej ważnych list możesz korzystać z darmowego freebota.
-

Robert Wiliński - Posty: 47
- Miejscowość: Włocławek
nicelife napisał(a):A czy ktoś zna inny taki program (autoresponder + wysyłka maili), do którego nie muszę mieć kilku kont i który nie jest drogi?
FUMP? Ale nie wiem co kryjesz za pojęciem "drogi".
- Tomasz Chrobak
- Miejscowość: Małopolska
Jeśli zależy Ci na bardzo dobrym systemie rozważ kupno abonamentu na pername.pl. System jest świetny, a za 77zł/m-c masz nieograniczoną ilość listy (czyli również autoresponderów). System jest naprawdę potężny. Sam korzystałem z niego przez ponad pół roku. Niestety nie ma co-rega, dlatego w tej chwili korzystam właśnie z impleBOTa.
Jeśli nie zależy Ci na funkcji co-reg to pername ma wszystko czego Ci trzeba. W pakiecie za 37zł masz możliwość założenia 4 list, a przy 77zł możesz szaleć bez żadnych ograniczeń - no i nie musisz kupować transferu, jak to jest w przypadku Implebota.
Jeśli nie zależy Ci na funkcji co-reg to pername ma wszystko czego Ci trzeba. W pakiecie za 37zł masz możliwość założenia 4 list, a przy 77zł możesz szaleć bez żadnych ograniczeń - no i nie musisz kupować transferu, jak to jest w przypadku Implebota.
-

W tej tematyce też nie ma co narzekać na brak zapisów z co-rega 
Zarabianie przez Internet - nie dla leniwców
-

Paweł Landzberg - Posty: 2427
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Dziękuje Pawle.
Kurcze, rzeczywiście fajne to forum.
To z innej beczki - mam 2 różne Squeeze, na których mam ten sam kurs ZA DARMO + do tego osobną stronę z produktem.
Jak najtaniej byście to rozwiązali, aby zbierać mail?
Ja myślałem o jednej liście na jednym IMPLEBOCIE zbierającej z SQ i drugiej już na stronie produktu? Co Wy na to? Chyba, że da się to jeszcze taniej rozwiązać?
Kurcze, rzeczywiście fajne to forum.
To z innej beczki - mam 2 różne Squeeze, na których mam ten sam kurs ZA DARMO + do tego osobną stronę z produktem.
Jak najtaniej byście to rozwiązali, aby zbierać mail?
Ja myślałem o jednej liście na jednym IMPLEBOCIE zbierającej z SQ i drugiej już na stronie produktu? Co Wy na to? Chyba, że da się to jeszcze taniej rozwiązać?
- nicelife
Bardzo dobry plan.
Skoro to ta sama lista i ten sam autoresponder to nie ma sensu robić dwóch osobnych list (po jednej do każdego squeeze page). Ja bym tylko dodał to tego rozróżnianie źródeł zapisów, żebyś wiedział, który squeeze page działa lepiej, albo żebyś mógł w przyszłości targetować mailing tylko do osób z jednego squeeze page (jeśli bardzo się różnią od strony przedstawienia produktu).
W implebocie masz możliwość dodania dowolnej wartości do pola źródło więc nie ma żadnego problemu.
Co do strony z produktem. Jeśli dobrze rozumiem lista ta miałaby automatycznie rozdawać produkt, który ktoś zamówi, tak? Implebot się nada, ale musisz pamiętać, że każdy kto zamówi produkt otrzyma prośbę o potwierdzenie rejestracji, co jest dość sporą komplikacją. Jeśli chcesz oszczędzić do rozdawania produktu możesz użyć freebota - nie wiem jakich funkcji potrzebujesz, ale jak dla mnie chyba by wystarczył.
Skoro to ta sama lista i ten sam autoresponder to nie ma sensu robić dwóch osobnych list (po jednej do każdego squeeze page). Ja bym tylko dodał to tego rozróżnianie źródeł zapisów, żebyś wiedział, który squeeze page działa lepiej, albo żebyś mógł w przyszłości targetować mailing tylko do osób z jednego squeeze page (jeśli bardzo się różnią od strony przedstawienia produktu).
W implebocie masz możliwość dodania dowolnej wartości do pola źródło więc nie ma żadnego problemu.
Co do strony z produktem. Jeśli dobrze rozumiem lista ta miałaby automatycznie rozdawać produkt, który ktoś zamówi, tak? Implebot się nada, ale musisz pamiętać, że każdy kto zamówi produkt otrzyma prośbę o potwierdzenie rejestracji, co jest dość sporą komplikacją. Jeśli chcesz oszczędzić do rozdawania produktu możesz użyć freebota - nie wiem jakich funkcji potrzebujesz, ale jak dla mnie chyba by wystarczył.
Sekrety Listy Mailingowej <-- Darmowe porady nt. E-mail Marketingu
-

Robert Wiliński napisał(a):Bardzo dobry plan.
Troszkę ma bo to nne grupy i szkolenie niby to samo, ale czasem daje inne słownictwo.
Robert Wiliński napisał(a):W implebocie masz możliwość dodania dowolnej wartości do pola źródło więc nie ma żadnego problemu.
Strona z produktem to taki mały serwis (powiedzmy sklep), wiec chce by ludzie mogli zapisywać się na autoresponder i chce móc później maksymalnie dobrze targetowac potem wiadomości, sledzic je itd.
Gdybyście otwierali sklep i wiedzieli ze potrzebujecie potem na strone z produktem 1-2 autorespondery, wysylanie maili etc to który byscie polecili, aby było możliwie najtaniej?
Teraz pomysł mam taki - dwa freeboty + jeden program, tylko który?
Z góry wielkie dzięki Panowie za pomoc.
- nicelife
19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-