co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
program do mailingu i automatycznego wysyłania wiadomości (autoresponder) to podstawa w e-biznesie

Re: Ilu subskrybentów?

Postprzez lapti 8 Sty 2010, o 10:22

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Przyznam się szczerze, że wcale nie wiedziałem o jakiej tematyce jest ten blog. Ciągnęło mnie do niego z czysto "wścibskich" kwestii... A teraz ciągnie mnie jeszcze bardziej :)

Tomasz Fabiszak napisał(a):przestałem kojarzyć kulturysty, czy osoby zainteresowanej ćwiczeniami na siłowni z "mięśniakami" czy "karkami"
ehh wiesz jakie to jest krzywdzące? Jak ja nie cierpiałem jak wołają na mnie na osiedlu koks?
A tak pokrótce - ćwiczyłem do kontuzji barku dobre 5 lat. Z czego ostatnie dwa lata przygotowywał mnie trener z pojęciem. A przygotowywał do zawodów "Nadwiślański Turniej Integracyjny Bartosz" - wyciskanie sztangi leżąc. Fajna sprawa. Wyglądałem dobrze, wyciskałem w treningu 150kg przy wadze ok. 80 kg. I o ironio uszkodziłem bark niosąc zakupy w reklamówce (4 butelki mineralnej) :( I tak dostałem koszulkę na zawodach i plakietkę organizator. Niestety kontuzja nie pozwoliła mi na start w zawodach, a bark pomimo półtorarocznej przerwy pobolewa nadal (byłem na siłowni przed świętami i chyba prędko tam nie wrócę)...
Jak "pilnowałem" siłowni (bo trener ze mnie taki - że wiem co wiem, ale bez żadnych kursów), to przeczytałem całego faraona i krzyżaków. Ludzie też się śmiali i dziwili... Czy pomimo ówczesnych "większych" rozmiarów zasługuję na etykietę "kokso-burak"?
Tyle tytułem porannego żalenia się nad sobą :P

Tomasz Fabiszak napisał(a):gdybym był w Twoim targecie,

A gdybym napisał, że jednak ja jestem w tym targecie i nie mam możliwości dotarcia do materiałów, bo np. jestem leniwy i zbyt mało zmotywowany do samodzielnych poszukiwań?

Mateuszu, a może boisz się o swoją pozycję? Piszesz, że
MateuszKowalski napisał(a):moi czytelnicy nie są mocno obyci z Internetem i blogosferą.
więc może czujesz się zagrożony przez tych, którzy nie spełniają powyższych kryteriów?

Pozdrawiam
lapti

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Postprzez MateuszKowalski 8 Sty 2010, o 12:20

bartekmedon napisał(a):Ale pisząc o tym tutaj możesz przecież spowodować, że ktoś z nas zapisze się na Twoją listę przez Kuźnie Kowala, a więc dotrze do bloga, a następnie dokona popularyzacji np. wrzucając linka na wykop.

I jak się to mawia - dupa zbita :mrgreen:

Nawet jeżeli wykop nie zostałby szybko zakopany, to niewiele by to zmieniło. ;)

Tomasz Fabiszak napisał(a):Nie przeglądałem wszystkich komentarzy, jednak większość jest sensowna i bez przecinków. Albo Mateusz mocno je moderuje (co jest dobre), albo target jest bardzo OK językowo. Całkiem możliwe, że większość z nich trenuje w nietanich fintess clubach.

Nie wpuszczam tylko nachalnych reklam odżywek. Komentarze negatywne akceptuję, bo po pierwsze tylko uwiarygadnia inne komentarze, po drugie zwiększa ilość komentarzy ( :lol: ), a po trzecie to i tak one zginą gdzieś w gąszczu innych komentarzy. ;)

Tomasz Fabiszak napisał(a):Mateuszu, skoro nie chcesz umieszczać linka do swojego serwisu, to uszanuję to i też nie podam. Serwis nie jest zaindeksowany (nie tylko u Wielkiego Brata - Google) i widocznie chcesz, by tak zostało.

Nie wyłączałem indeksacji, ale widocznie jeszcze nie ma żadnych linków do tej strony.

Tomasz Fabiszak napisał(a):Przypuszczam, że nie chcesz podać bezpośredniej konkurencji "na tacy" swoje wypracowane rozwiązania, choć wydaje mi się, że zapis na Twoją listę to umożliwi.

Długo się zastanawiałem nad rozdaniem tego produkty, ale już teraz widzę, że było warto. W sumie to jeszcze tylko kilka dni darmochy. ;) BTW. Jak Ci się podobał dzisiejszy mailing? :D

lapti napisał(a):A gdybym napisał, że jednak ja jestem w tym targecie i nie mam możliwości dotarcia do materiałów, bo np. jestem leniwy i zbyt mało zmotywowany do samodzielnych poszukiwań?

Moim targetem w tej akcji są moi stali czytelnicy. ;)

lapti napisał(a):Mateuszu, a może boisz się o swoją pozycję? Piszesz, że
MateuszKowalski napisał(a):moi czytelnicy nie są mocno obyci z Internetem i blogosferą.
więc może czujesz się zagrożony przez tych, którzy nie spełniają powyższych kryteriów?

Patrz wyżej. Zadbanie o to, aby stały czytelnik poczuł się naprawdę wyjątkowo, bo dostarczasz wysokiej jakości treści i materiały tylko do listy, ustawia bardzo dobre relacje z listą adresową.

MateuszKowalski

Postprzez bartekmedon 8 Sty 2010, o 13:06

Lapti - gratuluje dobrego wyniku na ławce !

Mateusz - jeśli będzie taka możliwość chętnie poczytam ten wpis (nie rozpowszechniając go jeśli sobie nie życzysz - daję słowo) i to już nie tylko z ciekawości, ale jeśli faktycznie jest on związany z ćwiczeniami itd. to jestem...cholernie ciekaw z racji własnych zainteresowań, doświadczeń. Chętnie podyskutuje, bo jak przypuszczam Ty skupiasz się raczej na treningu kulturystycznym, a ja z racji otoczenia przez wielu trójboistów/wyciskaczy na siłowym pod kątem tych dyscyplin. Wiadomo każdy z rodzajów treningu jest inny ponieważ ma za zadanie doprowadzić do innych efektów :) Dlatego nasze podejścia są jak sądzę w wielu przypadkach inne, ale nie oznacza to że którego jest gorsze/lepsze.

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
Awatar użytkownika
bartekmedon

Postprzez Tomasz Fabiszak 8 Sty 2010, o 15:11

@Mateusz,

Przyznam, że Twój mail był zaskakujący, a tytuł wręcz dramatyczny - gratuluję dramaturgii oraz lekkiego pióra.
Ja jeszcze nie miałem nigdy problemów z transferem. Ale żeby wykorzystać ponad 80% w 7 dni - szacun, pliki do pobrania dajesz malutkie. Zainteresowanie musisz mieć ogromne lub.. nieduży limit transferu. Możesz zdradzić jaki on był?

Może najpierw skontaktuj się ze swoją firmą hostingową, bo może za niewielkie pieniądze możesz dokupić transfer i nie będziesz musiał przenosić swojego serwisu w inne miejsce?

@Lapti,

Wiem, że ocenianie po pozorach jest krzywdzące. Ja sam jakieś 8 lat temu na uczelni przez pół roku miałem przygodę z siłownią - to wtedy tak naprawdę moje podejście się zaczęło zmieniać. Nie miałem jednak trenera - kogoś kto by mi pokazał jak ćwiczyć, ustalił wspólnie ze mną co ćwiczyć, jak ćwiczyć i po co, ani takiego przewodnika jakim dzisiaj mógłby być Mateusz przez swoje teksty, i zarzuciłem temat. W ogóle jakoś nie mam zacięcia do sportu - ani uprawiania, ani oglądania.
Bardzo lubię jeździć na nartach, choć sposobności mało.

Awatar użytkownika
Tomasz Fabiszak

Miejscowość: Poznań

Postprzez MateuszKowalski 8 Sty 2010, o 18:19

Bartek - Po zakończeniu akcji upublicznię bloga, a jeśli będziesz chciał, dam Ci dodatkowo dostęp do jednej z 7 technik, które właśnie rozdaję wśród czytelników. Osobiście polecam technikę wyłączania barków w czasie ćwiczenia klatki piersiowej (cały ciężar ląduje wtedy na mięśniach klatki piersiowej, wciska się mniej, ale bardziej pracuje klatka piersiowa). Naprawdę jest to prosta technika, a wg mnie zamiata wszystkie inne techniki i jeszcze się nie spotkałem, aby ktoś w Polsce o niej mówił. Ale to dopiero w środę/czwartek. ;)

>Dlatego nasze podejścia są jak sądzę w wielu przypadkach inne, ale nie oznacza to że którego jest gorsze/lepsze.

Inny cel. Inna droga. To oczywiste.

Tomasz - transfer 5gb/m-c. Już poszły ponad 4gb. Mam jeszcze drugi serwer i jeszcze kupon na trzeci, także dam radę. ;) Chyba... :P

MateuszKowalski

Postprzez bartekmedon 8 Sty 2010, o 18:24

Jasne chętnie skorzystam, a póki co powodzenia w akcji chociaż tego co mówisz to już jest udana ;-)

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
Awatar użytkownika
bartekmedon

Postprzez lapti 8 Sty 2010, o 19:25

bartekmedon napisał(a):Lapti - gratuluje dobrego wyniku na ławce !
Dzięki wielkie... Z wyniku teraz to nie wiem, czy końcówka została...

Tomasz Fabiszak napisał(a):Wiem, że ocenianie po pozorach jest krzywdzące.
Na to chyba nic nie poradzisz, takie życie...

Tomasz Fabiszak napisał(a):Nie miałem jednak trenera
Trener to nie wszystko - pierwsza osoba, która mnie prowadziła na siłowni, była (jak mogę teraz stwierdzić na 100%) wyrośniętym koksem, przez którego uszkodziłem sobie kręgosłup...

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Postprzez MateuszKowalski 14 Sty 2010, o 19:55

bartekmedon napisał(a):Hehe no to czekamy na wieści !

Jak obiecałem, tak też zdaję relację. Była to akcja wprowadzenia nowego produktu.

Główny cel akcji: stworzenie nowego, bardziej dochodowego SLO (który jest częścią nowego procesu).

Cele poboczne:
- zwiększenie ilości klientów (gdy już ktoś stał się naszym klientem, to kupuje więcej, chętniej, częściej i droższe produkty),
- dostarczenie wysokiej jakości materiałów w celu uwiarygodnienia się w nowej niszy (do tej pory sprzedawałem tylko produkty z zakresu odchudzania/rzeźbienia brzucha, ten produkt jest z tematu budowania masy mięśniowej),
- zarobienie pierwszych pieniędzy w nowej niszy.

Pomimo przerwania akcji w połowie (powód: skończył mi się transfer na serwerze) i tego, że wiele osób poczuło się oszukanych (materiały miałem rozdawać do środy, a już w sobotę padł serwer i ludzie nie mogli pobrać obiecanych materiałów), to i tak akcję uważam za udaną.

Efekty:
- o działaniu nowego SLO jeszcze nie potrafię się wypowiedzieć (nie kupiłem jeszcze nowego serwera),
- w ciągu 3 dni (2 mailingi), przybyło mi 111 nowych klientów,
- ponad 1000 komentarzy do jednego posta na blogu w ciągu 5 dni uwiarygodniło mnie w pewien sposób w nowej niszy,
- w ciągu 3 dni sprzedałem 111 Ebooków za 7zł (co daje 777zł), ale w ciągu tych 3 dni zarobiłem 1000zł z hakiem. To było dla mnie zaskoczeniem, bo akurat w tym czasie nastąpił wzrost sprzedaży starych, nieopłaconych zamówień (na różne kwoty) mojego starego Ebooka.

Ten Ebook za 7zł sprzedaje się dalej, ale już nie tak dynamicznie (kilka - kilkanaście sprzedaży dziennie). Niebawem pewnie zastąpię nim mój obecny produkt z SLO i liczę na to, że będę z niego wyciągał 1000zł miesięcznie dochodu na SLO, czyli około 5 sprzedaży dziennie.

Obecnie na samym SLO (bez żadnych działań na liście mailingowej) mam około 1 sprzedaży dziennie produktu na 28zł, czyli po odliczeniu wszystkich dupereli i reklamy mam około 500zł dochodu pasywnego, a chcę go zwiększyć do co najmniej 600zł.

Do tego dochodzą moje działania na liście adresowej (te już bez opłat na reklamę), jak np. ta wyżej opisana. Przy przeprowadzeniu 2 takich w miesiącu, lub 1 większej (lub w całości przeprowadzonej ;) ), wychodzi na to, że jednak można się utrzymać z prowadzenia e-biznesu, a nie tylko jego uczenia innych. ;)
Niebawem wchodzę w AdWords, więc pewnie ten mój zysk jeszcze wzrośnie. :D

Prawdopodobnie, gdyby pracował trochę więcej niż 1-2 godziny dziennie, to już teraz zarabiałbym więcej. :D

Niech mój przykład będzie dowodem na to, że jednak można zarabiać w Internecie.

Ja zaczynałem rok temu (dokładnie 3 lutego 2009) i praktycznie na wszystko, co potrzebowałem, to pożyczałem pieniądze. Dzisiaj widzę, że spokojnie można stworzyć dochodowy ebiznes już w ciągu 1 miesiąca ze wstępną inwestycją 4-5tys. zł (2k na materiały edukacyjne; 2k na reklamę; 0,5k na autoresponder, hosting, domena i inne rzeczy techniczne). Najważniejsze jest to momentum, gdy już zaczynamy zarabiać.

Potem już idzie z górki. :)

Powodzenia wszystkim.

MateuszKowalski

Postprzez Elżbieta Kalinowska 15 Sty 2010, o 09:41

Jednego nie można Ci odmówić - dynamiczny jesteś gość ;)
Wygląda, że rzeczywiście chcesz ten milion zarobić - swoją drogą to ciekawe ile osób zakłada sobie taki cel aby być tym internetowym milionerem i wierzy, że to jest możliwe....

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Postprzez cytrynek23 16 Sty 2010, o 17:19

Ja się zgadzam z wypowiedzią Pani Elżbiety - która swoją drogą ma fantastyczny uśmiech i ta twarz zawsze wprawia mnie w mega pozytywny nastrój:) I to nie jest podryw, żeby nie było:)

cytrynek23

PoprzedniaNastępna

Wróć do Autoresponder

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość