co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
program do mailingu i automatycznego wysyłania wiadomości (autoresponder) to podstawa w e-biznesie

Wielokrotny autoresponder jest lekarstwem na podstawowy problem Internautów - brak czasu.

Tylko od listopada 2003 do listopada 2004 średni czas trwania wizyty na polskich stronach www spadł o 27% (źródło: gemiusTraffic, Gemius). Internauci coraz mniej czasu spędzają na stronach www. Skanują je zamiast czytać. W rezultacie siła Twojego przekazu marketingowego słabnie w zastraszającym tempie.

Wielokrotny autoresponder jest lekarstwem na problem braku czasu, ponieważ:

* dociera z informacją do skrzynki Internauty - Internauta nie musi sam szukać informacji i ustalać, od czego zacząć lekturę.
* jednorazowo przekazuje ograniczoną, akceptowalną przez Internautę, partię materiału. Najlepiej około 500 słów.
* poprzez odpowiednie ustawienie częstotliwości wysyłania e-maili, kontakt z Internautą jest ciągły, ale nie natarczywy. W ten sposób wzmacnia się relację i szansę na sprzedaż/ współpracę.

Jakby tego nie było mało, taką kolejkę e-maili wystarczy raz dobrze zdefiniować i od tego momentu wszystko dzieje się automatycznie. Dobrze zaplanowane serie potrafią poprawnie funkcjonować i przynosić zyski nawet przez kilka lat - wiem to z doświadczenia.
Co daje FreeBot.pl ?

FreeBot.pl przez fakt, że jest darmową usługą jest niezmiernie przydatnym narzędziem dla partnerów - powiedziałbym, że powinien stać się PODSTAWOWYM narzędziem każdego partnera cnebPoint
i nie tylko.
Więcej można przeczytać TUTAJ albo TUTAJ :)

Jest wersja płatna FreeBota która daje nam więcej możliwości i o niej można poczytać TUTAJ !

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Miejscowość: Kraków

Wielokrotny autoresponder w dzisiejszych czasach to podstawa. Utrzymuje kontakt z użytkownikiem/klientem automatycznie. Jest to niewiarygodne ułatwienie. FreeBot.pl jest chyba jedynym polskim, darmowym programem tego typu (chyba, że powstało coś nowego już :P).
Uważam, że każdy powinien go używać, albo przynajmniej popróbować (wszak nic za niego nie płaci więc nie ma nic do stracenia :))

Dodatkowym atutem FreeBota jest prosta i intuicyjna obsługa.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Słuchaj Marcin,
Jesteś super Gościem, masz sporo wiedzy i chcesz się nią dzielić. Super.
Chcesz również zarabiać w Sieci. Też dobrze. Robisz to m.in. poprzez wpisy na forach. Bardzo dobrze. Robisz to i tutaj. Nie mam nic przeciwko!

Jest jednak jedno DUŻE "ale" :oops: :
:!: NIE KOPIUJ TREŚCI! :!:

Jeśli będziesz przeklejał teksty zaindeksowane już przez Google na innych serwisach, to forum może dostać karę za Duplicate Content! Zrobiłeś tak m.in. z opisem FreeBOTa. Ktoś ma wątpliwości? Zapraszam tutaj: http://www.freebot.pl/

Marcin, jeszcze raz to podkreślę: bardzo się cieszę, że jesteś na naszym forum. Ale nie próbuj iść na łatwiznę i ładować cudze treści tutaj (lub nawet powielać własne!) tylko po to, aby szybko i łatwo dodać swoje linki partnerskie. Nie tędy droga. Ma być WIN-WIN, tak? Jak będziemy duplikować treść, to będzie Przegrany-Przegrany :( (jak forum dostanie karę, to nic nie zarobisz).

Apel powyższy kieruję do wszystkich użytkowników forum.ebiznesy.pl. NIE DUPLIKUJMY TREŚCI!

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Masz racje PRZEPRASZAM - sam częściowo wrzuciłem to kiedyś na swoją stronę i teraz przekopiowałem - zaraz zmienię tamten wpis ;)

W sumie to ja za część skopiowanego tekstu nie dostałem kary hmm.

Zmieniam i przepraszam niech będzie WIN - WIN :)

NIESTETY NIE MOGĘ ZMIENIĆ - MOŻESZ WYWALIĆ TEGO CAŁEGO POSTA :) SZKODA RYZYKOWAĆ!

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Tak mi się jakoś zdawało, że gdzieś to już czytałem, ale było już późno i nie chciało mi się myśleć ;)

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Re: Prośba do Marcina

Postprzez Archie 28 Lip 2009, o 12:41

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Jeśli będziesz przeklejał teksty zaindeksowane już przez Google na innych serwisach, to forum może dostać karę za Duplicate Content! Zrobiłeś tak m.in. z opisem FreeBOTa. Ktoś ma wątpliwości? Zapraszam tutaj: http://www.freebot.pl/

Z tym Duplicate Content, to aż tak bardzo bym się nie przejmował ;)

Z tego co gdzieś tam, kiedyś czytałem to kara jest za całkowity dubel strony nie tylko tekst..

Jeżeli Google karało by za podobne treści to praktycznie nie było by nic w wynikach wyszukiwania, a takie serwisy jak np. Artelis. pl nie miały by racji bytu..

Ja sam mam na stronach zapożyczone treści i nawet są wyżej w Google niż ich oryginalne odpowiedniki..

Tysiąc i więcej z programów partnerskich - Programy partnerskie od A do Z
Skuteczna nauka języków obcych, dzięki - kursom językowym..
Awatar użytkownika
Archie

Archie,
To, że nie każdy dostaje od razu karę za zduplikowanie treści, nie znaczy wcale, że można jedną treść dublować gdzie popadnie.
Jeżeli Google karało by za podobne treści to praktycznie nie było by nic w wynikach wyszukiwania

Bez przesady. Ja na swoich serwisach nic nie dubluję, więc one byłyby w całości zaindeksowane :lol:
Pamiętać należy, że algorytm Google cały czas ewoluuje. Coraz bardziej liczy się treść. Dobra, unikalna treść. I to, że ktoś dziś jest wysoko w wynikach wyszukiwania ze stronami ze zdublowaną treścią, nie znaczy, że będzie tam jutro czy za miesiąc.

Jestem administratorem tego forum i czuję się za niego odpowiedzialny. Dlatego proszę wszystkich raz jeszcze: jakie byście nie mieli zdanie na temat przeklejania treści, na forum.ebiznesy.pl nie róbcie tego.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Oczywiście, że unikalna treść najważniejsza, ale z tym duplikatem to rożnie bywa..

Jeżeli strona składa się z samych przedruków, ma mały staż, to oczywiście Google nakłada filtry..

To jak mi wytłumaczysz to, że np. artykuły publikowane w Artelis .pl są przeważnie wyżej w rankingu niż ich oryginały ?

A no bo, Artelis to silna domena i Google ją faworyzuje..

Przedruki to niezbyt dobry pomysł dla nowych stron, to na nie Google nakłada filtry za duplikat, ale oczywiście zgadzam się, ze unikalna treść to podstawa..

Tysiąc i więcej z programów partnerskich - Programy partnerskie od A do Z
Skuteczna nauka języków obcych, dzięki - kursom językowym..
Awatar użytkownika
Archie

Wróć do Autoresponder