Mam takie pytanie:
Dlaczego Krzywy umieszcza swoje emalie w takich specyficznych ramkach, i jak zrobić taką ramkę(inaczej mówiąc zna ktoś kod)?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Nie wiem dokładnie, dlaczego Krzywy używa ramek, ale pewnie są po to, żeby wyróżniać swoje maile spośród innych.
Co do kodu - niestety nie jestem "techniczny"
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

damianjnc - Posty: 138
- Miejscowość: Żyraków
damianjnc napisał(a):Dlaczego Krzywy umieszcza swoje emalie w takich specyficznych ramkach
Nie wiem dokładnie, dlaczego Krzywy używa ramek, ale pewnie są po to, żeby wyróżniać swoje maile spośród innych.
Co do kodu - niestety nie jestem "techniczny"
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
Nie wiem jak to jest w implebocie, ale w autoresponderze benefiter.pl jest edytor html, więc można sobie takie maile wydłubać samemu przy odrobinie znajomości kodu. Sam jeszcze tego nie wypróbowałem, ale fakt faktem maile Pawła robią wrażenie 
Ostatnio edytowany przez marek_makaron_makarewicz, 30 Kwi 2011, o 20:14, edytowano w sumie 1 raz
-

marek_makaron_makarewicz - Posty: 78
Chyba dlatego aby wyróżnić swoje emaile z tłumu innych które dostajemy. Pomysł działa.
Aby zrobić takie ramki trzeba liznąć trochę html-a i css. Można zrobić przy pomocy <table> lub <div>
Aby zrobić takie ramki trzeba liznąć trochę html-a i css. Można zrobić przy pomocy <table> lub <div>
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Właśnie kupiłem sobie kurs xhtml i css na 3zł w kiosku! Był dawany chyba dawniej z rzeczpospolitą, ale dostałem samą płytkę.Jest dość dobry, 6h. Jeszcze całego nie zrobiłem, tylko małą część. Ale tą tabelkę da się zrobić bez znajomości kodu, wystarczy program np. NVU. Jeśli ktoś będzie chciał to mogę wstawić kod ze strzałkami? 

Szkolenie z Ebiznesu - Pierwsze w Polsce Kompleksowe Szkolenie ze Skutecznego Zarabiania w Internecie!
-

damianjnc - Posty: 138
- Miejscowość: Żyraków
To po prostu kod HTML z formatowaniem. Maile upraszczając mają 2 "tryby" :
1). "text/plain" czyli jakby wersja tekstowa, którą ujrzymy np. w klienci poczty, który nie ma włączonej obsługi wiadomości HTML
2). "html" - wersja z formatowaniem
I co ciekawe obie te wersje mogą być zupełnie inne ! Każda wiadomość ma swój kod źródłowy, który również można podejrzeć aby sobie coś powiedzmy od gapić lub np. stwierdzić czy dana wiadomość to nie jakiś phishing czy cuś.
A co do maile od Krzywego - wyglądają OK, ale przecież najważniejsza jest merytoryka. Dziś czy wczoraj jeden taki od Pawła gmail wsadził mi do spamu - na szczęście wygrzebałem
1). "text/plain" czyli jakby wersja tekstowa, którą ujrzymy np. w klienci poczty, który nie ma włączonej obsługi wiadomości HTML
2). "html" - wersja z formatowaniem
I co ciekawe obie te wersje mogą być zupełnie inne ! Każda wiadomość ma swój kod źródłowy, który również można podejrzeć aby sobie coś powiedzmy od gapić lub np. stwierdzić czy dana wiadomość to nie jakiś phishing czy cuś.
A co do maile od Krzywego - wyglądają OK, ale przecież najważniejsza jest merytoryka. Dziś czy wczoraj jeden taki od Pawła gmail wsadził mi do spamu - na szczęście wygrzebałem
Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
-

bartekmedon - Posty: 735
To zależy od słów użytych w mailach. Mi zwykle maile Pawła klient poczty oznacza jako "ten mail może być próbą oszustwa" - czy coś w tym stylu. Podobnie maila od Adriana Kołodzieja. Dlatego swoje maile najpierw testuję.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2427
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Pawle,
Jakiego programu pocztowego używasz, który zaznacza Ci tak maile? Rozumiem, że przez test rozumiesz wysłanie maila do samego siebie?
Jakiego programu pocztowego używasz, który zaznacza Ci tak maile? Rozumiem, że przez test rozumiesz wysłanie maila do samego siebie?
- Michał Otroszczenko
- Miejscowość: Warszawa
-

Paweł Landzberg - Posty: 2427
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość